EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40926 tot 40930 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Chinees monopolie Rare Earth Metals brokkelt af

Rare Earth Metals is in feite een groep van 17 mineralen met onuitspreekbare namen die gebruikt worden in tal van elektronische toepassingen. Deze mineralen zijn niet zeldzaam zoals de naam doet vermoeden, maar ze zijn wel moeilijk te ontginnen. Tot op heden controleert China nog 90 % van de globale REM waarmee het een sterke invloed heeft op de prijs. Maar dit kan veranderen door de oorlog tussen China en Japan over enkele eilanden in de Oost Chinese Zee. Dit dispuut biedt kansen voor andere producenten om zich te ontplooien.

Er zijn enkele steeneilanden in de Oost Chinese Zee die in privé-handen zijn. Deze eilanden worden wel gecontroleerd door Japan. Men vermoed dat deze eilanden onschatbare olie, gas en REM bezit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat China deze eilanden wil bemachtigen. Er zijn dan ook al verschillende incidenten geweest die de spanning tussen Japan en China hebben opgedreven. Telkens de spanning oploopt, heeft dit een sterk stijgend effect op de prijs voor deze grondstoffen.

[...]

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1,3%, VS sturen beurzen omhoog

De AEX sloot dinsdag flink hoger op basis van beter dan verwachte macrodata en bedrijfsresultaten uit de VS.

De AEX sloot dinsdag flink hoger op basis van beter dan verwachte macrodata en bedrijfsresultaten uit de VS.

De AEX sloot 1,3% hoger op 333,71 punten, waarbij de index geen moment in de buurt van het slot van maandag is gekomen. De Midkap won op het slot 0,5% op 531,46 punten. De ASX kreeg er 0,8% bij op 387,76 punten.

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,9% hoger noteerde.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Goede beursdag voor de AEX en de BEL20

Vanaf de opening van de beurzen deden de AEX index en de BEL20 het vandaag behoorlijk goed. In de BEL20 werd de handel van KBC Group tijdelijk opgeschort. In een overeenkomst maakten KBC Group en KBC Bank de afronding bekend van de een onderhandse plaatsing  van 18,2 miljoen  aandelen. Deze aandelen stonden op de balans geboekt als eigen aandelen en zijn nu van de hand gedaan aan institutionele beleggers. Met deze transactie is een opbrengst van ongeveer 350 miljoen Euro gemoeid. Kort na 11:30 werd de handel in het aandeel hervat en al snel daalde de koers tot een dieptepunt van iets meer dan -8%. In de uren hierna herstelde het aandeel maar bleef nog wel ruim in de min staan.

De Europese beurzen werden in de ochtend geïnspireerd doordat er nieuws kwam dat Spanje bij andere Eurolanden zal nagaan of er voldoende draagvlak zal zijn wanneer het land een steunaanvraag zal gaan doen. De angst dat de Spaanse regering te lang zal wachten is hierdoor afgenomen en beleggers reageerden positief waardoor onder meer de aandelen van banken en verzekeraars het goed deden. Het nieuws van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) dat 11 Spaanse banken een verlaagde kredietwaardigheid kregen leek de beurzen weinig te doen.

Lees verder op beursig.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Wat is er aan de hand bij Citigroup?

De beleggers op Wall Street werden voor de openingsbel opgeschrikt door het bericht over het vertrek van Vikram Pandit, CEO van Citigroup. Het is een vreemd moment om een stapje opzij te zetten voor de topbankier, want gisteren had Citi nog uitstekende resultaten vrijgegeven. Verlaat de kapitein dan toch een zinkend schip of speelt er iets anders bij Citigroup?

De beleggers op Wall Street werden voor de openingsbel opgeschrikt door het bericht over het vertrek van Vikram Pandit, CEO van Citigroup. Het is een vreemd moment om een stapje opzij te zetten voor de topbankier, want gisteren had Citi nog uitstekende resultaten vrijgegeven. Verlaat de kapitein dan toch een zinkend schip of speelt er iets anders bij Citigroup?

Volgens Erik Oja, equity analyst bij Standard & Poor’s Capital IQ, is er sprake van een afrekening. Pandit had bij de bank heel wat vijanden en die hebben hun kans geroken om met hem af te rekenen. Maar eigenlijk heeft de bankier zijn objectieven gerealiseerd en kon er geen beter moment zijn om afscheid te nemen.

Citi zit op heel wat liquiditeiten en beschikt over een sterke kapitaalbasis, terwijl de bank in 2007 bij de komst van Pandit aan de rand van het faillissement bengelde. De investeerders liggen er allemaal niet wakker van, de beurskoers van Citi noteert momenteel licht in de plus.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Aantal Belgen onder armoedegrens op hoogste niveau sinds begin crisis

Vorig jaar moest 15,3 procent van de Belgen rondkomen met een inkomen dat onder de armoedegrens ligt. Het aantal Belgen dat een risico op armoede loopt, heeft daarmee het hoogste niveau bereikt sinds het begin van de economische crisis. Dat blijkt uit cijfers die de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie vandaag heeft bekendgemaakt, naar aanleiding van 'Werelddag van verzet tegen armoede' op 17 oktober.

In 2010 had nog 14,6 procent van de Belgen een inkomen onder de armoedegrens. En ook de jaren voordien bleef dat aandeel schommelen tussen 14,6 en 14,7 procent, al was er al in 2007 wel een uitschieter van 15,2 procent.

Lees verder op demorgen.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs