Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41181 tot 41185
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

AEX werkt verlies weg

De Amsterdamse beurs opende, net als andere Europese beurzen, lager maar werkte dat verlies weer snel weg.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een kwartier na de openingsbel 0,3 procent hoger op 330,06 punten. De MidKap-index steeg met een zelfde percentage en kwam op 505,64 punten uit. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,3 en 0,2 procent. Londen steeg 0,1 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Franse hypotheekverstrekker CIF valt om

Er valt weer een slachtoffer in de Europese financiële sector door de aanhoudende crisis. De Franse overheid moest  hypotheekverstrekker CIF hulp bieden nadat enkele overnamegesprekken waren afgesprongen.

De noodlijdende maatschappij krijgt meteen 1,75 miljard euro toegestopt van Frankrijk. Bovendien wordt er nog eens 20 miljard euro aan kredieten gegarandeerd door de Franse overheid. CIF heeft voor 33 miljard euro activa in de boeken staan.

CIF stond al sinds mei in de etalage, maar blijkbaar zit de balans met zoveel slechte kredieten volgestouwd, dat er geen koper gevonden werd.

Franse minister van financiën Pierre Moscovici kon niet anders dan ingaan op de vraag van de onderneming om een bailout te voorzien. Er hangt te veel vanaf bij CIF. De onderneming is ook gestopt met het aangaan van nieuwe verplichtingen en leningen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 september 2012

'Herstel bouwsector verder weg dan ooit'

Nog eens 600 kleine en middelgrote bedrijven in de bouw gaan in de laatste 4 maanden van dit jaar failliet en opnieuw raken enkele duizenden werknemers hun baan kwijt. Daarvoor heeft Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra maandag gewaarschuwd.

Een strenge vorst aan het eind van het jaar kan deze situatie volgens de koepelorganisatie nog verder verslechteren. In de eerste helft van het jaar gingen ongeveer 800 mkb-bedrijven in de bouw op de fles.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Franse centrale bank voorziet recessie

Het Franse statistiekbureau publiceert de eerste schattingen van de economische ontwikkelingen in het tweede kwartaal volgende week dinsdag.

De bank voorziet voor het derde kwartaal een achteruitgang met 0,1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Eerder voorspelde de Banque de France een vergelijkbare krimp voor het tweede kwartaal. Als die prognoses uitkomen is er, met twee achtereenvolgende kwartalen met economische krimp, sprake van een recessie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Slagkracht Federal Reserve lijkt in rook te zijn opgegaan

De centrale bank in de U.S. doet voorlopig dus niets, maar houdt wel een waakzaam oogje in het zeil. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, de Federal Reserve behoudt zich het recht voor om te reageren wanneer er daadwerkelijk iets gebeurt.

Wat dat ‘iets’ moet voorstellen is echter niet helemaal duidelijk. Misschien mogen we denken aan het jobrapport dat deze week vrijdag bekendgemaakt wordt. Een akelig slecht cijfer zal de centrale bank tot actie dwingen, maar elk ‘redelijk’ cijfer zal aangegrepen worden om niets te blijven doen.

Stilaan wordt duidelijk dat de slagkracht van de Federal Reserve verdwenen lijkt. Zelfs de plechtige aankondiging van qe3 zal de markten niet meer kunnen tevreden stellen. De investeerders gaan nu bang afwachten welke richting de economie in de laatste maand van Q3 en in Q4 zal inslaan.