Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 41156 tot 41160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Energiekosten stijgen fors in Europa

Door de zwakkere euro en de stijgende spanning in het Midden-Oosten zijn de energieprijzen in Europa fors gestegen. Dit zal een serieuze domper zetten op de economie. De kostprijs voor Brent Crude in euro is gestegen tot boven de recordprijs van 2008. Het meest schrikwekkende is misschien nog wel dat de recente stijging de sterkste stijging ooit is.

De euro verzwakken om de export aan te zwengelen heeft als vervelend neveneffect dat energie bijna onbetaalbaar wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Italië lijkt sterk op Griekenland

Italië mag dan wel een sterkere Industriële basis hebben dan Griekenland, het land begint meer en meer te gelijken op Griekenland. Net als in Athene het geval is, zie je in Rome ook de ene winkel na de andere de deuren dicht doen. Samen met het bbp zakt het aantal winkels naar een dieptepunt.

Winkeluitbaters klagen steen en been omdat de toeristen uitblijven. De toeristen die er zijn, kopen zo goed als niets, zelfs niet tegen kortingen aan 80 %. Italiaanse designs waren graag geziene koopwaar voor toeristen. Maar dit jaar is het een zeer slecht jaar volgens verklaringen van Italiaanse winkeluitbaters. De omzet zou 20 % lager liggen dan andere jaren in de steden en tot 40 % in de buitenwijken. Meer dan 1.500 winkels werden al gesloten in Rome sinds het begin van dit jaar, verwacht wordt dat dit 2.500 zal zijn tegen het einde van het jaar. De gelijkenissen met Griekse steden zijn treffend.

Jobs verdwijnen in Italië aan het snelste tempo sinds oktober 2009, PMI daalde tot 44,3 in juli en staat nu al een jaar onder de 50, de daling van de goederenproductie was de 11e in het laatste jaar, bbp krimpt nu al 4 kwartalen op rij, bedrijven verwachten voor het eerst in de geschiedenis dat de output over een jaar lager zal liggen dan nu, …

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Wall Street licht in de plus

De effectenbeurzen in New York noteerden vrijdag halverwege de handel licht in de plus. Beleggers deden het rustig aan nadat de steunbetuiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan het crisisbeleid van de Europese Centrale Bank donderdag al had gezorgd voor koerswinsten op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent hoger op 13.257 punten. De brede S&P 500 bleef vlak op 1416 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 3071 punten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Finland maakt zich klaar voor euro breakup

Terwijl de Europese beurzen vrijdag 17 augustus naar het hoogste punt van het afgelopen jaar zijn gestegen, heeft Finland kenbaar gemaakt dat het plannen maakt om de euro te gaan verlaten. De Finse minister Erkki Tuomioja heeft in een interview met de Telegraph aangegeven dat er openlijk moet worden gesproken over een euro-exit. Ondanks dat Finland aanstalten maakt om de eurozone te gaan verlaten, wil het land wel de EU in stand houden, een quote uit het interview:

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Inflatie, deflatie, een mens zou er tureluurs van worden

Er zijn momenteel twee bewegingen gaande. De ene is een uitbreiding van de M1 (basisgeldhoeveelheid) doordat Centrale Banken steeds meer geld in de economie brengen. We zouden kunnen zeggen dat de basishoeveelheid geld enorm is toegenomen en dat is in de kern inflatoir.

Echter, in de M3 zien we een enorme tegengestelde beweging. In de M3 zit ook het geld dat commerciële banken hebben gecreëerd. Als u bijvoorbeeld een hypotheek afneemt, dan heeft de bank slechts een fractie daarvan in bezit. De rest wordt met uw handtekening gecreëerd uit lucht. U moet vervolgens wel de volle rente betalen over die uit het niets gecreëerde gelden.

Wat we de laatste jaren zien, is dat de M3 globaal net zo veel afnam als dat de M1 toenam.

Overigens moeten we dat wel bij benadering houden, want de M3 gegevens worden niet meer bekend gemaakt. De Amerikaanse overheid is namelijk sinds 2006 bang dat publicatie ervan het vertrouwen in de Amerikaanse munt wel eens kan schaden.

[...]