Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 40911 tot 40915
Bron: beurs.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Bunds sluiten hoger

AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten, nadat zorgen over Griekenland en twijfel over mogelijke reddingspogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) beleggers richting de als veilige haven beschouwde leningen stuurden.

De bunds begonnen de handelsdag reeds hoger, in tegenstelling tot de aandelenmarkten die lager van start gingen nadat de hoop op aanvullende stimulerende economische maatregelen door de Amerikaanse Fed een dag eerder waren getemperd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Wall Street hoger de week uit

In effectenbeurzen in New York stevenden vrijdag af op hogere slotstanden. Zowel de Europese Centrale Bank (ECB) als Fed-voorzitter Ben Bernanke deden een duit in het zakje.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,6 procent hoger op 13.141 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 1410 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,6 procent tot 3071 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Fed heeft ruimte voor stimuleringsactie

De Amerikaanse Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken,  heeft ruimte voor nieuwe stimuleringsmaatregelen om de Amerikaanse economie te ondersteunen.

Dat schreef Fed-voorzitter Ben Bernanke in een vrijdag gepubliceerde brief aan het Amerikaanse Congres.

''Er is ruimte voor verdere actie door de Fed om financiële omstandigheden te verzachten en het herstel te versterken'', schrijft Bernanke.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Wall Street hoger om ECB-gerucht

In New York noteerden de Amerikaanse beurzen vrijdag halverwege de handelsdag in de plus. Beleggers werden aan het begin van de handelsdag positief verrast door een gerucht dat de Europese Centrale Bank (ECB) bij een nieuw opkoopprogramma overweegt een maximale rente vast te stellen die landen moeten betalen bij het uitgeven van obligaties.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,6 procent hoger op 13.134 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1410 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,6 procent tot 3070 punten.

Bron: tijd.be
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

De Amerikaanse Republikeinen willen terug naar goudstandaard

Het spook van de goudstandaard waart opnieuw rond in de Amerikaanse politiek. De Republikeinse partij zal op de verkiezingsconventie volgende week in Tampa ijveren voor een 'goudcommissie' die moet onderzoek of de link tussen de dollar en goud opnieuw hersteld kan worden. Ook de Federal Reserve mag zich aan een forse audit verwachten, als het van de 'Grand Old Party' (GOP) afhangt.