Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 41146 tot 41150
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Is een nieuwe 'vloedgolf' van kansloze Europese immigranten op komst?

Zuid-Europese landen als Spanje, Portugal, Italië en Griekenland zijn onder invloed van de economische crisis netto emigratielanden geworden. Ook onze regio komt steeds meer in het vizier van werkloze jongeren uit de periferie. Er zijn uiteenlopende meningen over deze trend.

Sinds de crisis de droom van miljoenen jonge mannen en vrouwen verbrijzelde, lopen de voormalige immigratieparadijzen leeg. Tal van werkloze jongeren (waaronder ook de onze) zoeken hun heil in opkomende economieën. Anderzijds komt ook een intra-Europese stroom van Zuid- naar Noord-Europa op gang.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Correctie is nog niet voorbij

De eerste zwarte week candle (na 8 consecutieve witte) is een feit. Het ziet er naar uit dat het niet de laatste is, want de daling van de afgelopen week zorgde ervoor dat de weekgrafieken overal daalden. Het gaat dus iets langer duren met de correctie. In Nederland bleef de CPR positief en het volume bleef laag. In New York daalden de New Highs sterk maar de New Lows stegen niet en dat lijkt positief. Er was daar wel sprake van een Bearish Engulfing. In New York werd de week overigens afgesloten met een sterke dag. Het is mogelijk dat we dat gaan voelen in Amsterdam aanstaande maandag, maar dat zet de negatieve krachten hoogstwaarschijnlijk niet buiten de deur. Wij laten u hieronder de daggrafiek van de AEX Index zien om een en ander in een iets breder perspectief te zetten.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Hedgefonds van BNP Paribas speculeert op honger

BNP Paribas richtte op het hoogtepunt van de voedselcrisis van 2010 een hedgefonds op om te speculeren op de voedselprijzen. Twee jaar later kunnen de rijke aandeelhouders van Opti Hedge dromen van grote winsten tijdens de nieuwe voedselcrisis die er zit aan te komen. Uit interne documenten blijkt ook dat BNP Paribas het fonds tegen alle regels in commercialiseerde in ons land.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Duitsland begint van zich af te bijten

Alexander Dobrindt is de voorzitter van de Duitse Christen Sociale Unie. Hij noemde dit weekeinde Mario Draghi van de Europese Centrale Bank de grootste valsemunter van Europa aller tijden. Het zal je maar gezegd worden.

Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank ging dit weekeinde openlijk de strijd aan met Draghi over het op grote schaal opkopen van problematische staatsschulden door de ECB en hij ging en passant ook nog eens tekeer tegen het idee van Draghi om te hoge rentes op de herfinanciering van staatschuld af te toppen. Weidmann laat terecht niet met zich spotten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Olieprijs lager, benzine hoger, storm Isaac op komst

De olieprijs is maandag lager gesloten, terwijl de benzineprijs juist opliep. Ondertussen staken raffinaderijen aan de kust van de Golf van Mexico hun activiteiten in voorbereiding op de tropische storm Isaac. Handelaren in brandstof zetten zich schrap voor mogelijke op benzine tekorten.

De storm zal naar verwachting toenemen in kracht terwijl deze zich door de Golf beweegt en richting de kusten van Louisiana en Mississippi gaat. In deze regio is 19% van de raffinagecapaciteit van de Verenigde Staten gevestigd.