Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41006 tot 41010
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Bernanke houdt kaarten op de borst

,,We moeten meer vooruitgang boeken, zeker op de arbeidsmarkt'', zei Bernanke in zijn speech op de conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole. ,,De Federal Reserve zal de benodigde extra maatregelen nemen om een sterker economisch herstel en een duurzame verbetering van de arbeidsmarkt te bewerkstelligen.'' Hij benadrukte daarbij dat er grenzen zitten aan de beleidsinstrumenten van de Fed.

Op de financiƫle markten werd reikhalzend naar de speech van Bernanke uitgekeken, omdat hij in de afgelopen maanden al meerdere keren had laten weten dat de Fed klaarstaat om in te grijpen als de economische situatie daarom vraagt. Hij gaf vrijdag echter geen details over nieuwe maatregelen en liet ook niet doorschemeren wanneer deze eventueel worden doorgevoerd.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Duitse bunds eindigden lager

Duitse bunds zijn vrijdag lager geeindigd maar maakten de tweede helft van de handelsdag een deel van de verliezen goed na de toespraak van Ben Bernanke tijdens een economisch symposium in de staat Wyoming.

Federal Reserve voorzitter Bernanke deed vrijdag tijdens de opening van de jaarlijkse bijeenkomst voor centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole geen directe aankondigingen voor verdere verruimingsmaatregelen maar marktvolgers lazen tussen de regels toch de mogelijkheid dat er een toenemende kans is dat de Fed een derde ronde van 'quantitative easing' zal aankondigen in de komende tijd.

De bankier benadrukte in zijn toespraak dat de Fed klaar staat om te handelen indien nodig en noemde eerdere rondes van stimulering in de vorm van QE1 en 2 bevredigend. Wel maakt Bernanke zich zorgen over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Bron: reuters.com
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Facebook zet nieuwe bodem

Shares of Facebook Inc (FB.O) fell 4.5 percent to a new low on Friday after brokerages cut their price targets on the company's shares, saying several lock-up expirations over the next year will weigh on the stock.

Early investors got the green light to sell Facebook shares for the first time on August 16, sending its stock down 6.3 percent and prompting price target cuts.

About 243 million shares will become available for trading from mid-October, with November 14 being the big day when more than 1.2 billion shares will enter the market.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Wall Street staat op winst

De effectenbeurzen op Wall Street stonden vrijdag op winst. Centralebankpresident Ben Bernanke herhaalde in Jackson Hole dat de Federal Reserve met steunmaatregelen komt als de economische situatie daarom vraagt. Details over mogelijke maatregelen gaf hij echter niet.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,4 procent hoger op 13.056 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,3 procent tot 1403 punten. De Nasdaq klom ook 0,3 procent, tot 3057 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Bernanke belooft maatregelen

De Federal Reserve zal extra maatregelen nemen om de economische groei in de Verenigde Staten te ondersteunen.

Dat zei de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke vrijdag, zonder op concrete maatregelen in te gaan.

''We moeten meer vooruitgang boeken, zeker op de arbeidsmarkt'', zei Bernanke in zijn toespraak op de conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

''We moeten meer vooruitgang boeken, zeker op de arbeidsmarkt'', zei Bernanke in zijn toespraak op de conferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.