Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 41016 tot 41020
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

1.400 extra ontslagen bij Deense bouwer windturbines

Vestas, ’s werelds grootste bouwer van windturbines, moet €100 mln extra in de kosten snijden. Nog eens 1.400 werknemers verliezen daardoor hun baan.

De kostenreductie komt bovenop een eerder aangekondigde bezuiniging van €150 mln. Daarvoor wil Vestas 2.335 mensen ontslaan voor het einde van 2012, een plan dat voor ligt op schema.

Nog eens 1.400 werknemers zullen hun baan door de extra bezuiniging. In welke regio’s hangt af van onderhandelingen met de vakbond. Verwacht wordt dat meer dan de helft van de gedwongen ontslagen in Europa zullen vallen. Vestas wil uitkomen op 19.000 werknemers aan het einde van 2012. Per 30 juni waren dat er nog 21.767.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

'Banken moeten miljarden bezuinigen'

Europese banken moeten in de komende 5 jaar voor 40 tot 70 miljard euro bezuinigen. Dat stelde onderzoeksbureau Roland Berger woensdag op basis van een onderzoek onder 25 Europese banken, waaronder ING, Barclays en Santander.

Om die besparingen te bereiken, moeten banken volgens de onderzoekers hun organisatie en producten versimpelen. Veel vooruitgang in die cultuuromslag zien de onderzoekers echter niet. Volgens hen is 40 procent van de banken ,,nauwelijks'' bezig is met de benodigde besparingen. Bij een kwart is het volgens Roland Berger de vraag of aangekondigde maatregelen genoeg zijn om zich te beschermen tegen een verdere verslechtering van de markt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Drastische verlaging ambtenarenpensioen dreigt

Als de rente waarmee pensioenfondsen moeten rekenen niet wordt aangepast ,dreigt een drastische verlaging van de ambtenarenpensioenen. Dat schrijft ambtenarenpensioenfonds ABP in een vertrouwelijke notitie.

Door de eurocrisis staat de rente waarmee pensioenfondsen moeten rekenen extreem laag. Daardoor dreigen veel fondsen in de problemen te komen. ABP vreest dat het de pensioenen in 2014 met 14 % moet korten. Bij een pensioen van 10.000 euro per jaar - zo'n 830 euro per maand- komt die korting neer op 100 euro minder pensioen per maand.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Eén op vijf huiseigenaren heeft restschuld

Eén op de vijf huiseigenaren zou met een restschuld blijven zitten bij verkoop van zijn huidige woning.

Dat heeft bijzonder hoogleraar woningmarkt Johan Conijn berekend, meldt Het Financieele Dagblad woensdag.

Volgens Conijn is het aantal huizen dat 'onder water' staat inmiddels opgelopen tot zevenhonderdduizend, tweehonderdduizend meer dan een jaar geleden.

De ontwikkeling is het gevolg van de gedaalde huizenprijzen van de afgelopen jaren. Dinsdag werd bekend dat de huizenprijzen in juli op jaarbasis met acht procent zijn gedaald, de sterkste daling sinds 1995.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

10 vragen aan Sander Boon

De 4-de serie van "10 vragen aan" start met niemand minder dan Sander Boon, auteur van oa. De Geldbubbel.

[...]