EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
17
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41186 tot 41190 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

Italië leent duurder, Duitsland goedkoper

De Italiaanse staat heeft woensdag met de veiling van leningen met een looptijd van een jaar een hogere rente moeten bieden dan bij een vergelijkbare veiling een maand eerder. Duitsland kon woensdag juist een lagere rente bieden met de veiling van 5-jaarsleningen.

Italië haalde 8 miljard euro met de 1-jarige leningen, tegen een rente van 1,94 procent. Bij de veiling in september lag de rente op 1,69 procent. De vraag lag hoger dan het aanbod. De Italiaanse staat haalde ook 3 miljard euro op met leningen van 3 maanden. De rente lag eveneens hoger dan een maand geleden.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

IMF Alarm: Europese banken moeten spoedig voor $4,5 biljoen activa gaan verkopen

While yesterday it was the sovereigns who suffered the wrath of the IMF's wholesale growth outlook downgrade (unbeknownst to Christine Lagarde), today it is the turn of the financial sector (which is increasingly being blurred with the former in a world in which central banks are used to both backstop bank liabilities and fund endless public deficits, unafraid of the consequences in a closed loop fiat world in which defection is, so far, impossible) to be greeted by a cold dose of reality emanating from the IMF's "Global Financial Stability Report" especially as pertains to Europe's insolvent banking system. The most notable finding of said report is the admission that the IMF was only kidding when it said six months ago, in April of this year, that the worst case outlook now has European banks deleveraging to the tune of $3.8 trillion through the end of 2013, or over the next 14 months: now this number is 18% higher, or a gargantuan $4.5 trillion (12% of bank assets). This is how much debt Eurobanks will need to shed in a "weak policies" case in which Europe continues to delay implementing fiscal reform, aka austerity, as per Figure 2.14. Even the baseline (and this being the IMF it means it has zero chance of happening) scenario is not much better, at a revised $2.8 (7.3%) trillion in deleveraging. The reason for the increase is due to "lower expected earnings, higher losses linked to worsened economic conditions, and greater funding pressures on banks."

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

Beurzen opnieuw omlaag

De Europese beurzen lieten woensdag voor de derde dag op rij verliezen zien. Beleggers bleven terughoudend door de verslechterde economische vooruitzichten en de vrees voor tegenvallende bedrijfsresultaten.

,,Er gebeurt per saldo niet zo veel op de beurzen en de omzetten zijn erg laag. De zorgen over de schuldencrisis in de eurozone lijken wat naar de achtergrond te verdwijnen nu het er naar uitziet dat Griekenland het volgende deel van noodhulp zal ontvangen. De aandacht richt zich in de komende weken op de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de kwartaalresultaten, waarbij vooral zal worden gelet op de vooruitzichten van de bedrijven", aldus beleggingsadviseur Erwin Blok van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,4 procent lager op 326,26 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 526,90 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,5procent.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

Een munt naast de Euro?

Als mensen en / of ondernemingen onderling met elkaar afspreken een andere munt dan de gangbare euro als betaalmiddel te accepteren, dan ontstaat een complementaire munt. Deze munt bestaat dus naast de euro. Vandaar het woord complementair, dat aanvullend betekent.

Het klinkt eenvoudig dat mensen met elkaar kunnen afspreken een andere munt te accepteren. In de praktijk is het niet zo simpel. Geld is voor ons sinds 1 januari 2002 de euro. Als in plaats daarvan de "Amsterdam" wordt aangeboden als betaalmiddel, dan kijken verreweg de meeste mensen daar naar als "Mickey Mouse" of "Monopoly" geld.

Lees verder op adbroere.nl
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2012

Rente Spanje stijgt iets in aanloop naar veilingen

De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties bereikte woensdagochtend een piek van 5,9 procent, 8 basispountem eer dan dinsdag.

De stijging heeft te maken met een aantal veilingen van staatsleningen deze maand en met de onzekerheid over het al dan niet aanvragen van noodsteun door het noodlijdende land.

Lees verder op RT[z]
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs