Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 41031 tot 41035
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Grote baas Caterpillar ziet onzekerheid in wereldeconomie toenemen

Doug Oberhelman heeft als grote baas van Caterpillar een goed zicht op wat er in de wereldeconomie gebeurt. Zijn bedrijf levert machines voor alle mogelijke bedrijfstakken en dat in alle delen van de wereld. Tot voor kort was Oberhelman relatief optimistisch over de economie.

Hij heeft die stelling recent wat genuanceerd, wat ons toch wel ergens verontrust. In een interview met de Financial Times verklaarde de CEO van Caterpillar dat de vooruitzichten voor de wereldeconomie nu onzekerder zijn dan tijdens de crisis van 2008.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Euribor op laagte stand ooit

De Euribor, het rentetarief waartegen Europese banken elkaar geld lenen, is dinsdag gedaald tot de laagste stand ooit.

Dat heeft alles te maken met de verwachting van de financiële markten dat de Europese Centrale Bank (ECB) volgende maand met een renteverlaging komt om de eurocrisis te bezweren.

Het tarief voor leningen van 3 maanden ging van 0,325 op maandag naar 0,318 procent. Voor leningen van 6 maanden daalde de rente van 0,600 procent naar 0,591 procent.

Bron: eur.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Opkomst China veroorzaakte financiële crisis

De huidige financiële crisis is veroorzaakt door opkomst van China. De spaardrift van Chinezen heeft geleid tot veel goedkoop geld. Gevolg was een hausse op de Amerikaanse huizenmarkt. Het einde daarvan vormde de start van de financiële crisis. Dat stelt Heleen Mees in haar proefschrift ‘Changing Fortunes – How China’s Boom Caused the Financial Crisis’. Ze promoveert op dinsdag 28 augustus 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sinds het ontstaan van de financiële crisis in 2008 en de daaropvolgende wereldwijde recessie wordt er volop gediscussieerd over wie de crisis heeft veroorzaakt. Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, wees met name op Wall Street-bankiers die subprime hypotheken verkochten.  In bureaucratisch jargon was er sprake van ‘regulatory oversight failure’ (falend financieel toezicht).  

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Kan Nederland zijn AAA rating behouden?

Er woedt een hevige discussie in de financiële wandelgangen. Wordt Nederland het volgende slachtoffer van een kredietverlaging van de ratingbureaus? Moody’s dreigt alvast met een downgrade en wel voor de volgende redenen. De Nederlandse huizenmarkt kende afgelopen maand de snelste daling sinds 1995!

Ondertussen staat de gemiddelde huizenprijs zo’n 15 procent lager dan de piek geregistreerd in augustus 2008. Maar er is meer aan de hand waardoor ratingbureaus zenuwachtig worden over Nederland.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Bezittingen goud ETFs op record

De bezittingen van exchange traded funds (ETFs) die beleggen in goud staan op een recordniveau van 78 miljoen ounce, meldt ETF Trends.

Investeringen in goud ETFs zijn dit jaar met meer dan 3 procent gestegen ondanks dat de vraag naar fysiek goud in opkomende markten mogelijk is opgedroogd, met name in India als gevolg van de zwakke rupee.

Volgens het nieuwste World Gold Council rapport zijn de investeringen in goud in het tweede kwartaal met 15 procent op jaarbasis gestegen, de daling van de vraag in China en India niet meegerekend.