Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 40991 tot 40995
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren donderdag rond het middaguur hoger, waarmee de markt zijn opwaartse trend voortzet.

Het staatspapier volgt daarmee de hogere Amerikaanse treasuries, nadat woensdag uit de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC) bleek dat de Federal Reserve van mening is dat extra monetaire maatregelen onder de huidige omstandigheden waarschijnlijk vrij snel gerechtvaardigd zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Beurzen blijven voorzichtig

De Europese beurzen zagen donderdag de openingswinsten teruglopen. Beleggers bleven voorzichtig door sombere economische cijfers. De hoop op steunmaatregelen van de centrale banken bood daarbij enige ondersteuning aan de markten.

,,We zijn wat voorzichtiger geworden. Het wordt steeds moeilijker om goede investeringen te vinden en het lijkt erop dat de markt de mogelijke acties van de centrale banken al heeft ingeprijsd'', stelde Don Fitzgerald, fondsmanager bij Tocqueville Finance, tegen persbureau Reuters.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Bijna alle pensioenen gaan omlaag

Miljoenen Nederlanders moeten er rekening houden dat hun pensioen flink daalt, ook als minister Kamp van Sociale Zaken de rekenrente aanpast. Dat blijkt uit berekeningen van zijn ministerie, meldt de Volkskrant.

Veel pensioenfondsen zitten in zwaar weer, omdat door de huidige lage rente en de economische crisis de rendementen op de investeringen laag zijn. Daardoor wordt het steeds lastiger de beloofde pensioenen te kunnen uitkeren.

De rendementen op lange termijn worden berekend door middel van de 'rekenrente'. Die rente is gebaseerd op de huidige, lage rente. De berekening kan ook worden gemaakt met een rente die is gebaseerd op de langere termijn. Die rente is hoger. Maar ook met een hogere rente is de uitkomst somber, blijkt uit geheime memo's van ambtenaren van Sociale Zaken die de Volkskrant heeft ingezien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Zilver kraakt 30 dollar!

De prijs van zilver heeft andermaal de barrière van 30 dollar achter zich gelaten. Vannacht kregen we de grafiek toegestuurd als getuige van het event.

De zilverprijs is momenteel aangekomen op zijn 200-daags gemiddelde, rond 30,5 dollar per ounce. Hier zal vandaag een zwaar gevecht gestreden worden, maar een doorbraak opent de weg naar veel hogere prijzen (40, 50 dollar) voor het witte edelmetaal.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

AEX opent in de plus

De beurs in Amsterdam is donderdag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De hoop op steunmaatregelen in China en de Verenigde Staten zorgde voor optimisme onder beleggers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,5 procent hoger op 333,62 punten. De MidKap-index klom 0,3 procent tot 513,01 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,5 en 0,9 procent.