Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 40951 tot 40955
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Olieprijs sluit lager door onzekerheid over QE3

De olieprijs is donderdag lager gesloten vanwege hernieuwde onduidelijkheid of de Federal Reserve spoedig met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt. Tevens namen beleggers wat winst na twee opeenvolgende dagen waarbij de slotstand op het hoogste niveau in drie maanden uitkwam.

De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,99 lager op $96,27.

Bron: standaard.be
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

België: Planbureau verwacht stijgende inflatie na recordprijs diesel

Voor een liter diesel betaal je vanaf vrijdag een recordbedrag. 'Dat zal zeker een impact hebben op de inflatie', zegt het federale Planbureau donderdag. Mobiliteitsorganisatie Touring vindt inmiddels dat er een btw-verlaging op accijnzen moet komen, maar de federale regering is voorlopig niet van plan om maatregelen te nemen. .

Wie vanaf vrijdag diesel tankt, zal daar 0,9 cent per liter meer voor betalen dan nu. De prijs gaat naar 1,587 euro per liter aan de pomp. Dat maakt de federale overheidsdienst Economie donderdag bekend. De recordhoogte van 15 maart wordt daarmee gebroken.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Huizenbezitter en bank moet leven naar nieuwe werkelijkheid

De huizenprijzen dalen. En niet zo'n beetje ook: de gemiddelde prijs van een huis is 8 procent lager dan een jaar geleden. Dat is slecht nieuws voor wie de waarde van het onderpand kleiner ziet worden dan zijn hypotheek. Maar het is goed nieuws voor starters en voor de woningmarkt als geheel.

De impasse waarin de woningmarkt terecht is gekomen, is desastreus voor de Nederlandse economie. Het aantal transacties is zo laag geworden, dat de bouwnijverheid en alle verwante sectoren met problemen kampen. Met een prijsdaling van 8 procent is die impasse niet doorbroken. Maar de lucht die er in de huizenmarkt zit, moet er hoe dan ook uit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Merkel: Griekenland moet blijven hervormen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal Griekenland aansporen om te blijven hervormen, zo zegt zij donderdag voorafgaand aan een ontmoeting met de Griekse minister-president Antonis Samaras die vrijdag plaatsvindt.

Voor aanvang van een werkdiner met de Franse president Francois Hollande zegt Merkel dat ze "Griekenland zal aanmoedigen om op het hervormingspad te blijven" wanneer ze vrijdag haar collega Samaras ontmoet en dat het voor haar belangrijk is dat "we ons allemaal aan onze verplichtingen houden."

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager in afwachting actie ECB

De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten tijdens een handelsdag met gemengde macro-data waarbij het sentiment wederom bepaald werd door de hoop op stimuleringsmaatregelen vanuit de centrale banken en de politiek.

De AEX-index sloot maandag 0,6% lager op 330,06 punten, de Midkap verloor 0,6% op 508,68 punten en de Smallcap eindigde 0,4% lager op 372,36 punten.