Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 41081 tot 41085
Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

ECB en Duitsland reageren fel op obligatie-opkoop plan

De Duitse regering en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben maandag beide fel gereageerd op een in het weekend verschenen nieuwsbericht, waarin vermeld werd dat de ECB van plan is om de financieringskosten van de met te zware schulden belaste landen terug te dringen met zijn onbeperkte financiele middelen.

Een bericht in het Duitse tijdschrift der spiegel heeft in het weekend een pijnlijk debat heropend over de vraag hoever de ECB mag gaan in zijn pogingen om de rendementen laag te houden op de obligaties van de landen die het marktvertrouwen verloren hebben en worstelen met recessies. De ECB wordt algemeen beschouwd als de enige instelling die de Europese muntunie bijeen kan houden.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

'Meer invloed op eigen pensioen'

GroenLinks wil meer zeggenschap voor mensen over de wijze waarop hun pensioengeld belegd wordt. Lijsttrekker Jolande Sap vindt dat pensioenfondsen hun deelnemers verschillende soorten beleggingsmixen moeten aanbieden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 21 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit vlak

Wall Street is maandag vlak gesloten, waarbij beleggers maandag in afwachting waren van gebeurtenissen die later deze week plaatsvinden, waaronder de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, die over twee dagen naar buiten gebracht worden.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,03% lager op 13.271,64. De breed samengestelde S&P 500 sloot vlak op 1.418,13, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,01% afstond tot 3.076,21 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Amper beweging op Wall Street

De effectenbeurzen in New York zijn maandag vrijwel onveranderd gesloten. Wall Street boekte afgelopen vrijdag voor de zesde week op rij winst. Beleggers keken vooral uit naar later deze week.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot een fractie lager op 13.271,64 punten. De brede S&P 500 eindigde onveranderd op 1418,13 punten en de technologiebeurs Nasdaq sloot op 3076,21 punten.

Beleggers hielden vooral de blik gericht op het vrijgeven van de notulen van de vorige vergadering van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, komende woensdag. Mogelijk dat daarin aanwijzingen zijn te vinden over nieuwe steunmaatregelen die de Fed wil gaan nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Olieprijs sluit licht lager

De olieprijs is maandag licht lager gesloten, waarbij beleggers de vooruitzichten voor de vraag naar olie afwogen, door gesprekken over het mogelijk vrijgeven van Amerikaanse noodvoorraden en een piek in de productie van Saoedi Arabie.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $0,04 lager op $95,97.