Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41081 tot 41085
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Italië ziet ook rente op lange leningen dalen

Italië heeft 7,3 miljard euro opgehaald met lange staatsleningen. De rente op de leningen kwam daarbij lager uit dan bij vorige vergelijkbare veilingen.

Het rendement op 10-jarige leningen bedroeg 5,8 procent. Dat is het laagste niveau sinds eind april. Bij de vorige veiling van 10-jaarsleningen moest Italië beleggers nog gemiddeld 6 procent rente bieden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

China blijft eurozone ondersteunen

China zal Europese staatsobligaties blijven kopen om zo de eurozone te ondersteunen, maar doet dit wel op basis van een volledige evaluatie van het bijbehorende risico van de opkopen, zegt de Chinese minister-president Wen Jiabao donderdag in een gedeelde persconferentie met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

China kocht tot nu toe obligaties uit de European Financial Stability Facility voor een ongespecificeerd investeringsbedrag. Europese officials hopen dat het land aanzienlijke aantallen van zijn buitenlandse valuta-reserves zal blijven investeren in de Europese noodfondsen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

'Portugal haalt begrotingsdoel niet'

Portugal kan zijn overheidstekort dit jaar niet zo sterk terugdringen als eerder werd beloofd.

Dat meldde de Portugese krant Diario Economico donderdag op basis van anonieme bronnen.

Volgens de krant verwacht de regering uit te komen op een tekort van 5,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Eerder werd een reductie tot 4,5 procent afgesproken met de internationale geldschieters van het land.

Bron: klantinteractiekenniscentrum.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Banken moeten kosten fors verlagen

Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt dat Europese banken de komende vijf jaar 40 tot 70 miljard aan kostenbesparingen moeten doorvoeren. Dat komt neer op minimaal 10% van de totale kosten.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

‘Mens is al over grondstofbudget heen voor dit jaar’

De mensheid heeft voor dit jaar al alle grondstoffen die de aarde kan voortbrengen in 1 jaar verbruikt. Tot en met het einde van het jaar putten we de natuur uit op leenbasis.

Dit stelt het Global Footprint Network, een onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met ecologische voetafdrukken van de mens.

Volgens het bureau zijn we op 22 augustus over de grens gegaan voor dit jaar. In de ongeveer 8 maanden daarvoor hebben we alle hernieuwbare grondstoffen gebruikt en CO2 uitgestoten die de aarde aankan.