Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41026 tot 41030
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Onenigheid binnen de ECB

Volgens ECB-bestuurslid Benoît Coeuré is het voldoende als de Europese noodfondsen EFSF en ESM betrokken worden in een eventueel nieuw opkoopprogramma van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank (ECB).

Donderdag zei zijn Duitse collega Jörg Asmussen nog dat het IMF betrokken moet worden door het opstellen van economische hervormingsprogramma's die een voorwaarde moeten zijn voor interventie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Investeerders ontvluchten Spanje

Investeerders trekken massaal hun geld terug uit Spanje. In de eerste 6 maanden van dit jaar steeg de uitstroom van kapitaal uit het land tot 220 miljard euro, een recordbedrag.

Dat maakte de Spaanse centrale bank vrijdag bekend.

Dat bedrag komt neer op 22 procent van het Spaanse bruto binnenlands product. In de eerste helft van vorig jaar was juist nog sprake van een instroom van 22,5 miljard euro.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

De vloek van goedkoop geld

Goedkoop geld is geen zegen, maar een vloek, betoogt columnist Jan Dwarshuis. Het experiment van Amerika's centrale bankier Ben Bernanke staat op ploffen.

Zürich - Al weken wachten beleggers smachtend op de woorden van Ben Bernanke - het opperhoofd van de machtige FED - vandaag. Bernanke weet dat ook en is heel slim. Hij heeft zijn studie gebaseerd op de jaren dertig van de vorige eeuw en weet verdomd goed wat er toen speelde. Eigenlijk voelt helicopter Ben zich als een vis in het water. Desalniettemin ben ik van mening dat ‘Jackson Hole’  wederom een non-event zal worden.

Goed beschouwd is de FED verwikkeld in een van de grootste wereldwijde economische experimenten  ooit. De feiten liegen er immers niet om. Sinds het uitbreken van de crisis heeft de FED haar toch al niet lullige balans rücksichtslos verdrievoudigd in omvang en rentetarieven effectief naar vrijwel nul gejaagd. Om over het manipuleren van de lange en korte rente nog maar te zwijgen middels ‘Operation Twist’.  De ECB volgt  de FED braaf in haar experimentele beleid. Een kleuter weet dat we te maken hebben met bijzondere financiële omstandigheden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Het ultieme pleidooi voor QE3!

September wordt het moment voor de Fed om QE3 te lanceren, aldus Andrew Wilkinson, hoofdstrateeg bij Miller Tabak. En Wilkinson heeft een goede reden hiervoor.

Of de nieuwe werkloosheidscijfers wat beter of slechter zullen zijn, doet er niet meer zoveel toe. De Fed kijkt niet in de achteruitkijkspiegel, maar kijkt een tot twee jaren vooruit. Dit plaatje ziet er niet erg rooskleurig uit momenteel.

Ook de recente rebound in de huizenmarkt is te licht voor de Fed om geen actie meer te ondernemen. Bovendien, wie tussen de lijnen door kunnen lezen had voldoende aan de FOMC statement van augustus om te weten hoe laat het is.

Voor Wilkinson is het al een uitgemaakte zaak: QE3 komt eraan!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Geruchten over herinvoering (verkapte) goudstandaard positief voor goudprijs

Het idee werd voor het eerst gelanceerd door de Republikeinse partij in de U.S. en vervolgens door andere bronnen overgenomen: waarom de goudstandaard niet herinvoeren? Optimisten geloven dat het koppelen van het geld in omloop aan de goudvoorraden de rust op de markten kan herstellen.

Of het herstellen van de link tussen dollar en goud inderdaad een rustgevend effect kan hebben is helemaal niet zeker. We weten in ieder geval met zekerheid dat in Zwitserland een parlementair debat werd gevoerd omtrent de koppeling van de CHF aan het goud.

Wat wordt de rol van de centrale banken?