EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
59
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41176 tot 41180
Geplaatst op: maandag 17 september 2012

Japan glijdt verder af naar Bang! moment

De Japanse groeicijfers over het 2e kwartaal kwamen ver beneden de verwachtingen uit. Met een groei van 0,7 % was het cijfer veel slechter dan de vooropgestelde 1,4 %. Het overschot op de lopende rekening daalde met 41 % tot $ 8 miljard.

Enerzijds wil Japan de economie stimuleren door extra liquiditeiten te voorzien via de centrale bank en anderzijds wil men besparingen doorvoeren om de schuldenlast enigszins proberen te verlagen. Dit werkt elkaar tegen. Een groeivertraging in Azië en een crisis in Europa zet een serieuze domper op de Japanse export. Als de export stokt, daalt ook het overschot waardoor Japan afhankelijk wordt van buitenlandse investeerders. Met rentevoeten dicht bij de 0 % zal dit niet evident zijn.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 17 september 2012

Slinkende schuldenberg Amerikaanse gezinnen is positief signaal voor Wall Street

Het proces van deleveraging, de afbouw van de schulden, verloopt bij de Amerikaanse gezinnen sneller dan verwacht. Minder schulden afbetalen betekent dat er geleidelijk aan meer geld vrijkomt om te besteden, waardoor de consumptieve uitgaven weer kunnen toenemen.

Op basis van de huidige gang van zaken zouden de gezinsschulden ergens in de loop van volgend jaar weer het gemiddelde op lange termijn bereiken. Vanaf dat punt kan de consumptie aantrekken en de beurs op Wall Street gaat daar ongetwijfeld een voorschot op nemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 september 2012

Bankieren is te belangrijk om aan banken over te laten (video)

Bankieren is te belangrijk om aan banken over te laten (video)

Bankieren is te belangrijk om aan banken over te laten (video)

Nederland zit door toedoen van de banken in de diepste crisis sinds de dertiger jaren. Het financiële systeem had miljarden euro’s belastinggeld nodig om op de been te blijven.

Er lijkt vooralsnog geen einde te komen aan de reddingsoperaties. Intussen zuchten overheid en burger onder ongekende bezuinigingsmaatregelen.

Tegenlicht ging in gesprek met onder meer oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink en het Sustainable Finance Lab van Herman Wijffels. Hen wordt gevraagd of we de banken achteraf bekeken niet beter failliet hadden kunnen laten gaan, of de banken echt hebben geleerd van de kredietcrisis en hoe het zit met alternatieven.

Lees verder op niburu.nl
Geplaatst op: maandag 17 september 2012

Chinezen strijdbaarder dan ooit!

Stephen Roach, senior fellow aan Yale University en auteur van The Next Asia, beschrijft in zijn boek het ‘grand plan’ dat China aan het uitwerken is. Het land wil een stapje verder gaan dan het productiemodel dat gedurende een periode van 30 jaar uitstekend heeft gewerkt.

De Chinese economie stoelt nu in toenemende mate op beter betaalde maar minder arbeidsintensieve jobs die meestal in supergrote steden gelokaliseerd worden. In de komende 15 jaar zullen volgens Roach nog 350 miljoen mensen verhuizen van het platteland naar de stad.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 september 2012

Euro op hoogste punt in 4 maanden

De koers van de euro ten opzichte van de dollar bereikte maandag tijdens de handel even het hoogste niveau in vier maanden tijd. De euro bereikte een niveau van 1,3169 dollar en zakte daarna weer wat terug rond de 1,3145 dollar.

De Europese munt profiteert de afgelopen weken van de aankondiging van nieuwe ECB-maatregelen. De Europese Centrale Bank wil obligaties van zwakke eurolanden onder strenge voorwaarden opkopen. De rentes van probleemlanden Spanje en Italië gingen daarop flink naar beneden.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs