Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 40926 tot 40930
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Waar is het Zwitserse en Duitse goud?

In het verleden hebben veel landen een deel van de goudvoorraad opgeslagen in de Verenigde Staten, zo ook Duitsland en Zwitserland. Al langere tijd zijn deze bezig met de FED om erachter te komen wat er met het goud is gebeurd wat de landen in de Verenigde Staten hebben opgeslagen. De FED wil echter niet meewerken en geeft aan dat de goudreserve nog steeds aanwezig in de kluizen in de VS.

De FED heeft voor het laatst inzage in de goudreserve gegeven in de jaren zeventig, waarna de kluizen op slot zijn gegaan en er nooit meer iemand inzage heeft gehad in de voorraad. Algemeen bekend is dat de FED veel goud heeft beleend en onderbeleend, waardoor er mogelijk minder goud aanwezig is in de kluizen dan op papier is vastgesteld. Sommige mensen beweren zelfs dat er helemaal geen goud meer aanwezig is omdat alles zou zijn beleend om dure leningen te kunnen financieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Nieuwe waarschuwingen voor de markt

Er bereiken ons steeds meer signalen die waarschuwen voor de nabije evolutie op de beurs. Het sentiment begint stilaan te keren nu aandelen steeds hogere niveaus opzoeken.

Beleggers zetten hun centen in op de actie van de centrale bankiers in Europa en de VS, maar tot op heden heeft dit nog niets concreets gebracht.

We zien bovendien dat het ‘domme geld‘ uitgesproken positief begint te worden over de beurs. De jongste peilingen onder particuliere beleggers laat een opgewekte bende zien.

Aan de andere kant begint het ‘slimme geld‘ zijn posities te lossen. De insiders bij beursgenoteerde bedrijven verkopen steeds meer aandelen van hun onderneming.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Bankia krijgt 4,5 miljard steun

De Spaanse bank Bankia, volledig in handen van de staat, krijgt 4,5 miljard steun. Dat meldde maandag het speciale noodfonds dat voor de Spaanse banken is gecreëerd. De Spaanse centrale bank en de regering moet de operatie nog goedkeuren.

De steun is waarschijnlijk een eerste voorproefje van meer fondsen. Bankia heeft in totaal ruim 19 miljard aan de overheid gevraagd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'Dit jaar geen Europees toezicht op banken'

Er komt dit jaar nog geen Europese toezichthouder op de bankensector. Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble op maandag. Dit zou betekenen dat er dit jaar ook nog een directe redding van banken kan plaatsvinden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Grieken en Zwitsers praten over belastingdeal

Griekenland probeert met Zwitserland tot een overeenkomst te komen om geheime bankrekeningen van Grieken boven water te krijgen. De Griekse staatssecretaris van Financiën sprak daarover maandag met zijn Zwitserse ambtgenoot. De Griekse autoriteiten hopen hiermee miljoenen aan ontdoken belastingen terug te krijgen.