Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41176 tot 41180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Grondstoffen versus grondstoffenaandelen

Sommige misverstanden blijken zéér hardnekkig te zijn. Het gelijkstellen van een grondstof met een aandeel is zo’n misverstand.

De redenering van veel beleggers die (terecht) positief zijn voor een bepaalde grondstof, is vaak dat men dan impulsief en soms zelfs willekeurig voor aandelen van grondstoffenbedrijven kiest om zo in de grondstof te beleggen.

Het is uiteraard correct dat je bij een belegging in de grondstoffensector start bij de zoektocht naar een grondstof, waarbij het aanbod en de vraag op langere termijn hoogstwaarschijnlijk evolueren op een wijze die de prijs van de grondstof ten goede komt en een bedrijf dat ze ontgint toenemende winsten zal opleveren. Dat is inderdaad het uitgangspunt.

Maar dat betekent echter niet dat een stap naar een aandeel van zulk bedrijf identiek is aan een positie in de grondstof.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Spanje goedkoper uit met korte leningen

Spanje is er dinsdag in geslaagd korte leningen te plaatsen tegen rentes die aanzienlijk lager waren dan bij de vorige vergelijkbare veiling.

Spanje haalde 1,7 miljard euro op met een lening voor 3 maanden. De gemiddelde rente op de lening bedroeg 0,95 procent, tegen 2,4 procent bij de vorige veiling. Een lening voor 6 maanden bracht 1,9 miljard euro op, tegen 2 procent rente. Bij de vorige veiling moest Spanje nog 3,7 procent rente bieden over leningen voor een halfjaar.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Koop geen goud maar wel ...

Ik heb, sinds enkele weken, een kleinere positie in platina. Ik heb er trouwens eind vorig jaar ook al eens overgeschreven.

Platina noteerde in het verleden steeds duurder dan goud. Begin deze eeuw betaalde je voor een ounce platina 2,5 keer meer dan voor een ounce goud.

Vandaag is deze ratio echter teruggevallen tot amper 0,9.

Het gebeurt eigenlijk maar zelden dat platina goedkoper is dan goud. En als het gebeurt, is het steeds een goed moment om te kopen.

Het is goud met een turbo. Als goud straks naar $3.000 per ounce goud gaat terwijl platina weer 1,5 keer zoveel kost dan goud, dan noteert platina $4.500 of bijna drie keer de huidige prijs!

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Spaanse economie glijdt verder af

De Spaanse economie is in het tweede kwartaal dieper in mineur geraakt. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het statistiekbureau INE dinsdag bekendmaakte.

De economie van het land kromp met 0,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de krimp op kwartaalbasis 0,3 procent bedroeg. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2011 werd de Spaanse economie 1,3 procent kleiner. In het eerste kwartaal was de afname op jaarbasis 0,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Koopkracht in 2011 met 0,4 procent gedaald

De koopkracht van de Nederlandse bevolking is vorig jaar met 0,4 procent afgenomen. In 2010 daalde de koopkracht ook, met 0,6 procent.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dat dinsdag laten weten. De grootste koopkrachtdaling in 2011 deed zich voor bij gepensioneerden.

Zij moesten 1,1 procent inleveren. Dat kwam vooral doordat pensioenen vorig jaar niet of nauwelijks zijn aangepast aan de prijsontwikkelingen of zelfs verlaagd. Ook bij bijstandontvangers (min 1 procent) en arbeidsongeschikten (min 0,8 procent) liep de koopkracht terug.