EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41061 tot 41065
Geplaatst op: dinsdag 18 september 2012

'Overheid heeft te weinig oog voor groei'

De overheid slaagt er met bezuinigingen en hogere belastingen in haar tekort volgend jaar aan de Europese regels te laten voldoen. Ondertussen is er echter te weinig aandacht voor het stimuleren van de economische groei. Dat stellen economen in reactie op de miljoenennota die dinsdag werd gepresenteerd.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 18 september 2012

Duitse beleggers hebben er weer zin, Apple scheert hoge toppen

Twee factoren gaven de beleggers vandaag opnieuw ruimte voor enig optimisme. De Duitse ZEW-index, de index die het vertrouwen van de investeerders uitdrukt, gaf in september de eerste stijging in 5 maanden te zien, wat toch wel enigszins verrassend overkwam.

Twee factoren gaven de beleggers vandaag opnieuw ruimte voor enig optimisme. De Duitse ZEW-index, de index die het vertrouwen van de investeerders uitdrukt, gaf in september de eerste stijging in 5 maanden te zien, wat toch wel enigszins verrassend overkwam.

Het ZEW Center for European Economic Research in Mannheim berekende de index voor deze maand op minus 18,20, tegenover minus 25,50 in augustus. Een survey van Bloomberg News wees op een stand van de index van minus 20 en daar zat de index dus duidelijk boven.

Henrik Henriksen van PFA Pension in Kopenhagen vindt een korte adempauze op de markten niet ongezond. De volgende katalysator kan komen van een Spaanse vraag om hulp. Spanje plaatste vandaag weliswaar succesvol obligaties, maar toekomstig succes is niet gegarandeerd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 18 september 2012

Dit is Amerika‘s grootste probleem

Amerika heeft last van Europanisering. Dit wil zeggen dat de overheid steeds meer en meer welvaart wil/moet verdelen. Hierdoor stijgen de kosten en daalt de groep waar de inkomsten uit gehaald worden. De 2 onderstaande trends zijn een veel groter probleem dan de fiscal cliff waar men het zo veel over heeft de laatste maanden.

In 1952 werd uit elke $ 7 minder dan $ 1 uitgegeven aan sociale uitgave. In 2010 is dit gestegen naar $ 2 uit elke $ 3 (66,1 %) voor uitgave aan Social Security, Medicare and Medicaid, public assistance, food and housing assistance en unemployment assistance. Dit bedrag ligt 3 keer hoger dan de uitgave aan defensie en 10 keer hoger dan de intrestbetalingen. Het OMB (Office of Management and Budget) verwacht dat het percentage nog kan stijgen tot 68 % vanaf 2014.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 18 september 2012

'BBP per hoofd pas in 2017 terug op niveau 2008'

Het groeiverlies van de afgelopen jaren is pas in 2017 ingehaald.

Het groeiverlies van de afgelopen jaren is pas in 2017 ingehaald.

Dat zegt het CPB. De crisis leidde tot een krimp van de econmie en vervolgens tot een beperkte groei. Normaal gesproken is na lage groei door in recessie sprake van een periode met hogere (inhaal) groei. Tot nu toe heeft zich dat echter niet voorgedaan en dat komt overeen met onderzoeken die uitwijzen dat de groei na een financiële crisis langer op een laag niveau blijft dan na een gewone recessie, aldus het CPB. ''Pas in 2017 is het bbp per hoofd op het punt van 2008.''

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 18 september 2012

Miljoenennota: zware tijd voor Nederland

Nederland beleeft een economisch zware tijd, al is de welvaart vergeleken met andere landen nog steeds hoog. De crisis heeft de economie en de overheidsfinanciën geraakt zoals hoogwater de dijken aantast. Het kabinet schrijft dat in de miljoenennota 2013, die dinsdag is gepresenteerd.

De overheidsfinanciën moeten op orde worden gebracht om voorbereid te zijn op nieuwe tegenslag. Door de aanhoudende crisis wereldwijd is die niet uit te sluiten.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs