Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40906 tot 40910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Merkel: "Meer bailouts zullen volgen, wen er maar aan"

Angela Merkel is nog maar net terug uit vakantie en had al wat bitsige commentaren klaar voor haar critici. Tijdens een bijeenkomst van haar Christelijke politieke flank in Bavaria, Abensberg, diende Merkel haar opponenten van weerwoord.

In een volgeladen biertent haalde ze flink uit. Ze pikt het niet dat sommige leden koppig blijft vasthouden aan de strenge regels. Landen zoals Griekenland verdienen ‘Duitse solidariteit’ zolang ze meewerken aan de hervormingsplannen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

'Brede steun binnen ECB opkopen obligaties'

Binnen de Europese Centrale Bank (ECB) is er brede steun voor het opkopen van staatsobligaties van Zuid-Europese landen. De Duitse bankpresident Jens Weidmann is nog de enige die zich hiertegen verzet. Dat meldt het Financieel Dagblad dinsdag.

Ook landen die vroeger als 'havikken' te boek stonden, zoals Luxemburg en Finland volgen inmiddels ECB-president Mario Draghi die Spanje en Italië met interventies wil helpen de rente op staatspapier naar beneden te brengen. Ook DNB-president Klaas Knot steunt Draghi.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Staat komt opnieuw met dollarlening

De Nederlandse staat geeft woensdag voor de tweede keer een in dollars gedenomineerde lening uit.

Het gaat deze keer om een 3-jarige lening waarop minimaal 2 miljard dollar moet binnenkomen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Werkloosheid groeit weer in Spanje

De werkloosheid in Spanje is in augustus licht gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van het Spaanse ministerie van Arbeid. Het aantal mensen dat een baan zoekt, steeg met 38.179 ten opzichte van juli. In totaal zijn er nu 4,63 miljoen mensen werkloos in Spanje, bijna 25 procent van de beroepsbevolking.

De groei van het leger werklozen is een tegenslag voor de Spaanse autoriteiten. In de 4 maanden voor augustus was er sprake van een lichte daling van het aantal mensen zonder baan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

AEX vlak in vroege handel

De beurs in Amsterdam liet dinsdagochtend een vlak beeld zien. Op de andere Europese beurzen werden kleine verliezen geleden. Beleggers lijken geen risico's meer te willen nemen voorafgaand aan de belangrijke beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel onveranderd op 331,78 punten. Ook de MidKap-index bleef ongewijzigd op 507,18 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 0,2 en 0,4 procent.