Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 40991 tot 40995
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Zweden verlaagt rente

De Zweedse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief met 25 basispunten verlaagd tot 1,25 procent. De Zweedse centrale bank wil daarmee de stijgende leenkosten verlagen en de economie stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Griekse economie snakt naar de drachme

Albert Einstein postuleerde destijds dat het een signaal van geestelijke onevenwichtigheid was wanneer eenzelfde experiment telkens opnieuw wordt overgedaan in de hoop een verschillend resultaat wordt bekomen. Dat is nu precies wat de troïka probeert te doen in Griekenland.

Telkens opnieuw worden aan het land dezelfde mix van draconische besparingsmaatregelen opgelegd, gekoppeld met structurele hervormingen binnen hetzelfde ‘eurojasje’ dat het land tot over de oren in de problemen heeft gebracht. De situatie loopt zo alleen maar verder uit de hand.

Stiekem hoopt de troïka dat de Griekse economie uiteindelijk gaat stabiliseren, iets waar tot dusver niets van in huis is gekomen. Van het falen van de vorige pogingen liggen de leden van de troïka blijkbaar niet wakker.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

AEX opent in het groen

De beurs in Amsterdam is in de plus geopend.

Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. Alle ogen zijn gericht op de cruciale beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag zal plaatsvinden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

'Ontslagbescherming leidt tot werkloze jongere'

Naar mate een land een striktere ontslagbescherming heeft, is de jeugdwerkloosheid er hoger.

Dat verband hebben onderzoekers van de Nijmeegse Radboud Universiteit aangetoond, meldt Het Financieele Dagblad donderdag.

Uit het onderzoek blijkt dat in landen met een strikte ontslagbescherming, zoals Spanje, Griekenland, Frankrijk, Italië en Portugal, relatief veel jongeren werkloos zijn. De 'gouden ketenen' van de oude generatie belemmeren hun kansen op de arbeidsmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Europese centrale bank en banenrapport kunnen markten in beweging brengen

Vandaag zal Mario Draghi zijn woorden hard moeten maken, de Europese centrale bank zal iets moeten doen om de rente in de Europese periferie minstens voor een tijdje naar omlaag te drukken. Wat Draghi voor ons in petto heeft, weten we pas vanavond.

Maandag herhaalde Draghi nogmaals dat het inkopen van obligaties met een korte looptijd (tot drie jaar) geen inbreuk op de regels van de Europese Unie vormt. De Duitsers denken daar anders over, in de loop van de dag zal moeten blijken hoe zwaar het gewicht van Merkel & Co nog is.