Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41156 tot 41160
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Bovag pleit voor benzineprijsplafond

De Bovag is gecharmeerd van het idee om de stijging van de benzineprijs te dempen door de accijns flexibel te maken. 

Dat zegt een woordvoerder van de brancheorganisatie van onder meer tankstations dinsdag in reactie op soortgelijke plannen in België.

In België ligt sinds vorige week een wetsvoorstel om een prijsplafond in te voeren van 1,70 euro per liter benzine. Komt de prijs daarboven, dan moet de Belgische schatkist accijnsinkomsten inleveren. De inkomsten via de btw blijven wel op peil. In Groot-Brittannië is een dergelijk 'wiebelaccijns' al ingevoerd. De Bovag vindt dit ook voor Nederland 'het onderzoeken waard', aldus de zegsman.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Overnamebonanza in goudmijnsector zet door: Inter-Citic Minerals plust!

Het blijft maar overnamedeals regenen in de goud- en zilvermijnsector. Gisteren maakte de Chinese mijnbouwgroep Western Mining Group het hof bij Inter-Citic Minerals met een overnamebod van 250 miljoen dollar, wat een premie van +41 procent op de slotkoers van afgelopen vrijdag betreft.

Inter-Citic Minerals zit al vele maanden in het Goud & Zilver Rapport van Slim Beleggen en hiermee vertrekt opnieuw een JUNIOR uit onze Selectielijst.

Het overnamenieuws volgt amper enkele maanden nadat Yamana Gold een bod lanceerde op Extorre Gold Mines, een andere favoriet uit de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport.

We hebben een sterk vermoeden dat we het einde van de overnamegolf in de goud- en zilvermijnsector nog lange tijd niet hebben gezien!

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Spaanse banken zien spaargeld verdwijnen

De spaartegoeden bij Spaanse banken zijn in juli met bijna 5 procent afgenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag presenteerde.

Huishoudens en bedrijven bouwden hun deposito's af van 1583 miljard euro tot 1509 miljard euro. De geldopnames vallen samen met een periode waarin de onzekerheid over de Spaanse bankensector en de schuldencrisis stevig opliep.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Hoezo, de ECB print geen geld? M3 binnen de eurozone schiet omhoog in 2012!

We hoorden in de afgelopen maanden niets anders van de experts: de ECB is gestopt met het opkopen van staatsobligaties van de noodlijdende Europese landen. De eurogeldpersen werden dus stopgezet, zo luidde de conclusie.

Maar niets is minder waar. Wie de breedste geldgraadmeter M3 in de gaten hield, kon meteen de sterke toename van de geldhoeveelheid in 2012 zien.

Monetair beleid omvat meer dan enkel het opkopen van staatsschuld. Men moet ook de bankdeposito’s, de waarde van geldmarkteffecten, schuldposities (tot 2 jaar), … bekijken. De reeks LTRO’s van de ECB leverden een flinke bijdrage aan de uitbreiding van M3 in de eurozone.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Grondstoffen versus grondstoffenaandelen

Sommige misverstanden blijken zéér hardnekkig te zijn. Het gelijkstellen van een grondstof met een aandeel is zo’n misverstand.

De redenering van veel beleggers die (terecht) positief zijn voor een bepaalde grondstof, is vaak dat men dan impulsief en soms zelfs willekeurig voor aandelen van grondstoffenbedrijven kiest om zo in de grondstof te beleggen.

Het is uiteraard correct dat je bij een belegging in de grondstoffensector start bij de zoektocht naar een grondstof, waarbij het aanbod en de vraag op langere termijn hoogstwaarschijnlijk evolueren op een wijze die de prijs van de grondstof ten goede komt en een bedrijf dat ze ontgint toenemende winsten zal opleveren. Dat is inderdaad het uitgangspunt.

Maar dat betekent echter niet dat een stap naar een aandeel van zulk bedrijf identiek is aan een positie in de grondstof.