Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 41116 tot 41120
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Stilstand op Wall Street

In New York bewogen de effectenbeurzen maandag halverwege de handelsdag rond de slotstanden van vrijdag. Beleggers doen het rustig aan na de recente sterke opmars. Zwakke macrocijfers uit China droegen daarnaast bij aan de bezorgdheid over de wereldwijde economische vooruitzichten.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent hoger op 13.315 punten. De brede S&P 500 zakte een fractie tot 1437 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 3124 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Goudexport uit Hong Kong naar China overtreft 2011 al na 7 maanden in 2012!

Dat de goud transfers van Hong Kong naar China in het afgelopen jaar fors zijn toegenomen, kon u bij Slim Beleggen als eerste lezen.

We hebben weer nieuwe data binnen die alle verwachtingen overtreft. Volgens de jongste gegevens van World Gold Council bereikte het aantal goud tonnage van Hong Kong naar China na de eerste 7 maanden in 2012 al het totale volume aan goud transacties in 2011!

In juli 2012 steeg de maand-op-maand export van Hong Kong naar China opnieuw met +13% tot 76 ton goud, wat bijna dubbel zoveel is als dezelfde maand een jaar voordien.

De teller voor 2012 staat hiermee inmiddels al op 456 ton goud uit Hong Kong richting China, wat fors meer is dan 427,8 ton goud over heel 2011.

Wie twijfelde aan het goudverhaal voor China: it’s alive and kicking!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 september 2012

88 % van de traders ziet Spanje dit jaar bailout vragen

Een recente rondvraag bij investeerders verwacht 88 % dat Spanje nog voor het einde van het jaar om een bailout zal vragen. 50 % verwacht al een bailout voor het einde van volgende maand. 50 % ziet ook Italië om geld smeken voor het einde van het eerste kwartaal van 2013.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Duitse bunds eindigen lager, blik op rest van de week

Duitse bunds zijn maandag tijdens een handelsdag met dunne volumes lager gesloten, waarbij een gebrek aan richting beleggers aan de zijlijn hield, wachtend op belangrijke gebeurtenissen die de rest van de handelsweek plaatsvinden.

"Later deze week zijn er gebeurtenissen met een hogere risico-factor, dus beleggers houden zich op het moment afzijdig", legt een analist uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Griekenland jaagt Duitsers tegen zich in het harnas

Hij heet Andreas Vosskuhle en geldt als de machtigste man van Duitsland. Vosskuhle is rechter voor het Duits Constitioneel Hof, dat zich deze week moet uitspreken over de vraag of de Duitse grondwet het toelaat om deel te nemen aan Europese steun- en reddingsplannen.

De meeste experts vermoeden dat Vosskuhle woensdag ‘ja, maar’ zal zeggen. Duitsland wil niet met alle zonden van Egypte overladen worden omdat het de Euro heeft laten om zeep gaan, maar is het anderzijds ook beu om voor sinterklaas te spelen. Eigenlijk zal Vosskuhle een oplossing moeten formuleren voor de spreidstand tussen theorie en praktijk.