Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 40956 tot 40960
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Japanse beurs sluit lager

De beurs in Tokio is maandag na een grillige handelssessie met verlies gesloten. De Japanse beurs toonde eerder op de dag nog een herstel, waarbij de hoop op verdere steunmaatregelen van Peking werd gevoed door zwakke Chinese industriecijfers. Richting het slot werd de koerswinst echter weer uit handen gegeven. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,6 procent lager op 8783,89 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'Vlakke opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. De andere Europese beurzen zullen bij de opening ook weinig beweging laten zien. Beleggers kijken vooral uit naar de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. De centrale bank komt dan naar verwachting met meer details over de plannen om staatsobligaties van eurolanden op te kopen.

,,De AEX zal wellicht met een klein plusje openen. Het late herstel in Aziƫ biedt daarbij enige steun. De Europese beurzen kunnen vandaag geen richting ontlenen aan Wall Street aangezien de Amerikaanse beurzen gesloten blijven. Verder is het vooral wachten op de plannen van de ECB op donderdag'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Markets Netherlands.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

'Europees noodfonds in oktober van start'

Het permanente Europese noodfonds kan in oktober van start gaan.

Dat heeft de Duitse econoom Klaus Regling zondag gezegd op een congres in Oostenrijk, aldus het Oostenrijkse persbureau APA. Regling leidt nu het tijdelijke noodfonds en wordt genoemd als hoofd van het permanente fonds.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

ECB aan zet na bezwerende woorden Bernanke

Gehoopt wordt dat de ECB aankondigt de steunaankopen van Zuid-Europees staatspapier te hervatten.

De spreekbeurt van Bernanke, waar beleggers de hele week in spanning naar hadden uitgezien, werd gezien als een bevestiging dat de Amerikaanse centrale bank (de Fed) bereid is tot meer stimuleringsmaatregelen om de stagnerende economie een duwtje in de rug te geven. Hoewel Bernanke geen concrete maatregelen noemde, zetten zijn woorden wereldwijd de beurskoersen hoger.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 2 september 2012

'Meer dan 3 miljoen Fransen zonder werk'

Het aantal werklozen in Frankrijk is voor het eerst sinds eind jaren '90 tot boven de 3 miljoen gestegen. Dat heeft minister van Arbeid Michel Sapin zondag gezegd in een radiointerview. Hij noemde geen concreet aantal.

Het laatste officiƫle Franse werkloosheidscijfer is dat van juli. Toen lag het aantal Fransen dat zonder baan zat nog net onder de 3 miljoen. Dat komt neer op 10,3 procent van de beroepsbevolking. Inclusief de overzeese gebiedsdelen lag de Franse werkloosheid in juli op ruim 3,2 miljoen.