EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41111 tot 41115 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Griekse 10-jarige rente fors gedaald

Het is zoals Ben hier al eerder op Biflatie.nl schreef: 'Griekenland kan en mag niet failliet en zal koste wat het kost gered worden ook al vraagt dat vele honderden miljarden of meer'. Steeds meer beleggers geloven dat de EU er daadwerkelijk alles aan zal doen om een Grexit te voorkomen. Ondanks dat de onvrede onder de Griekse bevolking toeneemt en de Griekse werkloosheid naar een recordniveau is gestegen, komt de politiek steeds dichterbij een overeenkomst over het bezuinigingspakket van 13,5 miljard euro. Deze maatregelen moeten worden doorgevoerd om een nieuw deel (€31 miljard) van de Europese noodhulp in ontvangst te kunnen nemen.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Zwitserland bereidt leger voor op val euro

Het leger van Zwitserland heeft vorige maand een militaire oefening gehouden waarbij geanticipeerd werd op sociale onrust in omringende Europese landen. Zoā€™n 2000 mensen in acht steden deden mee aan de operatie ā€œStabilo Dueā€. Dat meldt EUobserver.

Het leger zou zich willen voorbereiden op een stroom van vluchtelingen uit onder meer Griekenland, Portugal, Italiƫ en Spanje. Zwitserland behoort niet tot de EU.

Lees verder op refdag.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Hardste bezuinigingen in democratische geschiedenis Portugal

Portugal heeft maandagavond een nieuwe bezuinigingsronde aangekondigd met maatregelen die als de ingrijpendste in zijn democratische geschiedenis worden bestempeld. Op de overheidsbegroting voor 2013 wordt 7 miljard euro bezuinigd.

Portugal heeft maandagavond een nieuwe bezuinigingsronde aangekondigd met maatregelen die als de ingrijpendste in zijn democratische geschiedenis worden bestempeld. Op de overheidsbegroting voor 2013 wordt 7 miljard euro bezuinigd.

De Portugese minister van Financiƫn, Vitor Gaspar, had de kortingen op de uitkeringen en de belastingverhogingen op voorhand al 'enorm' genoemd.

Terwijl het verzet van de bevolking tegen nog meer bezuinigingen snel groeit, werden de maatregelen gisteravond in het Portugese parlement gepresenteerd. Er wordt zwaar gekort op de pensioenen en uitkeringen, terwijl de inkomensbelasting verder stijgt.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Joseph Stiglitz: 'Euro niet goed voor de vrede'

De Europese eenheidsmunt verdeelt de Europeanen en is dus 'niet goed voor vrede'. Dat zegt econoom en voormalig Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz in een interview met het Duitse Handelsblatt.

"Alle externe waarnemers zijnĀ het erover eens dat de euro en het politiek beleidĀ dat erop gericht is de eurozone te redden de Europeanen verdeelt," aldus Stiglitz. De econoom verwijst in dat verband niet alleen naar de verdeeldheid tussen de onderlinge lidstaten, maar ook naar de nationalistische en extremistische stromingen binnen de lidstaten zelf.

Lees verder op knack.be
Geplaatst op: dinsdag 16 oktober 2012

Denen hebben pensioen het best op orde

Het slechte nieuws is: het Nederlandse pensioenstelsel geldt niet langer als het beste ter wereld. Denemarken heeft Nederland van de troon gestoten. Het goede nieuws: ondanks die onttroning presteert Nederland in 2012 beter dan in 2011.

De Australische tak van adviesbureau Mercer, dat dit jaar achttien pensioenstelsels de maat nam, noemt het Nederlandse nog altijd 'een systeem met een solide structuur en veel goede eigenschappen'. Maar er zijn wat aandachtspuntjes. Nederland verbeterde weliswaar zijn score door deze zomer de pensioenleeftijd wettelijk te verhogen, maar nu moet het zorgen dat er daadwerkelijk meer oudere werknemers aan de slag blijven.

Lees verder op trouw.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs