Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 40981 tot 40985
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Fed overweegt steunmaatregelen economie

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, overweegt extra steunmaatregelen te gaan nemen, als er geen aanzienlijke verbetering van de economie optreedt. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente rentevergadering van het beleidsbepalende bestuur van de Fed.

Uit de notulen blijkt dat veel van de Fed-directeuren denken dat extra maatregelen waarschijnlijk noodzakelijk zullen zijn, als er ,,geen informatie voor een aanzienlijke en duurzame verbetering van het economische groeitempo binnenkomt''.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Wekelijkse olievoorraden dalen onverwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week onverwacht gedaald, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 17 augustus af met 5,41 miljoen vaten tot 360,746 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een stijging met 0,2 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Lenteakkoord leidt tot daling huizenprijzen

De afspraken over de woningmarkt die de Kunduz-coalitie bij het Lenteakkoord hebben gemaakt leiden tot een structurele daling van de huizenprijs.

De daling kan oplopen tot 9 procent en is het gevolg van bij het akkoord afgesproken maatregelen die de hypotheekverlening beperken.

Dat blijkt uit een analyse van De Nederlandsche Bank (DNB) die woensdag door minister Jan Kees de Jager (Financiën) naar de Kamer is gestuurd.

Bron: infonu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Dalende huizenprijzen geven hogere gemeentebelasting

Bij woningbouw zijn niet alleen aannemers en makelaars van de partij. Eigenlijk staan die pas aan het eind van een proces dat vaak jaren duurt. In die periode zijn met de woningbouw bezig:

Een enkele keer koopt de gemeente zelf grond, bijvoorbeeld om speculatie te voorkomen. Speculatie is grond goedkoop verwerven en duur doorverkopen. Voor de gemeente zit aan eigen aankoop, dit heet ‘actieve grondpolitiek’, wel een risico. Blijft de grond onverkocht, dan zit het gemeentegeld letterlijk vast in de bodem en leidt zij renteverlies. Daarom hanteren de meeste gemeenten een zogeheten voorkeursrecht. Dit is een wettelijke bevoegdheid waarbij de grondeigenaar niet zo maar de grond kan verkopen

Verder is de rol van gemeenten dat zij langjarige woningbouwprogramma’s maken. Daarin staat de geschatte behoefte aan huizen, zowel kwantitatief (hoeveel) als kwalitatief (welke doelgroepen).

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Wall Street in de min

De beurzen op Wall Street stonden woensdag in de min. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Verder kwamen tegenvallende cijfers binnen over de Japanse export, die de zorgen over de internationale economie aanwakkerden.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussenhandel 0,5 procent lager op 13.137 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1408 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3062 punten.