Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41076 tot 41080
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

'Athene wil medio september fiat van trojka'

Griekenland hoopt medio september goedkeuring te krijgen van zijn internationale geldschieters over een bezuinigingspakket van 11,5 miljard euro over de komende 2 jaar.

Dat heeft een bron bij het Griekse ministerie van Financiën maandag gezegd tegen persbureau Reuters.

De goedkeuring is nodig voor Athene om extra noodsteun van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te ontvangen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

'Athene wil in september akkoord van trojka'

Griekenland hoopt medio september goedkeuring te krijgen van zijn internationale geldschieters over een bezuinigingspakket van 11,5 miljard euro over de komende 2 jaar. Dat heeft een bron bij het Griekse ministerie van Financiën maandag gezegd tegen persbureau Reuters.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn maandag lager gesloten, na berichten dat de Europese Centrale Bank (ECB) overweegt maximale niveaus in renteverschillen in te stellen waarop de centrale bank zal ingrijpen op de obligatiemarkten.

Volgens diverse media denkt de centrale bank aan maximale verschillen in yields tussen Duitse bunds en de schulden van afzonderlijke landen waarop de instelling zal intervenieren. Naar verluidt valt daarover volgende week een beslissing.

De berichten volgen op de belofte enkele weken geleden van ECB-president Draghi om er alles aan te doen om de euro te redden.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

CDA wil meer openheid van pensioenfondsen

Pensioenfondsen moeten meer openheid geven over hun beleggingen. Dat zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt op BNR.

CDA-Kamerlid Omtzigt: "Ik vind dat zij in Nederland zouden moeten melden waarin zij beleggen, zodat je discussies vooraf krijgt en niet achteraf"

Het Financieele Dagblad meldt maandag dat diverse pensioenfondsen flink zijn geraakt door de koersval van het aandeel Facebook . De fondsen hebben voor miljoenen euro's aandelen van het sociale netwerk in hun bezit.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Stilte voor de storm

Sinds juni is de Amsterdamse hoofdfondsenindex met meer dan 10 procent opgelopen. Zomaar, zo lijkt het. Want vergeleken met toen is er fundamenteel niets veranderd. Is dit de stilte voor de storm?

Je zou zeggen van wel. De eurocrisis is namelijk geenszins opgelost. Sterker nog, er staat volgende maand heel wat op de agenda. Begin september komt de ECB bij elkaar. De markt hoopt op een renteverlaging of meer duidelijkheid over een opkoopprogramma voor staatsleningen. Op 12 september komt het Duitse grondwettelijke hof bijeen om een uitspraak te doen over de legitimiteit van het permanente Europese noodfonds ESM. Verder zijn die dag verkiezingen in ons land en weten we hoe (on)bestuurbaar ons land wordt. De dagen erna is een G20-bijeenkomst en een bijeenkomst van de Europese minister van Financiën. Daar staat waarschijnlijk Griekenland op de agenda.