Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 40976 tot 40980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Goud-Zilver ratio maakt "dubbele top"

Het zijn weer spannende tijden voor beleggers in goud en zilver!

Goud brak door de zware weerstand op het 200-daags gemiddelde, terwijl zilver als een raket omhoog schoot.

De grote vraag is nu wat beide edelmetalen ten opzichte van elkaar zullen doen in de komende periode. Voor een antwoord op deze vraag, gaan we altijd ten rade bij de Goud/Zilver ratio.

De grafische verhouding van beide edelmetalen maakt een dubbele top formatie, waardoor we wellicht vertrokken zijn voor een daling tot 45x!

Dit impliceert dat zilver op korte termijn richting 37 dollar kan schieten, mits de goudprijs gelijke tred houdt. Maar allicht zal de goudprijs ook blijven stijgen, waardoor 40 dollar zilver nu als eerste koersdoel naar voren wordt geschoven.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Het ontwaken van de goudkoers

De ‘zomerslaap’ van de goudkoers was diep, maar lijkt nu toch echt teneinde. De wekker staat op snoozen: een belletje gaat, de markt kijk op…draait zich om en wil verder slapen, maar…. er gaat alweer een belletje. Dit tafereel is nu een paar dagen aan de gang en het kan bijna niet anders of de ´zomerslaap´ is voorbij. Technische steunen en limietorders, die in de luwte van de afgelopen maanden zijn ingelegd, worden doorbroken en getriggerd. Het heeft een uitwerking op de koers als de geur van verse koffie. Wat de overdrachtelijke dag zal brengen is nog niet duidelijk, maar de zon schijnt fel door het kiertje tussen de gordijnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

'Restschuld voor huizenbezitters in nood kwijtschelden'

Huizenbezitters die met een restschuld zitten en daardoor in de problemen zijn geraakt, moeten door de banken worden geholpen door die schuld kwijt te schelden.

Dat zegt SP-Kamerlid Farshad Bashir donderdag op BNR. Bashir wil dat banken over de brug komen voor deze groep mensen en denkt daarbij aan een betalingsregeling of het gedeeltelijk kwijtschelden van de restschuld.

"Op het moment dat mensen in problemen zitten en echt niet anders kunnen, lijkt het me logisch dat zij dat doen”, aldus Bashir.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Rusland gaat export graan fors beperken

Slecht nieuws voor de (toch al hoge) graanprijs. Rusland wil vanwege de sterk tegenvallende oogst de export van graan "aanzienlijk" beperken.

Dat zei de Russische minister van Landbouw Nikolaj Fjodorov. Rusland is de op twee na grootste graanexporteur ter wereld en de beslissing van Moskou zou de prijs flink kunnen opdrijven.

De Russische graanoogst heeft te lijden onder extreme vorst in de winter en grote droogte deze zomer. Begin dit jaar dacht het land nog 95 miljoen ton graan te produceren, evenveel als in 2011. De jongste schattingen komen nu uit op 75 miljoen ton graan, wat slechts 5 miljoen ton meer is dan de binnenlandse consumptie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

De rest van de wereld heeft Europa nodig

Via Zerohedge kwamen we aan dit plaatje; de reden waarom er zonder groei in Europa geen mondiaal herstel kan zijn. De rest van de wereld heeft Europa simpelweg nodig. Volgens deze afbeelding van de Wereldbank gaat bijna de helft van alle goederen wereldwijd uit of naar Europa. Hiermee zijn wij op handelsniveau veel groter dan Noord-Amerika of Azië. Indien de economische groei de komende jaren blijft tegenvallen lijkt de kans dat de motor zonder Europa wel kan draaien dan ook gering.

[...]