Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41061 tot 41065
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

'Hogere opening Europese beurzen'

De Europese beurzen zullen dinsdag waarschijnlijk licht hoger openen. Beleggers wachten op meer nieuws van de centrale banken in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over mogelijke toekomstige steunmaatregelen.

Volgens persbureau Reuters hoopt Griekenland medio september goedkeuring te krijgen van zijn internationale geldschieters over een bezuinigingspakket van 11,5 miljard euro over de komende 2 jaar. De goedkeuring is nodig voor Athene om extra noodsteun van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te ontvangen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Lord Rotschild zet 200 miljoen dollar in op de val van de euro

Lord Jacob Rothschild, een lid van de gelijknamige bankiersfamilie, heeft via zijn investeringsvehikel RIT Capital Partners 200 miljoen dollar ingezet op de val van de euro. Dat meldt The Daily Telegraph.

Bronnen dichtbij RIT spreken van 'een realistische kijk op een munt die relatief zwak blijft, eerder dan van een dogmatisch negatieve benadering van de euro als munt.'

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Spanje: eerst steun van ECB, dan pas reddingsprogramma

De Spaanse overheid zou graag zien dat de Europese Centrale Bank (ECB) zich voor langere tijd vastlegt op het opkopen van Spaans staatspapier, voordat het land aanklopt bij zijn Europese collega┬┤s voor een volledig reddingsprogramma. Dit berichtte het Spaanse persbureau EFE zondag op basis van uitspraken van de minister van financien van het land, Luis de Guindos.

De uitspraken komen op het moment dat de markten er steeds meer vanuit gaan dat Spanje om een volledig reddingsprogramma zal vragen, en nadat de ECB eerder deze maand verklaarde dat het zou kunnen ingrijpen wanneer Spanje de European Financial Stability Facility (EFSF) om een compleet steunpakket vraagt.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Spaanse rente daalt verder

De rente op Spaanse staatsobligaties heeft de daling van afgelopen week maandag overtuigend doorgezet. Beleggers lijken voorlopig te anticiperen op mogelijke nieuwe ingrepen door de Europese Centrale Bank (ECB).

De rente op 10-jarige Spaanse leningen zakte in de ochtendhandel van 6,5 naar 6,3 procent. Daarmee staat het rendement, dat omgekeerd beweegt ten opzichte van de waarde van de obligaties, nu op het laagste punt sinds begin juli. Eerder deze maand stond de Spaanse rente nog op 7 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

Beleggers bijten niet

Het is onwaarschijnlijk, maar beleggers moeten nog steeds niet veel hebben van deze markt. En dat terwijl de belangrijkste beursindices dicht bij hun records noteren.

De jongste meting van Bespoke Invest afgelopen weekend liet zelfs een stijging van het aantal beren zien. Het merendeel van de groep beleggers (51% van 470) die werd gepolst naar de richting van de beurs waren negatief.

Beleggers happen simpelweg niet toe, het ongeloof in de stijging is ongezien. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat we binnen afzienbare tijd getuige zijn van nieuwe absolute beursrecords!