Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 40976 tot 40980
Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Trojka werpt Griekse arbeiders terug in feodale tijdperk

Alsof de Grieken nog niet genoeg gestraft zijn voor het feit dat hun regering in samenwerking met de banken hun land naar een faillissement hebben geleid, nu worden ze ook nog eens honderd jaar terug in de tijd geworpen wat betreft de arbeidsvoorwaarden. De Europese Centrale Bank, het Internationale Monetaire Fonds en de Europese Commissie, tezamen ook wel de “Trojka” genoemd, eisen nu dat Griekenland een zesdaagse werkweek invoert en dat een werkdag wordt opgerekt naar 13 uur. Tevens moet de ontslagvergoeding en de opzegtermijn worden gehalveerd en de pensioenleeftijd onmiddellijk worden verhoogd van 65 naar 67 jaar. Deze eisen staan in een uitgelekt rapport van het Griekse Ministerie van Sociale Zaken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Rare Earth Metals in vrije val

De sterke stijging van de prijzen voor Rare Earth Metals en de onzekerheid over de Chinese quota beperkingen domineerde het nieuws in het eerste half jaar van 2012. Sindsdien is de markt voor R.E.M. in vrije val geraakt. Experten verwachten dat dit nog enige tijd kan aanhouden.

De dalende prijzen en verminderde vraag hebben verschillende producenten gedwongen hun productie te verlagen. Dit is zelfs tot in China voelbaar. De prijsdaling gaat gepaard met een dalende vraag vanuit Europa, het in dienst nemen van nieuwe productiefaciliteiten en de zoektocht naar alternatieven voor deze grondstoffen.

Molycorp Inc, een van de bekendste producenten van R.E.M. voelt de daling extra hard. Het bedrijf kamt met veel schulden op de balans door de overname van Neo en door de zware investeringen van hun vlaggenschip The Mountain Pass mine.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

'Brics zijn beleggingsramp en marketingconcept'

Brazilië, Rusland, India en China zijn een ramp als belegging en beleggers kunnen er nauwelijks uit.

Dat zegt John-Paul Smith, opkomende markten aandelenstrateeg bij Deutsche Bank. ''Bric beleggingsfondsen werden drie, vier, vijf jaar geleden opgericht. Toen Jim O'Neill (de bedenker van de afkorting Bric, red.) opriep tot beleggen in deze landen was dat een slimme zet, maar het nam een te grote vlucht. De reden dat beleggers moeilijk van hun beleggingen in Briclanden af kunnen is de mate van overheidsinterventie in de desbetreffende markten. Dat had niemand drie jaar geleden kunnen voorzien'', aldus Smith.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Wall Street opent vlak

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag vlak geopend. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel onveranderd op 13.333 punten. De brede S&P 500 bleef ongewijzigd op 1436 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 3115 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

EU-president denkt aan één begroting eurozone

In de strijd tegen de aanhoudende schuldencrisis denkt Europees president Herman Van Rompuy aan een centrale begroting voor de eurozone. Hij stelt dat in een discussienota die hij vanaf volgende week gaat bespreken.