Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 40996 tot 41000
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Happy days are here again? Besparingen in de PIGS-landen beginnen vruchten af te werpen

De statistieken liegen er niet om: de zuiderse economieën zijn concurrentiëler geworden, hun export leeft op en hun handelstekorten slinken. De periferie begint eindelijk de crisis te overwinnen en beweegt zich nu in de juiste richting, sneller dan de markten hadden verwacht, schrijft Die Welt.

De handelsbalans van de periferielanden kende jarenlang hoge tekorten. Mensen leefden er ver boven hun stand, met oplopende schulden tot gevolg. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Rabobank: economie blijft kwakkelen

De Nederlandse economie blijft voorlopig kwakkelen. Niet alleen de eurocrisis maar ook de verkiezingen van volgende week en de vermoedelijk langdurige formatie zorgen voor onzekerheid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Zweden verlaagt rente

De Zweedse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief met 25 basispunten verlaagd tot 1,25 procent. De Zweedse centrale bank wil daarmee de stijgende leenkosten verlagen en de economie stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Griekse economie snakt naar de drachme

Albert Einstein postuleerde destijds dat het een signaal van geestelijke onevenwichtigheid was wanneer eenzelfde experiment telkens opnieuw wordt overgedaan in de hoop een verschillend resultaat wordt bekomen. Dat is nu precies wat de troïka probeert te doen in Griekenland.

Telkens opnieuw worden aan het land dezelfde mix van draconische besparingsmaatregelen opgelegd, gekoppeld met structurele hervormingen binnen hetzelfde ‘eurojasje’ dat het land tot over de oren in de problemen heeft gebracht. De situatie loopt zo alleen maar verder uit de hand.

Stiekem hoopt de troïka dat de Griekse economie uiteindelijk gaat stabiliseren, iets waar tot dusver niets van in huis is gekomen. Van het falen van de vorige pogingen liggen de leden van de troïka blijkbaar niet wakker.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

AEX opent in het groen

De beurs in Amsterdam is in de plus geopend.

Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. Alle ogen zijn gericht op de cruciale beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag zal plaatsvinden.