Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 40921 tot 40925
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Nikkei eindigt week met verlies

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. Beleggers besloten winst te nemen in navolging van de negatieve handelssessies in Europa en New York. De stemming werd gedrukt door de sombere wereldwijde economische vooruitzichten. De hoop op steunmaatregelen van de centrale banken verdween daarbij naar de achtergrond.

De Nikkei eindigde 1,2 procent lager op 9070,76 punten. De Japanse beurs daalde in de afgelopen week 1 procent.

De daling werd aangevoerd door de Japanse staalbedrijven, die in navolging van de Amerikaanse concurrenten van de hand werden gedaan. Nippon Steel zakte 1,2 procent en Nisshin Steel verloor 3,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'China vergroot reserves aardmetalen'

China is van plan voor 18.000 ton zeldzame aardmetalen toe te voegen aan zijn strategische reserves. De Chinese overheid gaat hiervoor een overeenkomst aan met een binnenlandse producent. Dat meldde een Chinese zakenkrant vrijdag.

De overheidsinstantie die de reserves beheert, gaat hiervoor een overeenkomst aan met het staalbedrijf Baotou, de grootste producent van aardmetalen van het land. China produceert meer dan 90 procent van de zeldzame aardmetalen in de wereld. De metalen worden gebruikt bij de productie van onder meer smartphones, elektrische auto's en windturbines.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'Europese beurzen openen lager'

De Europese beurzen zullen vrijdag naar verwachting vlak tot licht lager openen. De graadmeters lijken daarmee de verliesbeurt van een dag eerder voort te zetten. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de ontwikkelingen rond Griekenland.

De Franse president Fran├žois Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel spraken Griekenland donderdag streng toe voor aanvang van hun ontmoeting. De twee Europese leiders dineerden samen om de boodschap aan de Griekse premier Antonis Samaras af te stemmen. Merkel gaat vrijdag in gesprek met Samaras, die deze week een charmeoffensief houdt om uitstel te krijgen voor de afgesproken bezuinigingen en hervormingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'Politiek moet zich achter oren krabben om woningmarkt'

Na de verkiezingen moeten de plannen uit het Lenteakkoord over de woningmarkt direct in de prullenmand. "Als de plannen doorgaan wordt er voor 100 miljard aan particulier vermogen verdampt. Dit is zeer slecht voor de woningmarkt."

Dit laat de Vereniging Eigen Huis weten in een interview met NU.nl in het kader van de aankomende verkiezingen.

De Nederlandse Bank liet woensdag al weten dat de afspraken uit het akkoord zullen leiden tot een structurele daling van de huizenprijs, die kan oplopen tot 9 procent.

Bron: fiscalert.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Dreigende korting pensioen gemiddeld 8,2%

In de komende twee jaar zullen velen te maken krijgen met een korting op hun pensioen. Het ministerie van Sociale Zaken heeft berekend dat de gemiddeld verwachte korting 8,2% bedraagt. Eerder werd al bekend dat de korting bij ABP ongeveer 14% bedraagt. Genoemde percentages zijn schattingen. Bovendien zullen de regels mogelijk nog worden aangepast waardoor de korting lager kan uitvallen. Zie ook het bericht over ABP op deze site.