Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 40941 tot 40945
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

'ECB betrekt IMF bij steun aan Spanje'

De Europese Centrale Bank (ECB) praat met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een steunpakket aan Spanje ter waarde van circa 300 miljard euro. De ECB wil zich verzekeren van een volledige deelname van het IMF, ook financieel, zo schrijft het Financieele Dagblad (FD) vrijdag op basis van bronnen rond de onderhandelingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Nikkei fors hoger na Fed-besluit

De beurs in Tokio is vrijdag fors hoger gesloten. De nieuwe steunronde van de Amerikaanse Federal Reserve zorgde wereldwijd voor euforie op de aandelenmarkten. De Nikkei eindigde 1,8 procent hoger op 9159,39 punten. Dat is het hoogste niveau in 3 weken tijd. De Japanse beurs wist deze week 3,2 procent te winnen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Bernanke: vrij grote consensus over QE3

De standpunten tussen de leden van de Federal Open Market Committee (FOMC) variëren weliswaar, maar bijna alle leden het nieuw obligatie inkoopprogramma ondersteunen het.

Dat zegt Fed-voorzitter Ben Bernanke tijdens zijn toelichting op het Fed-rentebesluit en de aankondiging van een derde ronde van kwantitatieve verruiming (QE3). "We waren in staat om tot een vrij grote consensus te komen", aldus de bestuurder tijdens een persconferentie. "Dat is een teken dat een 'breed' centrum van het comite deze acties ondersteunen."

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Financiële crisis te gemakkelijk geweten aan "besmetting"

De financiële crisis wordt te gemakkelijk toegeschreven aan het effect van ‘besmetting’  van de ene bank door de andere, maar te weinig aan overmatige kwetsbaarheid van banken voor dezelfde marktontwikkelingen. Dat is een van de conclusies van het promotieonderzoek van econoom Mark Mink naar de stabiliteit van de financiële sector. Mink promoveert op 20 september 2012 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Door direct te wijzen op het moeilijk voorspelbare domino-effect waarbij het faillissement van de ene bank een volgende veroorzaakt, wordt onvoldoende onderkend dat gelijktijdige faillissementen ook kunnen komen doordat banken zich allemaal aan dezelfde risico’s hebben blootgesteld. ‘Het maakt echter nogal wat uit of je als gezonde bank bent verrast door plotselinge besmettingseffecten, of dat je gewoonweg te veel hebt vertrouwd op aanhoudende stijging van de Amerikaanse huizenprijzen of voortdurende beschikbaarheid van kortlopende marktfinanciering,’ zegt Mink.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

'AEX opent hoger na steun Fed'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting hoger beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten openen. De nieuwe steunronde van de Amerikaanse Federal Reserve zorgt wereldwijd voor euforie op de aandelenmarkten.

,,De AEX opent 4 tot 5 punten hoger in een reactie op het besluit van de Fed. De kracht van de nieuwe steunronde zit niet in de hoogte van het bedrag, maar in het open einde van de maatregelen. De Fed zet de geldpers net zolang aan tot de Amerikaanse arbeidsmarkt aantrekt. De ballon wordt daarmee verder opgeblazen. De S&P sloot op het hoogste niveau sinds december 2007 en staat daarmee 7 procent onder het hoogste niveau ooit", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.