Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 40996 tot 41000
Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Klein verlies voor de AEX index en de BEL20

De dag begon voor de AEX index en de BEL20 nog met licht hogere koersen nadat de Amerikaanse beurzen gisteravond in de laatste uren lichtjes opleefden. Echter na 13:30 doken zowel de beurs in Brussel als de beurs in Amsterdam in het rood en de verliezen op beide beurzen namen daarna verder toe.

De dalingen werden veroorzaakt door verschillende berichten, zo viel het consumentenvertrouwen in de Eurozone tegen met een behoorlijke daling in augustus. Naast dit macrocijfer waren ook tegenvallende macrocijfers uit China en Amerika redenen genoeg voor beleggers om hun aandelen te verkopen. Uit China kwam het nieuws dat de inkoopmanagersindex een afzwakking van de Chinese economie laat zien. In Amerika werd het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen gepresenteerd en dit viel eveneens tegen met een aantal van 372.000.

Bron: linkelinks.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

De voordelen van de Euro netjes op een rijtje

We durven niet te stoppen. Sommigen wel en die denken weer dat heel Nederland dat wil.

Niemand heeft op papier aangetoond dat de euro zo geweldig is

Papier is geduldig, maar de Europeanen worden knap zenuwachtig. het lijkt er op dat alleen politici er nog voor zijn.

Verschrikkelijke scenario’s worden ons voorgehouden wanneer wij maar enigszins twijfelen aan deze godvergeten munt.

Het zou nog veel slechter met ons gaan als we de gulden nog zouden hebben.  Volgens mij gaat die redenatie stuk, toen we de gulden hadden was er ogenschijnlijk nog niets aan de hand. Pas na de verandering begon het gemopper.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

"Een oorlog tussen Iran en Israël is dichter bij dan iedereen denkt"

Dat zijn de dreigende uitspraken van Jim Rickards bij zijn terugkomst in de VS.

Rickards ziet de volatiliteit op de beurzen terug toenemen omdat andere markten signalen uitsturen over een mogelijke oorlog tussen Iran en Israël. De stijgende olieprijs ligt onder andere aan de basis van z’n thesis.

Alhoewel de VS het conflict tussen beide landen probeert te bedaren (vanwege de aankomende presidentsverkiezingen), valt een vroegtijdige aanval van Israël niet uit te sluiten later dit jaar.

Ook geeft Jim Rickards zijn visie op de Aussie dollar en de Chinese yuan in een gesprek met Bloomberg TV

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Zal Griekenland de euro laten vallen of worden de Grieken buiten gesmeten?

De Luxemburger Jean-Claude Juncker windt er geen doekjes om: Griekenland krijgt een allerlaatste kans om de andere landen uit de Eurozone te overtuigen van zijn geloofwaardigheid. Wanneer het land gebuisd wordt op dit examen, komt er waarschijnlijk geen herkansing meer.

Tot op heden hebben de Grieken eigenlijk weinig anders gedaan dan te jammeren dat de opgelegde voorwaarden te streng zijn, dat de eigen economie alsmaar dieper wegzinkt, dat ze de opgelegde objectieven met de beste wil van de wereld niet kunnen realiseren en ga zo maar door.

Steeds meer economen geloven dat Griekenland maar 2 opties meer heeft: zelf uit de Euro stappen of door de andere landen aan de deur gezet worden. Beide scenario’s beloven pijnlijk te worden, maar zitten blijkbaar al in de beurskoersen verrekend. De investeerders liggen namelijk niet meer wakker van de Griekse problemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

VIDEO: Marc Faber geeft les in de globale economie

We hebben hem te pakken, de volledige presentatie van Marc Faber op tape! Hij gaf zijn meest recente visies op een financieel evenement in het Midden-Oosten.

Marc Faber bespreekt de globale boom & bust cyclussen die geproduceerd worden de centrale banken en wat dit voor consequenties heeft voor de toekomst.

Je mag denken van Marc Faber wat je wil, maar zijn presentaties zijn unieke uiteenzettingen in de financiële sector. Een MUST SEE voor iedere belegger!