Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 41166 tot 41170
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Wall Street begint licht hoger

Beleggers namen wat gas terug nadat de steunbetuiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan het crisisbeleid van de Europese Centrale Bank donderdag al had gezorgd voor koerswinsten op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na aanvang van de handel 0,1 procent hoger op 13.265 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent tot 1417 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 3065 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Bij banken en verzekeraars 14.000 banen weg

Bij banken en verzekeraars zijn de afgelopen anderhalf jaar 14.000 banen verdwenen, 5 procent van het totaal. En ook de komende jaren gaat er veel werkgelegenheid verloren, zeggen topbestuurders in de financiële sector tegen RTL Nieuws.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Oostenrijkse vice-premier wil landen uit de Euro kunnen zetten

Nadat de Finse minster van Buitenlandse Zaken reeds aankondigde dat zijn land rekening houdt met het mogelijk uit elkaar vallen van de Euro, heeft nu de Oostenrijkse vice premier en minister van Buitenlandse zaken in een interview in de Oostenrijkse krant “der Kurier” gezegd dat hij er voorstander van is om  een wettelijk mechanisme te creeëren  dat toelaat lidstaten die de geldende criteria niet respecteren uit de muntunie te zetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Verschrikkelijke beelden van een compleet uit de hand gelopen staking

De politie heeft een mijnstaking in Zuid-Afrika op een verschrikkelijke manier aangepakt. Dit zijn harde beelden die heel wat vragen oproepen. 

De staking eindigde in een compleet bloedbad nadat de politie het vuur opende na beschoten te zijn.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Beurzen op hoogste niveau in 5 maanden

''De handel is erg rustig. We genieten van het mooie weer en de mooie koersen. De boodschap die de ECB heeft afgegeven om alles te doen om de euro te redden wordt gesteund door Merkel. Het blijft wachten op wat er daadwerkelijk gaat gebeuren, maar op Europees vlak is er even wat rust gecreëerd", stelde handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam stond aan het einde van de ochtend 0,5 procent hoger op 335,40 punten. De Amsterdamse hoofdgraadmeter is daarmee slechts 1,8 punt verwijderd van het hoogste niveau van het jaar, dat in maart werd bereikt. De MidKap-index klom 0,7 procent tot 513,46 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen 0,3 procent.