Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 41116 tot 41120
Bron: Dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Fiat money - de betrouwbaarheid van eurogeld

Fiat heeft een magische naam als het gaat om authentieke roestbakken. Niet erg betrouwbaar, al probeert deze merknaam juist dat uit te drukken. 'Fiat geld' daarentegen is geld dat op vertrouwen in de uitgevende entiteit (lees: Centrale bank) is gebaseerd. Is het idee. Maar ook in Centrale banken neemt het vertrouwen steeds meer af. Helaas terecht.

Je kunt van de Eurozone verder zeggen wat je wilt, maar nu staat al vast dat zij de geschiedenis in zal gaan. Niet alleen als een fiasco - gevolg van de hubris van het leiderschap der EU - maar steeds waarschijnlijker ook als de stoot die het stelsel van fiat geld als een kaartenhuis ineen deed storten.

[...]

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

De Grote Energieleugen

Het populisme is nu ook al de energiewereld binnengedrongen. Afgelopen weekend verscheen een persbericht van RWE/Essent-topman Peter Terium, waarin stond dat de energierekening de komende jaren onbetaalbaar zou worden.

De oorzaak was duurzame energie, dat per slot veel duurder was dan fossiele energie en kernenergie. Anders gesteld: overschakelen op duurzame energie maakt de energierekening onbetaalbaar voor mensen met lage inkomens.

Hij maakte het nog bonter door te stellen dat de torenhoge subsidies voor zonne-energie de markt ernstig verstoorden. Daardoor kon zijn bedrijf onvoldoende investeren in schone technieken voor steenkool en verdere toepassing van biomassa.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Groene borden op het Damrak

Opnieuw stijgende beurskoersen op het Amsterdamse Damrak. De AEX staat licht hoger.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 336,03 punten. De MidKap-index klom 0,3 procent tot 515,15 punten. De beurzen in Parijs en Londen bleven ongewijzigd. Frankfurt won 0,1 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

'Griekse exit is duur, maar beheersbaar'

Een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone brengt hoge kosten met zich mee, maar is beheersbaar. Dat stelt bestuurder Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank (ECB) in een maandag gepubliceerd interview met de Duitse krant Frankfurter Rundschau.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 20 augustus 2012

Forse verliezen Pensioenfondsen wegens Facebook aandelen

Pensioenfondsen in de zorg, het PGGM en het fonds voor ambtenaren ABP, zijn samen flink geraakt door de koersval van het aandeel Facebook. De fondsen hebben voor miljoenen euro's aandelen van het sociale netwerk in hun bezit.