Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41121 tot 41125
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 18 augustus 2012

Fischer: Merkel heeft geen visie voor euro

Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland heeft geen visie om de eurocrisis het hoofd te bieden. Zij reageert alleen op de gebeurtenissen. Daardoor zijn de problemen met de schuldencrisis erger geworden dan nodig zou zijn geweest.

Dit stelt Joschka Fischer, die van 1998 tot 2005 minister van Buitenlandse Zaken is geweest, in een bijdrage voor de krant Bild am Sonntag. De groene oud-politicus herinnert Merkel aan het voorbeeld van haar voorganger Helmut Kohl: die stelde na de val van de Berlijnse Muur in 1989 een tienpuntenplan op voor de Duitse eenwording en de Europese integratie. Volgens Fischer moet Merkel ook een ,,masterplan'' maken voor de eurocrisis.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zaterdag 18 augustus 2012

Funshopping: het nieuwe winkelen

De winkelleegstand in Nederland zal de komende drie jaren verviervoudigen. En een op de drie winkels gaat zelfs verdwijnen. Enerzijds door de vergrijzing, anderzijds door internet. De hamvraag is niet off- of online, maar welk kanaal op welk moment. Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 augustus 2012

Roemer gelooft niets van boete uit Europa

SP-leider Emile Roemer gelooft er niets van dat Nederland een boete zal krijgen als het begrotingstekort volgend jaar hoger uitvalt dan de afgesproken 3 procent.

Volgens hem zitten 13 van de 17 eurolanden boven het toegestane percentage.

''Wie gaat er dan wie de maat nemen? Kom op zeg, laten we ons verstand gebruiken en ons niet dol laten maken door ooit afgesproken cijfers'', aldus Roemer zaterdag in zijn column op de SP-site.

Bron: huffingtonpost.com
Geplaatst: zaterdag 18 augustus 2012

Moody's: Meer Californisch Bankroet

One of the nation's top credit rating agencies said Friday that it expects more municipal bankruptcies and defaults in California, the nation's largest issuer of municipal bonds.

Moody's Investors Service said in a report that the growing fiscal distress in many California cities was putting bondholders at risk.

The service announced that it will undertake a wide-ranging review of municipal finances in the nation's most populous state because of what it sees as a growing threat of insolvency.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 18 augustus 2012

'Twee jaar extra nodig voor snel herstel Griekenland'

De Griekse economie herstelt zich sneller als Griekenland van zijn kredietverschaffers twee jaar langer de tijd krijgt om het begrotingstekort terug te dringen. Dat heeft het Griekse ministerie van Financiën berekend, meldde de Griekse krant Imerisia zaterdag.

Premier Antonio Samaras probeerde eerder al meer tijd te kopen, maar zonder succes. De verwachting is dat hij het volgende week opnieuw probeert in zijn ontmoetingen met Europese leiders, gewapend met de berekeningen van het ministerie.