Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41036 tot 41040
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Britse overheid onderzoekt hoge benzineprijs

De Britse consumentenautoriteit OFT gaat de hoge brandstofprijzen tegen het licht houden. Dat is woensdag bekendgemaakt. De gestegen prijzen van benzine en diesel baren de overheid in het door een recessie geplaagde land veel zorgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Een blik op de Amerikaanse schuld

De Amerikaanse schuld heeft de grens van $ 16 biljoen overschreden. Amerika is met een straatlengte voorsprong de grootste schuldenaar in de geschiedenis. Amerika deed er 200 jaar over om het eerste biljoen schuld op te stapelen, het laatste biljoen werd gecumuleerd in slechts 286 dagen.

Uit de snelheid van de stijgende schuld kan je 2 duidelijke conclusies trekken: inflatie bestaat en de trend is onhoudbaar.

Tegen een gemiddelde rentevoet van 2,13 % moet Amerika jaarlijks $ 340 miljard uitgeven om de intresten op zijn schulden te betalen. En dit bedrag blijft jaarlijks stijgen. De intresten die China, als grootste crediteur, jaarlijks ontvangt zijn bijna voldoende voor de financiering van zijn volledig militair budget.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

'Centraal bankentoezicht kost tijd'

Het is onwaarschijnlijk dat al in januari 2013 kan worden begonnen met een gecentraliseerd Europees bankentoezicht.

Bovendien zal het gezamenlijke toezicht zich eerst alleen richten op de grote spelers. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble woensdag gezegd.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

De achtergrond van de financiële crisis

Nadat in 1971 de goudstandaard definitief geheel werd losgelaten, kwam er een fiduciair of fiat  geld systeem. Fiduciair geld is geld dat zijn waarde niet ontleent aan de materie waaruit het gemaakt is of die het vertegenwoordigt (zoals gouden en zilveren munten), maar aan het vertrouwen dat er goederen en diensten mee gekocht kunnen worden. De nominale waarde berust dus niet op een bepaald gewicht en gehalte van edelmetaal maar op het vertrouwen dat de economische actoren stellen in de waarde van de munteenheid. Het woord fiduciair is afgeleid van het Latijnse woord voor vertrouwen. In alle landen van de wereld konden vanaf dat moment centrale banken ongelimiteerd net zoveel geld drukken als ze zelf wilden, en dit geld via de financiele markten in de economieën pompen.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Het begin van het Spaanse einde? - De BoS aan de ELA

As we described in detail yesterday, things are going from worse to worserer as the problems in Spain - more specifically in its banking sector - are deepening as deposit flight accelerates. As the WSJ notes PIMCOs' comment: "A bank 'jog' is happening in Spain - the private sector is leaving the banking system." But the Bank of Spain isn't leaving anything to chance. The WSJ disconcertingly highlights that last month the central bank appears for the first time to have activated an emergency lending program that will enable its banks to borrow from the Bank of Spain directly, bypassing the ECB's relatively tough collateral demands.