Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 41201 tot 41205
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot licht hoger

De AEX opent naar verwachting vlak tot licht hoger in reactie op de flinke winsten op de Aziatische beurzen en als gevolg van een doorwerkend effect van de aankondiging van de Europese Centrale Bank om staatsobligaties onder strenge voorwaarden van eurozonelanden die daar om vragen op te kopen. De markt zal vrijdag vooral uitkijken naar het Amerikaanse banenrapport over augustus.

Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer is stellig is zijn openingsprognose: de ECB is verwerkt, er zijn de nodige haken en ogen aan de woorden van Draghi, maar zijn bank toont daadkracht. Nu is het wachten op het banenrapport van de VS. De voortekenen zijn bemoedigend, kijkend naar de banendata van donderdag. Ik verwacht een vlakke opening", aldus Bender.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

'Beurzen openen licht hoger'

Cantor Index verwacht dat de Europese beurzen overwegend licht hoger van start gaan.

De spread betting-dochter van Cantor Fitzgerald geeft om circa 06.55 uur de volgende openingsverwachtingen af: de FTSE-100 opent 3 punten hoger op 5.780 punten, de DAX opent eveneens 3 punten hoger op 7.170 punten en de CAC-40 opent 2 punten lager op 3.508 punten. De verwachtingen van Cantor zijn gebaseerd op de eerst aflopende futures-contracten voor de betreffende index. De verwachting voor de FTSE-100 is doorgerekend naar de cashindex.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Nikkei stijgt op ECB-plan

De beurs in Tokio is vrijdag stevig hoger gesloten omhoog in navolging van de forse koerswinsten in New York en Europa. De aankondiging van het langverwachte steunprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) zorgde wereldwijd voor opluchting onder beleggers. De Nikkei eindigde 2,2 procent hoger op 8871,65 punten. De Japanse beurs wist daarmee in de afgelopen week een kleine 0,4 procent te winnen.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

'Vlakke opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers nemen wat gas terug na de rally van een dag eerder.

,,De AEX begint onveranderd. We maken even een pas op de plaats na de euforische rally van donderdag. De grote vraag blijft of de plannen van de ECB het begin van het einde markeren van de schuldencrisis of dat er alleen tijd is gekocht. Vandaag staat alles echter in het teken van de Amerikaanse arbeidsdata. Als die meevallen ligt de weg open voor een verdere stijging", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 7 september 2012

Ierse aanpak schuldencrisis werpt vruchten af

Staatssecretaris Knapen sprak gisteren in Ierland over de aanpak van de Europese schuldencrisis en het Ierse hervormingsprogramma. Volgens Knapen laat Ierland zien dat een land dat vastbesloten is en de maatregelen neemt om uit de crisis te komen, weer perspectief kan krijgen. ‘Het is cruciaal dat Ierland nu doorgaat op de ingeslagen weg om de overheidsuitgaven structureel te verbeteren.’

In Dublin sprak Knapen met staatssecretaris Creighton voor Europese Zaken. Ook had hij overleg met minister Bruton van Jobs, Enterprise and Innovation en staatssecretaris Joe Costello van Trade and Development.