Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41091 tot 41095
Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Aandelen omlaag, AEX en BEL20 verliezen bijna 1%

Aandelen omlaag, AEX en BEL20 verliezen bijna 1% sep 04

Een niet al te beste dag voor de AEX index en BEL20 werd afgesloten met verliezen voor beide beurzen met -0,97% en respectievelijk -0,78%. Tot kort voor 13:00 schommelden beide beurzen rond het slot van gisteren maar daarna ging het verder omlaag mede door een tegenvallend economisch cijfer uit de VS. Het cijfer over de Amerikaanse inkoopmanagersindex viel tegen aangezien het beneden de verwachting kwam van economen. De koersen van aandelen gingen over een breed front omlaag waardoor beurzen wereldwijd licht onder druk stonden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Ook Amerikaanse beurzen op verlies

De Amerikaanse beurzen gingen dinsdag net als die in Europa omlaag door zorgen over de economie. Dat kwam mede door tegenvallende cijfers over de bouw en industrie. Maar beleggers zijn ook terughoudend met het oog op de vergadering donderdag van het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB).

De Dow-Jonesindex, waarin 30 toonaangevende fondsen zijn opgenomen, noteerde in de middaghandel 0,6 procent lager op 13.007,17 punten. De breder samegestelde S&P 500 daalde 0,4 procent tot 1400,35 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 3055,76 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Duitse bunds sluiten licht lager

Duitse bunds zijn dinsdag licht lager geeindigd, op een dag waarbij de risicobereidheid onder beleggers verslechterde na met name twee tegenvallende macrocijfers in de VS.

Daarnaast kregen de bunds volgens een handelaar in Londen steun van de uitgifte van swaps, waardoor het afdekken van short-posities aangemoedigd werd.

Verder veilden Belgie, Griekenland, Oostenrijk en de EFSF dinsdag staatsleningen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Marc Faber: "QE3 zal iedereen verbazen"

De Jackson Hole speech van Ben Bernanke leverde weinig resultaten op, maar toch twijfelt Marc Faber er niet aan dat QE3 uiteindelijk wordt gelanceerd.

De vraag voor Faber is echter hoeveel QE3 de markten inmiddels geabsorbeerd hebben. Marc Faber ziet weinig upside meer voor aandelen in de VS, maar Europese aandelen zijn heel aantrekkelijk geworden.

Faber blijft voorzichtig over industriële metalen, maar zoals we inmiddels weten is hij een grote fan van GOUD!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Platina betere belegging dan goud

Zuid-Afrika heeft een van de grootste inkomensongelijkheden ter wereld. En dezer dagen zijn het niet alleen de blanken die rijk zijn. Dit zorgt uiteraard voor grote sociale onrusten in het land. Het grootste gevaar zit echter in de agenda van Julius Malema, de voormalige leider van Jong ANC die de mijnen in Zuid-Afrika wil nationaliseren.

Malema werd in februari uit de partij gezet en heeft zijn campagne voor de nationalisatie van de mijnen zelf verder gezet. Hij gaat de straat op om andere van zijn idee te overtuigen. Hij heeft radicale groepen opgezet onder de mijnwerkers om betere voorwaarden en een hoger salaris te eisen. De problemen in de Zuid-Afrikaanse mijnsector zullen dus niet snel opgelost geraken.

Dit maakt een investering in Platina des te interessanter. Zuid-Afrika is wereldwijd gezien veel belangrijker voor de platina-industrie dan voor de goudindustrie. Het land is nog maar voor 12 % verantwoordelijk voor ’s werelds goudproductie, maar staat in voor 70 % van ’s werelds platinaproductie.

Daarnaast staat platina op zijn laagste niveau ten opzichte van goud in 27 jaar. De markt voor platina is ook nog eens vele male kleiner dan de goudmarkt waardoor een dalend aanbod en een stijgende vraag snel voor vuurwerk kan zorgen. Platina zou de volgende jaren wel eens een betere investering kunnen zijn dan andere edelmetalen.