Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 41096 tot 41100
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

'Hoge olieprijs niet gerechtvaardigd'

De momenteel hoge olieprijs is niet gerechtvaardigd omdat vraag en aanbod in balans zijn. Dat stelde de Saoedi-Arabische olieminister Ali al-Naimi maandag.

,,Saoedi-Arabië is bezorgd over de oplopende olieprijzen op de internationale markt. De huidige hoge prijzen worden simpelweg niet ondersteund door marktfundamenten'', aldus de minister. ,,De markt is in balans, de productie is op peil en de voorraden zijn meer dan toereikend.'' Saoedi-Arabië is de grootste producent binnen de OPEC. De groep van 12 landen neemt 40 procent van de mondiale olie-export voor zijn rekening.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Lynas krijgt toestemming voor productie van zeldzame aardmetalen in Maleisië

Het Australische Lynas, een bedrijf dat zich inzet voor de productie van zeldzame aardmetalen (REE) heeft eindelijk haar langverwachte tijdelijke exploitatievergunning van de Maleisische autoriteiten ontvangen. Lynas heeft nu toestemming om het REE concentraat van haar mijnbouw operaties in Australië naar haar gloednieuwe scheidingsfaciliteiten in Maleisië te vervoeren. De goedkeuring werd reeds in januari gegeven, maar is vervolgens nooit werkelijk verstrekt als gevolg van publieke bezwaren tegen de vermeende gevaren van lokale radioactieve besmetting.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Grieken beloven fraude aan te pakken

Het Griekse ministerie van financiën heeft in 121 gevallen van belastingontduiking de bezittingen van de betrokkenen geblokkeerd. Bankrekeningen werden geblokkeerd, aandelen, vastgoed enzovoort worden voorlopig onder quarantaine geplaatst in afwachting van verder onderzoek.

Financieminister Yannis Stournaras legde op televisie een krachtige verklaring af, wat hem en de andere leden van de regering betreft is het geduld met de belastingontduikers op. Een jaar geleden stond er een totaal bedrag van 42 miljard euro aan onbetaalde belastinggelden open.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Beurzen opgelucht over steun ECB

De AEX-index sloot op het hoogste niveau in ruim 1 jaar.

De AEX-index sloot met een winst van 2,3 procent op 336,43 punten. Volgens gegevens van persbureau Reuters is dat het hoogste slot sinds 24 juli vorig jaar. De MidKap-index van middelgrote fondsen steeg 1,8 procent tot 512,44 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tussen 2,1 en 3 procent vooruit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

'Dieptepunt financiële crisis moet nog komen'

Een meerderheid (80 procent) van de Europese en Japanse bedrijven vreest dat het dieptepunt van de financiële crisis nog moet komen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Roland Berger onder directieleden en CEO's van 5.000 bedrijven wereldwijd. Vooral de dalende koopkracht wordt genoemd als reden voor de verwachting van deze bedrijven.

Ook gebrek aan geschoold personeel en de financiële problemen in de eurozone zijn redenen voor de bedrijven om zich voor te bereiden op een nieuwe recessie. Driekwart van de ondernemingen probeert de kosten omlaag te brengen en efficiënter te werken.