Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 40931 tot 40935
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Foto's Goudkoorts

Op de berg Diwata graven duizenden gelukszoekers naar goud. Voormalige boeren, arbeiders, soldaten en guerillero’s hopen hier rijk te worden, en sommigen worden het ook. 56 procent van de Filippijnse goudproductie komt uit kleinschalige mijnen zoals die op de Diwata, maar daarvan verdwijnt 90 procent op de zwarte markt.

[foto's]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

7 redenen om bullish te zijn op aandelen

Die komen niet van mij maar van Alexander Green, o.m. de Chief Investment Strategist van Investment U.  Nu respecteer ik Green zeer, het lijkt wel alsof hij altijd gelijk krijgt, ik volg hem al lang…  Zelf moet ik stellen het hier helemaal oneens mee te zijn maar ik ben dan ook een aandelenbeer.  De stieren onder u zullen met volgende opsomming evenwel een stevig hart onder de riem krijgen.  De zeven redenen : lage inflatie; lage intrestvoeten; nieuwe markten worden aangeboord; lage waarderingen/valuaties; een outflow uit de aandelenfondsen (wat Green ziet als positief omdat de massa meestal fout zit); stocks geven meer dividend dan obligaties intresten; en de winsten staan op een all time high.  Tot daar.

[discussier mee op het BeursBox Forum]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Amsterdamse beurs onder 330-punten grens

Gisteren sloot de AEX er nog net boven, maar vandaag zakt de hoofdgraadmeter onder de grens van 330 punten. Ook de MidKap staat in het rood.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,4 procent lager op 328,66 punten. De MidKap-index daalde 0,3 procent tot 507,02 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tussen 0,2 en 0,4 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

'China wil meer grip op vastgoedmarkt'

De Chinese regering overweegt meer maatregelen te nemen om de stijging van de huizenprijzen in het land in te dammen. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag.

In juli namen de huizenprijzen toe in 50 van de 70 grote Chinese steden waarin de regering de ontwikkeling bijhoudt. In juni namen de prijzen slechts in 25 steden toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Honderden banen weg bij VolkerWessels

Bouwbedrijf VolkerWessels schrapt 300 van de circa 12.000 banen in Nederland. Dat heeft topman Gerard van de Aast vrijdag gezegd in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Het banenverlies is volgens hem het gevolg van de slecht draaiende economie en huizenmarkt en van bezuinigingen. Van de Aast zei gedwongen ontslagen niet te kunnen uitsluiten.

De omstandigheden op de Nederlandse bouw- en vastgoedmarkt zullen volgens VolkerWessels voorlopig niet verbeteren.