Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41051 tot 41055
Bron: refdag.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Sigaar uit eigen doos

Albert heeft een baan en een eigen huis. In tijden van crisis is dat heel wat waard, maar toch maakt hij zich over allebei zorgen. Dat eigen huis is namelijk nog niet van hem, maar van de bank. Bij aankoop nam hij een gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek voor het hele bedrag. Maandelijks betaalt hij trouw zijn lasten aan de bank. Over dertig jaar heeft hij dan vooral veel rente betaald, en ook een beetje gespaard. Dat spaarpotje is dan ongeveer de helft van de totale hypotheekschuld.

Volgens de bank was het uit de tijd om de schuld in dertig jaar af te lossen. Het huis is een veilige belegging, dient als onderpand, en is straks veel meer waard. Helemaal lekker voelt Albert zich er niet bij. Over dertig jaar is hij 62 en stopt hij bijna met werken. De tijd dat hij zijn betaalde rente mag laten meebetalen door Vadertje Staat is dan verstreken, maar de schuld nog niet betaald en het gespaarde potje te klein. En is zijn huis dan wel zo veel waard als men nu zegt? Zijn huis is dan wel dertig jaar ouder, net als de wijk. Door de vergrijzing is de vraag naar woningen misschien wel heel anders. Zorgen over de hypotheek dus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Wall Street in mineur op weg naar Bernanke

De aandelenbeurzen in New York koersten donderdag lager. Beleggers sloten hun posities en kozen ervoor te wachten op de toespraak van Ben Bernanke, vrijdag, tijdens de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. De president van de Federal Reserve zal naar verwachting hinten op een derde steunronde voor de kwakkelende economie.

Halverwege de handelsdag op Wall Street stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent lager op 13.010,52 punten. De S&P 500-index daalde 0,7 procent tot 1400,15 punten en de Nasdaq moest 1 procent terug tot 3049,44 punten.

In de afgelopen dagen schommelde het verhandelde aantal aandelen al rond het laagste niveau van dit jaar. Dat bewijst dat handelaren wachten op Bernanke. Andere zaken waarnaar halsreikend wordt uitgekeken zijn de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank op 6 september en het rapport over de banengroei in de Verenigde Staten in augustus.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Dit zeggen optiehandelaars over de goudprijs...

BUY! Kort maar krachtig… tenminste, dat kunnen we concluderen uit de enorme hoeveelheid call opties die de handelaars op Wall Street hebben opgenomen.

Volgens Goldcore bezitten de optiebeleggers evenveel call opties als in oktober 2008, op de bodem van de goudprijs. Daarna steeg de prijs van goud met +87 procent tot de volgende tussentijdse top voor goud in februari 2009.

Als we vandaag een vergelijkbaar effect zouden zien bij de goudprijs, dan staat de prijs van goud met de ingang van 2013 boven 3000 dollar! We waren blijkbaar nog te conservatief met onze GOUDANALYSE in onze meest recente Gratis Nieuwsbrief.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Back-to-school: Italiaanse en Spaanse CDS contracten schieten omhoog

Oh jee, beleggers keren massaal terug massaal terug uit vakantie en zien dat er nog steeds geen oplossing naar voren is geschoven door de ECB. De dreigende woorden van Mario Draghi beginnen hun effect te verliezen.

Het gevolg is dat de premie op verzekeringscontracten tegen faling van obligaties, de zogenaamde CDS contracten, fors stijgt voor de risicolanden binnen Europa. Vooral de stijging van de CDS premie bij Spanje en Italië valt op. Zo steeg de premie op Italiaanse CDS-contracten met 11 procent op slechts 4 handelsdagen.

De druk op Draghi & Co neemt opnieuw toe want beleggers beginnen opnieuw te twijfelen aan de intenties van Europa om de problemen op te lossen. Als er niet dringend uitsluitsel wordt gegeven over het ‘superplan’ van Draghi, dan zullen de markten opnieuw in een RISK OFF modus gaan.

Bron: destentor.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Verloren Europese generatie dreigt

Hoe verhoudt de Nederlandse jeugdwerkloosheid zich tot die in andere Europese landen?

De Europese jeugdwerkloosheid loopt op. Bijna 5,5 miljoen jongeren onder de 25 jaar in de Europese Unie zitten zonder baan, blijkt uit recente Europese cijfers. Over dit probleem organiseert het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC), de Brusselse variant van het Nederlandse adviesorgaan SER, een congres in het Franse Versailles.

"Lange tijd hadden in Nederland meer jongeren dan waar ook in Europa een baan. De afgelopen maanden zijn we ingehaald door Duitsland en Oostenrijk. Daar is het werkloosheidspercentage respectievelijk 7,9 en 8,8 procent. Nederland staat op de derde plek met een percentage van 9,3. Helemaal onderaan staan Griekenland en Spanje. Daar heeft meer dan de helft van de jongeren geen werk.''