Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 40941 tot 40945
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

'Verdere hulp Spanje moet onder dezelfde voorwaarden'

De Spaanse premier Mariano Rajoy ziet niet in waarom verdere hulp aan zijn land, in de vorm van steunaankopen van staatspapier door de Europese Centrale Bank (ECB), gepaard zou moeten gaan met nieuwe voorwaarden.

Met name Duitsland dringt aan op meer hervormingen in landen die binnenkort mogelijk met steunaankopen door de ECB aan lagere rentes op hun staatsleningen worden geholpen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

Franse overheid redt noodlijdende bank

De Franse overheid heeft de noodlijdende vastgoedbank Crédit Immobilier de France (CIF) gered nadat een zoektocht naar een koper mislukte.

De overheid heeft nu garanties afgegeven voor de leningen van CIF, zo meldt persbureau Reuters.

Bron: snieuws.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

OESO : Euro noodfonds niet groot genoeg

De Europese Centrale Bank (ECB) moet meer doen om de eurocrisis op te lossen. Volgens secretaris-generaal Gurria van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is het Europees noodfonds alleen niet sterk genoeg.

De OESO vindt dat de ECB snel zoveel mogelijk staatsobligaties moet opkopen van landen die in de gevarenzone zitten. Daardoor kan de rente op de staatsleningen van die landen zakken.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

Waarom is de goudstandaard een slecht idee

Ik kreeg deze week een artikel doorgestuurd over de reden waarom de goudstandaard zo'n slecht idee.

Er stond het volgende: "What makes it such an idea non grata? It prevents the central bank from fighting recessions".

Het verbluffende is nu dus, dat men er bij de banken en ook in de monetaire wetenschap er 100% van overtuigd is dat er een Centrale Bank moet zijn EN dat deze de economie moet sturen door het voeren van een monetair beleid.

Ik kan er slechts dit op zeggen: ZIE WAAR HET ONS GEBRACHT HEEFT!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

Blijven zwemmen met het hoofd boven water

[...]

Draghi en Bernanke
Aflopen week bleek dat beiden bonzen kennelijke stiekeme onderonsjes hebben. Nadat eerst Mario had aangegeven dat hij met alle ter beschikking staande wapens zou ingrijpen als dat nodig was (lees: de markt zou overspoelen met geld door het opkopen van waardeloze obligaties), deed Ben de afgelopen dagen tijdens het Jackson Hole overleg een soortgelijke duid in het zakje. Ook de FED staat klaar om desnoods met een soort sneeuwkanon alles en nog wat onder een dikke laag bankbiljetten te begraven.

[...]