Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40921 tot 40925
Bron: france24.com
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Moody's zet outlook EU op negatief

Ratings agency Moody's on Monday lowered the European Union's credit rating outlook from "stable" to "negative," saying it reflected negative outlooks assigned to the bloc's key budget contributors.

AFP - Ratings agency Moody's on Monday lowered the European Union's credit rating outlook from "stable" to "negative," saying it reflected negative outlooks assigned to the bloc's key budget contributors.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Duitse bunds sluiten lager in aanloop rentebesluit

Duitse bunds zijn maandag na een handelsdag met lage volumes lager gesloten, waarbij beleggers al vooruit keken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) dat later deze week verschijnt. Dankzij een extra impuls voor de Europese aandelenmarkten aan het slot van de handel, bleek de risicobereidheid maandag groter en was er minder behoefte aan het beleggen in het als veilig beschouwde Duitse staatspapier.

De markten hebben hun blik deze week met name gericht op donderdag, wanneer de ECB zijn maandelijkse rentebesluit bekendmaakt. Beleggers hopen dat ECB-president Mario Draghi donderdag tevens meer informatie geeft over het heropstarten van het obligatie-opkoopprogramma Securities Market Programme (SMP).

Bron: holabarcelona.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

BTW in Spanje verhoogd

Per 1 september is de Spaanse IVA (BTW) van 18% naar 21% verhoogd, niet zonder enige kritiek. Mensen vragen zich af wie profiteert van de btw-verhoging?

Een aantal grote Spaanse ketens zoals Inditex (eigenaar van onder andere Zara en Bershka), Cortefiel, Mercadona en Mango zullen de verhoging van de uiteindelijke prijs niet in rekening brengen. Hun prijzen zullen dezelfde blijven om de gevolgen van de stijging te beperken. Toch wordt het voor de Spanjaarden weer flink de broekriem aanhalen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Draghi staat open voor aankopen kortlopend staatspapier

Dat heeft Mario Draghi, de president van de ECB, maandag gezegd in een achter gesloten deuren gehouden vergadering met Europarlementariërs, zo heeft het ANP uit anonieme bronnen vernomen.

Volgens de ingewijden is de inzet van Draghi duidelijk: de ECB gaat het opkopen van staatspapier van Zuid-Europese landen hervatten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Alles wat u over China leest is fout

Het enthousiasme waarmee het Westen de groei van China aanschouwde is de voorbije maanden omgeslagen in twijfel. Volgens Stephen S. Roach, ex-voorzitter van Morgan Stanley Asia en docent aan Yale, is die twijfel nochtans onterecht. De Chinese economie groeit minder snel, maar staat er nog steeds goed voor, schrijft hij op Project Syndicate.

De Chinese beurs is het voorbije jaar met 20% gezakt. Andere statistieken zoals retailverkopen en export zijn evenmin hoopgevend. De scherpe vertraging van 2008-2009 – de groei zakte toen van 14,8% naar 6,6% – zal zich volgens Roach niet herhalen.