Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 41076 tot 41080
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Moody's: eurocrisis zet druk op outlook mondiale economie

Het herstel van de mondiale economie wordt bemoeilijkt door de eurozonecrisis, stelt Moody's Investors Service in een donderdag gepubliceerd rapport.

Volgens de Amerikaanse kredietbeoordelaar zal de wereldwijde economische groei in 2012 lager uitkomen dan in 2011 en 2010, waarbij de groei binnen opkomende economieen ook minder zal zijn dan eerder geraamd.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Economisch vertrouwen eurozone aanzienlijk omlaag

Volgens econoom Martin van Vliet van ING wijst de uitslag op een economische krimp van ongeveer 0,3 procent in de eurozone in het lopende kwartaal. 'De aanhoudende bezuinigingen en het doormodderen in de crisis krijgen steeds meer vat op het economische vertrouwen in de regio', stelde hij.

Interventies van de Europese Centrale Bank (ECB) kunnen volgens Van Vliet helpen om de onrust op de financiƫle markten weg te nemen. Die acties helpen de economie waarschijnlijk echter niet vooruit. Omdat landen niet van plan zijn hun bezuinigingen te matigen, zijn daar waarschijnlijk meer onconventionele acties van de ECB en een veel zwakkere euro voor nodig, aldus de econoom.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Zit de crisis vooral in de hoofden van de Europeanen?

Laat er geen misverstand over bestaan: er heerst een enorme crisis in enkele Zuid-Europese landen waaronder Griekenland en Spanje. Maar het lijkt er wel op dat de rest van Europa er somber bij zit, terwijl de statistieken het negatieve sentiment niet bevestigen.

De jongste update van de Europese vertrouwensindicatoren laten een verdere crash zien van zowel het Europese consumentenvertrouwen als de sentiment bij de ondernemers in Europa.

Toch zien we in dezelfde grafiek dat het BBP van Europa amper een krimp laat zien, hooguit een status quo. Dit is natuurlijk verre van een economische depressie waar iedereen over ligt te tobben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Inflatie zal als een boemerang terugkeren

Problemen situeren zich vooral in ons deel van de wereld

In Europa en de United States of America ziet Zulauf andere problemen opduiken. In de U.S. stuit QE op steeds meer kritiek, waardoor de lat voor qe3 steeds hoger komt te liggen. De economen beseffen maar al te goed dat gulle geldcreatie de inflatie aanwakkert.

Europa is in de ogen van Zulauf een speciale situatie. De Europese centrale bank probeert voor de 3de keer sinds de crisis van 2008 haar balans in te krimpen. De eerste keer dat ze dat probeerde lokte ze de Griekse crisis uit, de tweede keer de Ierse en nu zou ze een Italiaanse crisis kunnen uitlokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Conservatieve analist voorspelt 5200-dollar-goud tegen 2018

Hier is nog eens eentje uit de oude doos. De van oorsprong conservatieve technisch analiste Lousie Yamada pakte tijdens een aflevering van Power Lunch in 2011 uit met haar uiteindelijke koersdoel voor goud.

Het was even schrikken voor de talking heads op CNBC, want Louise Yamada ziet de prijs van goud uiteindelijk op 5200 dollar per ounce aanbelanden in 2018.