Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41186 tot 41190
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Hedgefonds van BNP Paribas speculeert op honger

BNP Paribas richtte op het hoogtepunt van de voedselcrisis van 2010 een hedgefonds op om te speculeren op de voedselprijzen. Twee jaar later kunnen de rijke aandeelhouders van Opti Hedge dromen van grote winsten tijdens de nieuwe voedselcrisis die er zit aan te komen. Uit interne documenten blijkt ook dat BNP Paribas het fonds tegen alle regels in commercialiseerde in ons land.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 28 augustus 2012

Duitsland begint van zich af te bijten

Alexander Dobrindt is de voorzitter van de Duitse Christen Sociale Unie. Hij noemde dit weekeinde Mario Draghi van de Europese Centrale Bank de grootste valsemunter van Europa aller tijden. Het zal je maar gezegd worden.

Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank ging dit weekeinde openlijk de strijd aan met Draghi over het op grote schaal opkopen van problematische staatsschulden door de ECB en hij ging en passant ook nog eens tekeer tegen het idee van Draghi om te hoge rentes op de herfinanciering van staatschuld af te toppen. Weidmann laat terecht niet met zich spotten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Olieprijs lager, benzine hoger, storm Isaac op komst

De olieprijs is maandag lager gesloten, terwijl de benzineprijs juist opliep. Ondertussen staken raffinaderijen aan de kust van de Golf van Mexico hun activiteiten in voorbereiding op de tropische storm Isaac. Handelaren in brandstof zetten zich schrap voor mogelijke op benzine tekorten.

De storm zal naar verwachting toenemen in kracht terwijl deze zich door de Golf beweegt en richting de kusten van Louisiana en Mississippi gaat. In deze regio is 19% van de raffinagecapaciteit van de Verenigde Staten gevestigd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Europeanen zijn voor alles bang... een mentaliteit die catastrofale gevolgen heeft

Met een aan waanzin grenzende reguleringsdrang en in naam van de bescherming van de burger begraven zowel linkse als rechtse politici Europa stilaan maar zeker op het kerkhof van de industrie,  schrijft Claude Allegre, voormalig Frans minister van Onderwijs in de regering van Lionel Jospin (1997 - 2000) in het Franse weekblad Le Point (betaalde toegang). Deze desindustrialisering bedreigt niet enkel Frankrijk, maar gans Europa, Duitsland inbegrepen, aldus deze Franse socialist, die tevens geochemicus is.

Om aan de te strikte Europese wetgeving te ontsnappen is de staalindustrie naar India vertrokken, de elektronica naar Japan en Korea, terwijl de auto-industrie globaal is gegaan en de farma-industrie zich grotendeels in de VS vestigt. Wat overblijft? De luxesector, landbouw, spoorwegbouw, wat luchtvaartindustrie en wat kernenergie, maar ook deze sectoren worden kwetsbaar.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

De "laag volume" stierenmarkt

De beren hebben van alles en nog wat aan te merken op de huidige stierenmarkt. Niet enkel waren de fundamenten op lucht gebaseerd, ook waren de onderliggende winsten niet realistisch. Het heeft allemaal weinig zoden aan de dijk gezet, gezien de onophoudelijke beursstijging.

Een ander punt van kritiek was dat de beursrally gestoeld was op een steeds lager volumes, waardoor de stijging ondragelijk zou worden. In theorie klinkt ook dat argument geweldig, maar in de praktijk ging de beurs enkel maar hoger.

Zoals u kan zien op de bijhorende grafiek van Bespoke zakten het aantal handelsdagen met een uitzonderlijk volume (boven het 50MA) steeds verder weg. Sinds de huidige rally begon op 9 maart 2009, steeg de S&P 500 met 108,5% terwijl het (uitzonderlijke) volume terugviel met 31%!

[afbeelding]