Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 41161 tot 41165
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Wall Street houdt kruit droog

De beurzen in New York deden het vrijdag kalm aan. Beleggers hielden het kruit droog na de rally van een dag eerder. De stemming werd wat gedrukt door een teleurstellende banengroei in de Verenigde Staten en een omzetwaarschuwing van Intel.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 14,64 punten (0,1 procent) hoger op 13.306,64 punten. De brede S&P 500 klom 5,80 punten (0,4 procent) tot 1437,92 punten en de technologiebeurs Nasdaq was vrijwel onveranderd op 3136,42 punten.

Bron: infowars.com
Geplaatst: zaterdag 8 september 2012

Endless QE and Low Wage Bias

The privately owned Federal Reserve will pump more fiat dollars into the economy as job growth showed a sharp decline in August.

“While the unemployment rate dropped to 8.1 percent from 8.3 percent in July, that was because so many Americans gave up the hunt for work,” reports Reuters.

That number is seriously off the mark, of course. The real unemployment rate is over 20 percent. The government’s U-6, which gives a more complete figure of how many people are really out of work, pegged the rate 14.9 percent at the start of August.

The seasonally-adjusted SGS Alternate Unemployment Rate, however, puts the real jobless rate closer to 23%.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Platina goedkoper dan goud?!

Sinds september 2011 verkeert de edelmetaalmarkt in een unieke situatie. Platina is tegenwoordig goedkoper dan goud. Sinds halverwege de vorige eeuw is platina altijd duurder geweest dan goud, maar sinds een paar maanden is het omgekeerd. In de onderstaande grafieken zien we de geschiedenis van de koersen van afgelopen eeuw en het keerpunt van vorig jaar is uitgelicht in de middelste grafiek. Hebben we te maken met een instapmoment voor platina, of is de prijs structureel lager dan de goudprijs?

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Duitse bunds sluiten hoger door tegenvallende banendata VS

Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten, nadat de risicobereidheid onder beleggers afnam vanwege een teleurstellend banenrapport uit de Verenigde Staten.

Aanvankelijk stonden de bunds op verlies, waarbij het zogenaamde 'Draghi-effect' na de aankondiging van de ECB-president over het starten van een nieuw obligatie-opkoopprogramma op donderdag, ook vrijdag doorwerkte.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Wall Street neemt gas terug

De beurzen in New York lieten vrijdag vrijwel een vlakke stand zien. Beleggers namen wat gas terug na de rally van een dag eerder. De stemming werd daarbij gedrukt door een teleurstellende banengroei in de Verenigde Staten en een omzetwaarschuwing van Intel.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent lager op 13.281 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1436 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde een fractie tot 3134 punten.