Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 40906 tot 40910
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Ook de Caraïben hebben hun Griekenland: Belize

Het Caraïbische eiland Belize is bankroet. Het slaagde er deze week niet in de vervaldatum van een staatsobligatie van 23 miljoen dollar te respecteren. Belize, vooral bekend om zijn koraalriffen en zijn bananenteelt, torst een schuld van in totaal 547 miljoen dollar. Het eiland wil nu - naar Grieks model - een kwijtschelding van 55 à 80% van de openstaande schuld of een herstructurering van de schulden op 15 jaar.

Het land, dat 330.000 inwoners telt, moet net als een aantal Europese landen een onhoudbare rente betalen op staatspapier. Was dat in 2007 nog 4,25% dan is die rente nu meer dan verdubbeld tot 8,5%.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Olie op het vuur voor grondstoffen

Angst voor het overslaan van de strijd in Syrië naar omringende olierijke staten, maar in toenemende mate de zorg over een mogelijk conflict tussen Iran en Israël hebben ervoor gezorgd dat de olieprijs op het hoogste punt sinds drie maanden staat.

Het aantal speculaties over een eenzijdige aanval op de nucleaire installaties in Iran door Israël neemt toe. Het is evenwel de vraag of dit geen doelbewuste retoriek is om de Verenigde Staten te bewegen tot een scherper standpunt inzake Iran.

Bron: nieuwsuit.com
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Iedereen krijgt minder pensioen

Iedereen krijgt minder pensioen. Kamp wil pensioencrisis niet aanpakken. Het opgebouwde pensioen daalt gemiddeld met 8,2 procent. De pensioenfondsen maken steeds minder rendement op hun vermogen. Betalingen aan gepensioneerden zullen verlaagd worden.

Dit blijkt uit interne, 'strikt vertrouwelijke' ambtelijke memo's van het ministerie van Sociale Zaken die zijn gemaakt voor minister Henk Kamp (VVD). Hij kan de teruggang beperken door de regels te veranderen, maar te voorkomen is deze niet: zelfs in het gunstigste geval wordt nog altijd voor 5,7 miljoen deelnemers het pensioen gemiddeld 6 procent lager.

De pensioencrisis moet acuut worden aangepakt maar demissionair minister Kamp wil wachten tot na de verkiezingen. Oudere werknemers die al veel pensioenrechten hebben opgebouwd, worden veel harder getroffen dan jongeren die nog weinig hebben gespaard.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Foto's Goudkoorts

Op de berg Diwata graven duizenden gelukszoekers naar goud. Voormalige boeren, arbeiders, soldaten en guerillero’s hopen hier rijk te worden, en sommigen worden het ook. 56 procent van de Filippijnse goudproductie komt uit kleinschalige mijnen zoals die op de Diwata, maar daarvan verdwijnt 90 procent op de zwarte markt.

[foto's]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

7 redenen om bullish te zijn op aandelen

Die komen niet van mij maar van Alexander Green, o.m. de Chief Investment Strategist van Investment U.  Nu respecteer ik Green zeer, het lijkt wel alsof hij altijd gelijk krijgt, ik volg hem al lang…  Zelf moet ik stellen het hier helemaal oneens mee te zijn maar ik ben dan ook een aandelenbeer.  De stieren onder u zullen met volgende opsomming evenwel een stevig hart onder de riem krijgen.  De zeven redenen : lage inflatie; lage intrestvoeten; nieuwe markten worden aangeboord; lage waarderingen/valuaties; een outflow uit de aandelenfondsen (wat Green ziet als positief omdat de massa meestal fout zit); stocks geven meer dividend dan obligaties intresten; en de winsten staan op een all time high.  Tot daar.

[discussier mee op het BeursBox Forum]