Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 41206 tot 41210
Bron: demorgen.be
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Europese banken kampen met ruim 1.000 miljard aan noodlijdende kredieten

Door de economische crisis hebben de Europese banken voor een recordbedrag van ruim 1.000 miljard euro aan noodlijdende kredieten uitstaan. Het gaat om leningen die door consumenten, huiseigenaren en bedrijven niet meer afgelost kunnen worden. Dat blijkt vandaag uit een studie van het accountants- en adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Europa dreigt het nieuwe Japan te worden

Er zijn duidelijke gelijkenissen merkbaar tussen de huidige Europese schuldencrisis en de situatie in Japan in de jaren 90. De economie in dat land implodeerde in de jaren 90, waarna Japan haar zogenaamde ‘verloren decennium’ beleefde. De gevolgen daarvan zijn nog altijd niet verteerd.

Barclays onderzocht in welke mate de Europese banken de invloed van de schuldencrisis gaan ondervinden op dezelfde manier als hun Japanse branchegenoten in de fallout van de crisis. Zowel toen als nu zaten de banken met grote hoeveelheden oninbare kredieten opgezadeld.

Die waren het gevolg van een zeepbel op de vastgoedmarkten, zowel in Japan als in sommige Europese landen. Bovendien namen de consumenten ook op grote schaal kredieten op. Bovendien hebben ook de staten op grote schaal geld geleend, zodat er van een algemeen schuldenprobleem mag worden gesproken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Duitsland: geen respijt voor Griekenland

Duitsland is geen voorstander van coulance met Griekenland wat betreft de bezuinigingen die dat land moet doorvoeren.

"Er kan geen korting worden gegeven op hervormingen'', zei Rösler. Het is volgens de bewindsman cruciaal voor de geloofwaardigheid van de eurozone dat op naleving van de regels wordt toegezien. Media meldden woensdag dat Griekenland meer tijd wil om zijn overheidsfinanciën op orde te krijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Werkloosheid boven de 500.000

De werkloosheid is in Nederland in juli gestegen tot 6,5%. Meer dan een half miljoen mensen zijn nu werkloos. Dat is voor het eerst sinds 1996.

"De werkloosheid vertoont al meer dan een jaar een stijgende lijn. Naast een toename van de instroom doordat mensen hun baan verloren, waren er relatief weinig werklozen die werk vonden", schrijven de economen van het CBS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Meer dan half miljoen mensen werkloos

Meer dan een half miljoen Nederlanders is werkloos. Dit is voor het eerst sinds 1996.

Dit komt neer op 6,5 procent van de beroepsbevolking. Al meer dan een jaar zkomen er iedere maand meer werklozen bij, zo berekende het CBS. Dit komt doordat mensen hun baan verliezen en bestaande werklozen relatief minder vaak nieuw werk vinden.