Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 4106 tot 4110
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Saoedi-Arabië probeert onderste uit kan te halen

Saoedi-Arabië kondigt aan dat het klaar staat om de olieproductie verder te verlagen, dit slechts enkele minuten nadat zowel Rusland en andere niet-OPEC leden daadwerkelijk gehoor lijken te geven om hun productie neerwaarts bij te zien.

Nu ook niet OPEC-leden zoals Rusland hun beloftes na lijken te komen om de olieproductie te beperken wil Saoedi-Arabië een nog grotere bijdrage leveren om dit akkoord te doen slagen. De laatste jaren is er een sterke overproductie op de oliemarkten wat een dalende olieprijs als gevolg heeft gehad. Dit met een directe impact om menige begrotingen waardoor er zware financiële problemen zijn ontstaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Venezuela haalt helft bankbiljetten uit omloop

Venezuela haalt vanaf woensdag alle bankbiljetten van 100 bolivar uit omloop, zo maakte president Maduro afgelopen weekend bekend. Deze bankbiljetten zijn door hyperinflatie slechts twee dollarcent waard en worden daarom vervangen door nieuwe muntstukken. De biljetten van 100 bolivar mogen vanaf donderdag niet meer gebruikt worden in het betalingsverkeer en de bevolking heeft dan nog tien dagen de tijd om het briefgeld in te leveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Venezuela haalt biljet 100 bolivar uit roulatie

Venezuela haalt zijn bankbiljet met de hoogste waarde, een briefje van 100 bolivar, uit roulatie. Het biljet is slechts een paar dollarcent waard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Saoedi-Arabië meer dan bereid olieproductie te verlagen

De onderhandelingen omtrent het verlagen van de wereldwijde olieproductie werpen eindelijk hun vruchten af. Los van het akkoord tussen de OPEC-landen onderling, zijn er elf olieproducerende landen die niet tot de groep behoren, die eveneens akkoord zijn om de olieproductie te verlagen naar een vooropgesteld maximum aantal vaten per dag.

Het akkoord komt er na maandenlange onderhandelingen met OPEC- en niet-OPEC-leden. Vooral Saoedi-Arabië en Rusland leken niet te willen buigen omdat er vrees was om een aanzienlijk deel van hun marktaandeel te verliezen, maar beide landen tonen nu toch aan bereid te zijn de nodige inspanningen te willen doen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Saudi-Arabië gaat verder met verlagen olieproductie

Saudi-Arabië is bereid zijn olieproductie verder te verlagen dan afgesproken, nu ook olieproducenten buiten het OPEC-kartel hebben beloofd hun productie in te perken.

Dat stelde de olieminister van het land, Khalid Al-Fahli, nadat de landen van buiten de OPEC tot een overeenkomst waren gekomen.