Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 41146 tot 41150
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

'AEX begint vlak'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers lijken hun kruit droog te houden in afwachting van belangrijke gebeurtenissen later in de week.

,,De AEX begint onveranderd. Een afnemende groei in China zet de stemming enigszins onder druk. Het bericht dat Merkel Griekenland in de eurozone wil houden zorgt daarentegen voor een positieve tendens. Daarnaast is het vooral wachten op de uitspraak van het Duitse Hof over het noodfonds ESM en de vergadering van de Fed", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Markets Netherlands.

Bron: express.be
Geplaatst: maandag 10 september 2012

De zesdaagse werkweek in Griekenland: de terugkeer van de slavernij?

Gelekte memo’s tonen aan dat de ECB en het IMF Griekenland willen verplichten een zesdaagse werkweek in te voeren als deel van een volgende bailout overeenkomst. De kritiek in Griekenland is enorm hard en komt vooral uit linkse hoek. De Amerikaanse libertariërs van The Daily Bell zijn echter eveneens ontzet over de gelekte informatie.

Sommige Grieken beschrijven de dictaten van de ECB en het IMF als ‘kapitalisme met een das om’. De vrijemarktanalyse van The Daily Bell is even hard, maar komt vanuit een diametraal tegenovergesteld perspectief.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Soros: Duitsland moet eurozone leiden óf eruit

Duitsland moet de eurozone uit een recessie leiden door groei te stimuleren, een begrotingsunie te creëren en eurobonds te garanderen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 september 2012

Is Europa een transferunie geworden?

De crisis in de eurozone bereikt langzaam zijn eindfase en het lijkt alsof ze een oude paradoxale tendens zal bevestigen: dat van het recht van de zwakste in de strijd tussen schuldeisers en schuldenaars. Dit schrijft de schrijver en columnist John Plender op de website van de Financial Times (betaalde toegang).

Het voorlopig laatste voorbeeld van de graduele erosie van de macht van schuldeisernaties is het recente ECB-initiatief om de schulden van de periferie via rechtstreekse transacties aan te kopen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 september 2012

India blijft goudaankopen door bevolking ontmoedigen

De Indiase overheid probeert de vraag naar fysiek goud in eigen land af te remmen, omdat de import van goud zorgt voor een tekort op de betalingsbalans. Daarnaast zet de vraag naar het goud, dat vrijwel volledig geïmporteerd wordt, de waarde van de Indiase roepie verder onder druk. Alleen dit jaar heeft de roepie al meer dan 20% van haar waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

[...]