Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41111 tot 41115
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Goudstandaard of fiatgeld?

Er woedt een hevige discussie over een mogelijke terugkeer naar de goudstandaard. We bekijken de voor- en nadelen, en wat de toekomst in petto heeft voor ons geldsysteem.

Deze week eens geen uitgebreide beurscommentaren van ons. U kent inmiddels onze visie. Alhoewel september een woelige beursmaand kan worden, zullen markten uiteindelijk hoger kruipen, waarbij het echte spektakel te vinden zal zijn bij de edelmetalen. Daarvan kreeg u afgelopen vrijdag al een voorproefje (Goud: +2%, Zilver: +4%). Alhoewel we in dezelfde sfeer blijven, gaan we ditmaal de ideologische tour op: willen we terug naar de goudstandaard of niet? Dit onderwerp kan de aandachtige lezer van de financiële pers niet zijn ontgaan. Vele economen, marktspecialisten, politici, beurshandelaars, … lieten in de voorbije weken hun licht schijnen over de goudstandaard.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Bulgarije zet toetreden tot eurozone op laag pitje

Bulgarije, het armste land binnen de Europese Unie maar ook een zeldzaam lichtpuntje in de regio met een economische groei van bijna 2% in 2011, zet plannen om toe te treden tot de eurozone voorlopig op een laag pitje. Daarmee is het land, dat tot de Europese periferie behoort de meest recente EU-lidstaat wiens enthousiasme om de muntunie te betreden beinvloed wordt door de crisis.

De Bulgaarse minister van financien Simeon Djankov verklaart in een recent interview dat de plannen om toe te treden tot het valutablok in de ijskast zijn gezet omdat de economische situatie in de eurozone verslechtert en de toekomst voor het blok steeds onzekerder wordt. Ook de publieke opinie in Bulgarije telt mee in de beslissing, stelt hij.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

'Jongeren van dit land, maak dat je wegkomt'

François Hollande wil 2,3 miljard investeren om de jeugdwerkloosheid in zijn land aan te pakken. Een initiatief dat in de centrum-linkse krant Libérationdoor een drietal Franse jongeren ( de rapper Mokless, journalist Mouloud Achour en bedrijfsleider Félix Marquardt) wordt weggelachen omdat het eens te meer niet aan kern van het probleem raakt. Franse jongeren maken zich dan ook best zo snel mogelijk uit de voeten, schrijven de drie:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

Slecht nieuws voor uw spaargeld

De spaarrentes blijven maar zakken. De meeste Belgische banken, ook de online spaarbanken, moeten hun rentes op spaarrekeningen naar beneden halen.

ING en AXA verlaagden al eerder de rente op spaarrekeningen, deze maand zal ook Rabobank de basisrente naar beneden halen. De meeste basisrentes variëren nu van 0,65% tot 1%.

Enkel de gevestigde grootbanken KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis zien voorlopig nog geen aanleiding om hun rentes op spaargeld naar beneden te halen. Maar ook daar zien we binnenkort verandering in komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 september 2012

'Opbreken eurozone rampzalig voor Nederland'

Het deels of geheel uiteenvallen van de eurozone zou Nederland niet alleen een flinke recessie opleveren, maar ook honderden miljarden euro's kosten.

Het financiële risico dat Nederland loopt als de zwakke broeders Italië, Spanje, Griekenland, Portugal en Ierland uit de euro stappen, bedraagt in totaal 339 miljard euro. Dat heeft het economische bureau van ING dinsdag becijferd in een rapport.

Banken gaan dan mogelijk voor 111 miljard euro het schip in, de overheid voor 121 miljard euro. Het bedrijfsleven, pensioenfondsen en verzekeraars kunnen voor het overige deel opdraaien.