Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 40946 tot 40950
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen iets verbeterd

De financiële positie van pensioenfondsen is eind augustus iets verbeterd ten opzichte van een maand eerder. 

De gemiddelde dekkingsgraad is 1 procentpunt gestegen naar 95 procent. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Ook Andalusië vraagt Madrid om steun

De Spaanse autonome regio Andalusië vraagt de centrale Spaanse overheid om steun. De regio heeft meteen 1 miljard euro nodig om de rekeningen te kunnen blijven betalen.

Andalusië is de vierde regio die de centrale regering om geld vraagt om het hoofd boven water te houden. Catalonië, Valencia en Murcia gingen Andalusië voor. De Spaanse regering reserveerde in juli 18 miljard euro voor noodsteun aan de autonome regio's. Eind vorige week liet de regering weten dat het noodfonds groot genoeg is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Geldnood bij schoolbesturen: 7500 banen in gevaar

In totaal 95.000 leerlingen volgen onderwijs bij scholen met financiële problemen. Het gaat om 17 schoolbesturen met een verhoogd of hoog financieel risico. Dat blijkt uit een onderzoek van de onderwijsvakbond AOb.

De besturen staan onder een verscherpt financieel toezicht bij de Onderwijsinspectie. Het gaat om scholen van basisonderwijs tot en met hbo. Door de problemen zijn 7500 banen in het geding.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Prijs van sojameel door het dak!

Sojameel zit, net als granen, in een sterke uptrend binnen een bull market. Voor 2012 steekt sojameel er met kop en schouders bovenuit op vlak van prijsstijging.

Sinds de start van het jaar is de prijs van sojameel met 75% gestegen!

In 2008 werd er een grote basis gelegd in de opwaartse trend van de prijs voor sojameel.

Deze consolidatie werd in april van dit jaar afgerond en werd de weg naar hogere prijzen verder gezet.

De huidige bull market vertoont hiermee forse gelijkenissen met de bull market van de jaren ‘ 70. In de periode 1972 – 1973 steeg de prijs in 8 maanden tijd met $ 350 per ton, meer dan een verviervoudiging.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Wall Street gesloten vanwege Labor Day

De beurzen in New York zijn maandag gesloten vanwege Labor Day. Dinsdag zal de handel op Wall Street weer aanvangen. De verkorte handelsweek zal vooral in het teken staan van de Amerikaanse werkgelegenheid en het rentebesluit in Europa.

Donderdag komt salarisstrookverwerker ADP met zijn banenrapport over de Amerikaanse private sector. Het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid zal vrijdag worden vrijgegeven.