Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 41096 tot 41100
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Stilte voor de storm

Sinds juni is de Amsterdamse hoofdfondsenindex met meer dan 10 procent opgelopen. Zomaar, zo lijkt het. Want vergeleken met toen is er fundamenteel niets veranderd. Is dit de stilte voor de storm?

Je zou zeggen van wel. De eurocrisis is namelijk geenszins opgelost. Sterker nog, er staat volgende maand heel wat op de agenda. Begin september komt de ECB bij elkaar. De markt hoopt op een renteverlaging of meer duidelijkheid over een opkoopprogramma voor staatsleningen. Op 12 september komt het Duitse grondwettelijke hof bijeen om een uitspraak te doen over de legitimiteit van het permanente Europese noodfonds ESM. Verder zijn die dag verkiezingen in ons land en weten we hoe (on)bestuurbaar ons land wordt. De dagen erna is een G20-bijeenkomst en een bijeenkomst van de Europese minister van Financiën. Daar staat waarschijnlijk Griekenland op de agenda.

Bron: ipsnews.be
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Werkeloze Spanjaarden verliezen alle hoop

"Ik ben alle hoop kwijt", zegt José Manuel Martínez. Hij is een van de bijna 4,6 miljoen werklozen in Spanje. Straks moeten hij en zijn vrouw het samen met 400 euro per maand rooien.

De zon straalt in Spanje, zoals ze dat elke augustusmaand doet, maar voor miljoenen Spanjaarden pakken zich steeds meer onweerswolken samen. Dat is ook zo voor José Manuel Martínez, die in Madrid aan een protestactie deelneemt met een zelfgemaakt bordje 'Ik wil een baan, geen aalmoes'.

De 45-jarige Sevillaan is al drie jaar werkloos en ziet de toekomst somber in: "Ik heb alle hoop verloren."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Tom Fitzpatrick ziet goudprijs stijgen naar 6.300 dollar

Nogal wat investeerders reageren teleurgesteld over de bewegingen die de goudprijs in de afgelopen maanden liet registreren. Het leek slechts een kwestie van tijd te worden alvorens het goud door de grens van 2.000 dollar zou breken. Alles deed vermoeden dat zo’n uitbraak met de grote trom ging gebeuren.

De investeerders bleven tot dusver op hun honger zitten, in die mate zelfs dat sommigen de moed in de schoenen hebben laten zakken. Dergelijke defaitistische houding raden we ten sterkste af, want de vooruitzichten voor het goud blijven onveranderd goed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Grafiek van Zilver doet een "Reverse Flash Crash"

Er broeit weer iets bij zilver. Uit het niets maakt de zilvergrafiek een omgekeerde beweging van een ‘flash crash’, soms ook wel eens ‘hockey stick’ genoemd.

De prijs van zilver schiet prompt 0,5 dollar hoger tot 28,6 dollar. We hebben nog geen nieuws opgevangen, maar allicht dat de spanning in de zilvermarkt hoog oploopt.

Het is weer de tijd van het jaar waarop beleggers zich positioneren voor de beste prestatiemaanden bij zilver. Ter herinnering: u vindt de Beste ZILVERAANDELEN nog altijd in het Goud & Zilver Rapport!

Bron: silverdoctors.com
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

China krijgt advies om ook fysieke zilverreserves naast goudreserves aan te houden

If confirmed, this is a potential game changer for silver that is so monumental it could literally blast silver from the upper $20′s through it’s all-time nominal high near $50 and closer to 3 figure range OVERNIGHT.

Where China to reduce it’s US Treasury holdings by $200 billion and plow the proceeds into physical gold and silver bullion as Xia recommends, you can kiss the cartel’s silver manipulation goodbye!

Even if 90% of the funds ($180 billion) were allocated to gold and a mere 10% ($20 billion) to silver, at today’s market prices that equals nearly 2 years of global silver mine supply of around 750 million ounces.