Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 4106 tot 4110
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2016

UBS adviseert goud te kopen

Volgens UBS is het vooruitzicht voor goud kopen nog steeds positief, ondanks de verwachting van een renteverhoging door de Federal Reserve. Volgens de afdeling vermogensbeheer van de Zwitserse bank kan de goudprijs volgend jaar stijgen tot $1.350 per troy ounce, een toename van 7% vanaf het huidige niveau.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2016

‘De goudprijs kan binnen 2 jaar naar een nieuw record’, zegt Topanalist

Incrementum AG heeft met Ronald Stoeferle een expert op het gebied van voorspellingen in huis. Volgens Stoeferle kan de goudprijs de komende 2 jaar stijgen naar een nieuw record. Stijgende inflatie en het verlies van vertrouwen in de centrale banken zullen de drijvende krachten zijn.

De rebound van de olieprijs zal ervoor zorgen dat inflatie hoger uitkomt dan verwacht. Inflatie wordt altijd berekend ten opzichte van een prijsniveau in het verleden. Een jaar geleden zocht de olieprijs zijn dieptepunt op waar we nu bijna dubbel zo veel boven staan. Dat zal zeker zijn impact hebben op inflatie.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2016

Wie wil Israëlisch gas?

De Israëlische minister van Energie Yuval Steinitz is donderdag te gast in Turkije waar hij onderhandelingen wil opstarten over de export van gas vanuit de Israëlische offshore-velden in het oosten van de Middellandse Zee.

Het is het eerste bezoek van een hooggeplaatste Israëli nadat de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen zes jaar geleden in het slop raakten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2016

Turkse lira zakt naar nieuw historisch dieptepunt

De Turkse lira is donderdagochtend gezakt naar een nieuw historisch dieptepunt ten opzichte van de dollar. 

Beleggers reageerden op tegenvallende economische cijfers en de aanhoudende pogingen van president Recep Tayyip Erdogan om zijn macht te vergroten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2016

Japan gaat BTW over aankoop Bitcoin per 2017 afschaffen

Japan gaat begin volgend jaar de BTW over aankoop van Bitcoin afschaffen, dit zou wel eens een boost kunnen geven aan het gebruik van Bitcoin in Japan. Het zou het in ieder geval goedkoper maken om bitcoins aan te schaffen en minder rompslomp betekenen voor uitbaters van Bitcoin exchanges. Japan is nu nog het enige land van de G7 waar je BTW moet betalen over de aanschaf van Bitcoin. Het Europese hof stelde eerder al dat bitcoins in Europa BTW-vrij mogen worden verhandeld.