EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41181 tot 41185 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 13 oktober 2012

EU en VS moeten onzekerheid wegnemen

Europa en de Verenigde Staten moeten snel trachten de grootste bedreigingen voor de internationale economie weg te nemen. Dat was zaterdag de belangrijkste boodschap op de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waar vooral bleek hoe groot de onzekerheid rond de wereldeconomie nog altijd is.

Ministers en centrale bankiers uit alle hoeken van de wereld deden op de top hun best om een enigszins positieve boodschap over te brengen, door in hun verklaringen te wijzen op de stappen die de afgelopen maanden vooral in de eurozone zijn gezet. Daar is nu meer uitzicht op een oplossing dan enkele maanden geleden, stelde onder meer de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner. ,,Maar de implementatie van de afspraken blijft het belangrijkste'', vatte hij de mening van velen samen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: zaterdag 13 oktober 2012

Wie is er bang voor de Grote Boze Golf?

Klagen over de economische crisis is als klagen over het weer. We koesteren het irrationele en onrealistische verlangen naar een immer schijnende zon. De aandelen moeten voortdurend omhoog (de huizenprijzen ook), onze inkomens moeten ieder jaar boven de inflatie uitstijgen, we willen almaar gelukkiger worden, de hele tijd gezond zijn…

De almaar stijgende lijn is natuurlijk een hardnekkige illusie. Vrijwel niets in de natuur vertoont een voortdurende stijging. Het weer wisselt voortdurend, de beurskoersen gaan onherroepelijk op en neer, huizenprijzen fluctueren en gezond zijn gaat gepaard met ongezond zijn. Zo zit de wereld in elkaar, of we dat nou willen of niet.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: zaterdag 13 oktober 2012

IMF geeft toe dat neoliberalisme niet werkt

Als een fait divers passeerde het gisteren de Vlaamse media, het laatste statement van het Internationaal Monetair Fonds. De verontschuldigingen voor de rekenfouten vanuit het IMF hadden nochtans moeten inslaan als een bom. De belangrijkste financiële regulator ter wereld paste immers zijn modellen aan, nadat haar berekeningen fout bleken te zijn. De multiplicator van 0,5 werd als veel te laag ingeschat en zou volgens recente studies tussen de 0,9 en 1,7 liggen. Dit is bijzonder belangrijk, want indien de zogenaamde multiplicator boven 1 ligt, wil dat zeggen dat de hele logica achter het neoliberalisme op leugens en verzinsels gebaseerd is.

Lees verder op dewereldmorgen.be
Geplaatst op: zaterdag 13 oktober 2012

Griekenland krijgt weer geld

Het bleef de afgelopen week vrij rustig op de aandelenmarkten, met overwegend kleine minnen na de mooie opmars in de voorgaande week. „Beleggers bleven een beetje afwachtend. Er waren zowel mee- als tegenvallende bedrijfscijfers. En de economische prognoses van het IMF waren niet erg schokkend", aldus Steinebach.

Beleggers kunnen zich de komende week allereerst richten op het bedrijfscijferseizoen, dat dan echt losbarst. Steinebach: „Voor Amerikaanse bedrijven ben ik niet bezorgd. Zo profiteren de zakenbanken van de nieuwe stimuleringsronde van de Fed. Spannender ziet het er voor de Europese bedrijven uit en dan met name richting het vierde kwartaal. Het is bijvoorbeeld de vraag hoe recente waarschuwingen van chipproducenten zullen uitpakken voor ASML."

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: zaterdag 13 oktober 2012

'Chipmaker AMD schrapt ruim 2000 banen'

De Amerikaanse chipmaker AMD schrapt meer dan 2000 van de ongeveer 11.100 arbeidsplaatsen. Dat hebben Amerikaanse media zaterdag gemeld. AMD, na Intel 's werelds grootste chipmaker, gaf donderdag een winstwaarschuwing en verwacht dat de resultaten door de malaise in de markt voor personal computers de komende maanden weinig zullen verbeteren.

Lees verder op RT[z]
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs