Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41201 tot 41205
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

MARKET COMMENT: AEX +0,1%, toch hoop uit Ifo-index

Het Damrak noteert rond het middaguur licht hoger, waarbij de markt volgens analist Peter Jurgens van Keijser Capital ondanks een licht lager Duits ondernemersvertrouwen in augustus toch hoop put uit de data. Jurgens spreekt van lage volumes en een gebrek aan nieuws. "Dus blijven we dicht bij huis", aldus de analist. Omstreeks 12.00 uur noteert de AEX 0,1% hoger op 330,07 punten, de Midkap stijgt 0,2% tot 505,21 punten en de Smallcap wint 0,2% tot 372,02. (PBU)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Kernlanden van Europa beginnen dezelfde symptomen te vertonen als de periferie

Tot voor kort was het beeld in de Eurozone vrij helder. De perifere landen veroorzaakte een boel miserie, waar de kernlanden voor konden opdraaien. De spanningen tussen beide partijen laaiden soms hoog op, met kwade gevoelens aan beide zijden van het continent.

Sinds enkele weken beginnen de verschillen tussen noord en zuid echter te vervagen, de kernlanden van Europa beginnen dezelfde symptomen te vertonen als de periferie. Met name op macro-economisch vlak valt een duidelijke vertraging in de kern te merken.

De groei in de Europese kernlanden vertraagt of valt zelfs stil. In Frankrijk werd over Q2 een nulgroei opgetekend en dat viel in feite nog wel mee. De meeste economen hadden namelijk verwacht dat de Franse economie in q2 zou zijn gekrompen en dat was dus niet het geval.

Bron: visionair.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Nederlands gezin daagt bankensysteem uit, deel II

Zo is er inmiddels een meldpunt hypotheekdrama opgericht op hypotheekdrama.nl waarop onder andere het volgende staat te lezen en duidelijk wordt dat de hypotheek problematiek in Nederland groot is:

Zoals algemeen bekend, ontstaat er momenteel een noodsituatie. Meer dan 70.000 medemensen hebben op dit moment een betalingsachterstand van meer dan 3 maanden bij hun hypotheekbank. Zij dreigen onder de financiële schulden te bezwijken. Kunnen wij hier gezamenlijk iets aan doen?

Buiten dit nieuwe meldpunt is er inmiddels ook meer bekend over de stijd van het gezin dat is gestopt met hun hypotheek te betalen. Zo zijn via ont-moeting.eu en hun facebookpagina facebook.com/pages/Brief-naar-de-Bank inmiddels veel documenten, (gebrek aan) reacties van de bank en interviews te vinden waarin ze hun protest nog eens duidelijk uitleggen. Zij willen namelijk niet meer meewerken aan dit huidige economische systeem waarin hypotheken een sleutelrol spelen om mensen te veranderen in schuldslaven.  Eén van deze interviews hieronder, deel 1, deel 2 en deel 3.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Beurzen wachten op centrale banken

De Europese beurzen lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers wachten op bevestiging dat de centrale banken nieuwe stimuleringsmaatregelen zullen nemen. De hoop op acties van de centrale bankiers zorgde in de afgelopen weken voor een zomerrally op de Europese en Amerikaanse beurzen.

,,Er gebeurt heel weinig. Het tempo is eruit en de spanningen zullen in de komende tijd toenemen. Vrijdag krijgen we mogelijk meer duidelijkheid over wat de Fed gaat doen. Daarna is het wachten op de vergadering van de ECB op 6 september. Ook de Nederlandse verkiezingen op 12 september zullen in de gaten worden gehouden", aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,2 procent hoger op 330,17 punten. De MidKap-index steeg 0,3 procent tot 505,67 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren respectievelijk 0,3 en 0,1 procent. De beurs in Londen was gesloten. De omzetten op de Europese aandelenmarkten waren daardoor zeer laag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

"China zou grote fout begaan door monetaire politiek verder te versoepelen"

Er zijn heel wat commentatoren die hel en vuur schreeuwen over China, maar Jim Rogers hoort niet thuis in dat rijtje. De miljardair-investeerder blijft keihard geloven in de Chinese economie en roept de centrale bank van het land zelfs op tot voorzichtigheid.

Hij raadt de People’s Bank of China ten sterkste af om de monetaire politiek verder te versoepelen. Er wordt namelijk druk uitgeoefend op die centrale bank om zowel de reserve requirement ratios (RRR) te verhogen als de rente verder te verlagen. Het zou zeer onverstandig zijn om aan die druk toe te geven.

Het belangrijkste argument pro verhoging reserve requirement ratios (RRR) bij de banken zou de bubble op de markt voor onroerend goed. Dat is volgens Rogers klinkklare onzin. De prijzen voor appartementen dalen inderdaad, maar niet genoeg volgens Rogers.

De prijzen voor onroerend goed stabiliseren momenteel en Rogers ziet zelfs de eerste signalen die wijzen in de richting van een voorzichtig prijsherstel. Hij adviseert de Chinese regering om het been stijf te houden en de komende gebeurtenissen af te wachten. De situatie op de markt voor onroerend goed gaat vanzelf normaliseren, aldus Rogers.