Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41116 tot 41120
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Amsterdamse beurs opent vlak

Weinig spektakel vandaag op de Amsterdamse beurs. De AEX-index is 0,1 procent hoger geopend.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 329,46 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 502,74 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt bleven onveranderd. Londen verloor 0,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Nikkei boekt kleine winst

De beurs in Tokio boekte woensdag een kleine winst. De stijging werd aangevoerd door de technologiefondsen. De omzetten op de beurs bleven laag. Beleggers wachten op Fed-voorzitter Ben Bernanke, die aan het einde van de week spreekt op een topbijeenkomst van centrale bankiers. De Nikkei eindigde 0,4 procent hoger op 9069,81 punten.

Renesas Electronics klom ruim 35 procent op berichten dat het Amerikaanse private investeringsbedrijf KKR & Co wil investeren in de noodlijdende Japanse chipmaker. Het geplaagde elektronicabedrijf Sharp zette de klim voort en won 7 procent. Volgens mediaberichten zal het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry nog deze week een belang nemen in de Japanse tv-fabrikant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

'AEX opent vlak'

De beurs in Amsterdam opent naar verwachting vlak tot licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. De markten blijven in afwachting van de mogelijke acties van de centrale banken

"Er valt de komende dagen weinig vuurwerk te verwachten. De volumes blijven laag en iedereen wacht op de toespraak van Bernanke op vrijdag. De handel zal woensdag letten op de Duitse inflatiecijfers en de economische groeicijfers uit de Verenigde Staten. Wellicht dat die nog voor enige beweging kunnen zorgen'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Markets Netherlands.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Het hypotheekdrama in Nederland

Het hypotheekdrama in Nederland Zoals algemeen bekend, ontstaat er momenteel een noodsituatie. Meer dan 70.000 medemensen hebben op dit moment een betalingsachterstand van meer dan 3 maanden bij hun hypotheekbank. Zij dreigen onder de financiële schulden te bezwijken.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

'ECB pleit voor soepeler liquiditeitsregels'

De Europese Centrale Bank (ECB) pleit bij de belangrijkste toezichthouders voor een versoepeling van de nieuwe liquiditeitsregels, die onder Basel III gaan gelden. Dat meldde het Financieele Dagblad woensdag op basis van informatie van financieel persbureau Bloomberg.

De ECB zou ervoor pleiten dat alle beleggingen die als onderpand kunnen worden gebruikt bij de centrale bank meetellen bij het vaststellen van de liquiditeitsbuffer van een bank. Dat zou betekenen dat ook securitisaties, verpakte en doorverkochte leningen, zouden mogen meetellen.