Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41031 tot 41035
Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

'Negatieve trend die iedereen negeert'

Er is een negatieve trend in de Amerikaanse economie die breed genegeerd wordt, namelijk dat de totale hoeveelheid kapitaalgoederen aan het krimpen is.

Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat de kapitaalgoederen afnemen dus is het moeilijk te zeggen wat voor gevolgen deze trend heeft.

‘Maar ik zou willen zeggen dat het waarschijnlijk niet goed is.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

"Centrale banken moeten in september handelen"

Er valt geen tijd meer te verliezen, zowel de Federal Reserve, de ECB en de Bank of England moeten nu  zo snel mogelijk handelen. Het is niet langer meer een kwestie van nog even de kat uit de boom te kijken, in september moet er iets gebeuren dat de groei kan stimuleren.

Het is niet de eerste de beste die deze oproep lanceert. Adam Posen, is lid van het monetary policy committee (MPC) van de BoE en een senior fellow aan het Peterson Institute for International Economics. Hij roept op tot doelgerichte acties die de economie in een stroomversnelling kunnen brengen.

Groei wereldeconomie vertraagt, groei op thuismarkt moet gestimuleerd worden

Bron: rawstory.com
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Werelds rijkste vrouw tegen jaloerse armen: drink minder, werk meer

“There is no monopoly on becoming a millionaire,” she wrote in an industry magazine column.

The world’s richest woman, Australian mining tycoon Gina Rinehart, urged those “jealous” of the wealthy to “spend less time drinking” in a piece the government described as “insulting” on Thursday.

“If you’re jealous of those with more money, don’t just sit there and complain. Do something to make more money yourself — spend less time drinking or smoking and socialising, and more time working.

“Become one of those people who work hard, invest and build, and at the same time create employment and opportunities for others.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

Beurzen licht hoger richting Bernanke

De Europese beurzen wisten vrijdagochtend de openingsverliezen weg te werken. De koersuitslagen bleven daarbij beperkt. Beleggers kijken uit naar de langverwachte toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,2 procent hoger op 328,02 punten. De MidKap-index steeg 0,6 procent tot 501,85 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tussen 0,1 en 0,3 procent.

De internationale centrale bankiers komen vrijdag bijeen in het Amerikaanse Jackson Hole voor een symposium over het economisch beleid, dat sinds 1978 jaarlijks wordt georganiseerd door de Federal Reserve Bank of Kansas City. Beleggers hopen dat Bernanke, die om 16.00 uur (Nederlandse tijd) zal spreken, een derde steunronde zal aankondigen voor de Amerikaanse economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 31 augustus 2012

AEX opent licht lager

De beurs in Amsterdam is vrijdag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen lieten bij de opening overwegend kleine verliezen zien. Beleggers kijken uit naar de langverwachte toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 327,20 punten. De MidKap-index steeg 0,3 procent tot 500,49 punten. De beurzen in Parijs en Londen verloren 0,1 en 0,2 procent. Frankfurt bleef onveranderd.