EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
44
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
40
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 40956 tot 40960
Geplaatst op: donderdag 20 september 2012

BBVA: 80 miljard nodig voor Spaanse banken

Een onafhankelijke stresstest zal uitwijzen dat de Spaanse banken tot 80 miljard euro aan vers kapitaal nodig hebben om hun buffers op peil te brengen. Dat zei topman Francisco González van Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), de op een na grootste Spaanse bank, donderdag.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 20 september 2012

Alleen banken profiteren van steunplannen Fed (video)

[...]

Tijdens deze tweede ronde van kwantitatieve versoepeling gaf de Fed honderden miljarden aan Europese banken. Hun geldvoorraad steeg in korte tijd van 308 miljard dollar naar 940 miljard dollar. Het waren dan ook enkel de banken die profiteerden van het vergroten van de geldvoorraad door de centrale bank.

Wat in het financiële jargon wordt aangeduid als kwantitatieve geldverruiming is in feite niets anders dan een gigantische bankroof, waarbij honderden miljarden dollars worden weggegeven aan met name Amerikaanse en Europese banken. Hoe helpt het steunplan van Bernanke de gewone burger? Het antwoord is simpel: niet.

Lees verder op niburu.nl
Geplaatst op: donderdag 20 september 2012

Draghi heeft ‘euro beren’ doen capituleren

Op 26 juli verklaarde Mario Draghi van de Europese centrale bank alles wat nodig was te zullen doen om de euro te redden. Draghi beklemtoonde bovendien dat dit ‘alles’ zou volstaan om zijn doel te bereiken. En toegegeven, Draghi heeft woord gehouden en zelfs meer dan dat.

Sinds de uitspraken van Draghi is de koers van de euro ten opzichte van alle 16 belangrijkste wereldvaluta’s gestegen. Bovendien daalde de kostprijs om zich te beschermen tegen het failliet van individuele lidstaten tot het laagste niveau in 15 maanden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 20 september 2012

Beurzen lager door zorgen economie

De Europese beurzen gingen donderdag eensgezind omlaag. Economische zorgen wogen op het sentiment na zwakke industriecijfers uit China en Europa.

De Europese beurzen gingen donderdag eensgezind omlaag. Economische zorgen wogen op het sentiment na zwakke industriecijfers uit China en Europa.

,,Het is vlees noch vis. De macro-economische signalen zijn niet al te best. Het lijkt erop dat de beurzen alleen stijgen met hulp van de centrale banken en dat is te mager'', aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,7 procent lager op 333,41 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 522,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,8 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,3 procent in de min.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: donderdag 20 september 2012

Wall Street begint in de min

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag met verlies begonnen. Zwakke industriecijfers uit China en Europa wogen op het sentiment. Beleggers wachten nog op de zogenoemde Philly Fed-index, een indicator van de industriële bedrijvigheid in de regio Philadelphia, die een halfuur na opening bekend wordt gemaakt.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,4 procent lager op 13.526 punten en de brede S&P 500 zakte 0,5 procent tot 1454 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 3166 punten.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs