Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 41216 tot 41220
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

Bernanke zet deur op een kier voor QE3

De prijs van goud en zilver is vrijdag, tijdens en na de speech van Ben Bernanke in Jackson Hole, fors gestegen. In eerste instantie daalde de goud- en zilverkoers, maar al snel keerde het sentiment en vloog de prijs van de edelmetalen met procenten omhoog. De markt interpreteert dus duidelijk dat een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming aanstaande is. Helicopter Ben deed geen concrete uitspraken over QE3, maar wel liet hij weten klaar te staan om de printer weer aan te zetten, indien goede economische cijfers uitblijven. De deur staat dus op een kier.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 2 september 2012

OESO: ECB moet meer doen tegen schuldencrisis

De Europese Centrale Bank (ECB) moet meer doen om de crisis in de eurozone te bestrijden, want de huidige financiƫle faciliteiten zijn onvoldoende. Dat zei de secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zondag. Hij vindt dat de ECB zo snel mogelijk ongelimiteerd staatsobligaties moet kopen van noodlijdende landen.

Bron: hln.be
Geplaatst: zondag 2 september 2012

Portugees begrotingstekort ontspoort

Het Portugese begrotingstekort schommelde het eerste semester van dit jaar tussen 6,7 en 7,1 procent van het bbp. Dat ligt heel wat hoger dan de 4,5 procent die Portugal voor dit jaar aan haar internationale schuldeisers (de Europese Unie, het Internationaal Muntfonds en de Europese Centrale Bank) beloofde. Dat meldt een groep experten van de parlementaire commissie voor Financiƫn.

"Als die raming bevestigd wordt, zijn de voorziene maatregelen voor de consolidatie van de begroting niet voldoende om het voorziene begrotingstekort van 4,5 procent van het bbp op het einde van het jaar te halen", schrijven de experten in hun rapport, dat naar de Portugese parlementsleden gestuurd werd.

Bron: reuters.com
Geplaatst: zondag 2 september 2012

BTW verhogingen maken Spanjaarden niet echt blij

A typical Saturday at Mercado de las Ventas - one of Madrid's largest markets. But many stall owners and shoppers here - already hit by tough austerity measures - will be feeling the pinch after a VAT tax hike came into force today across Spain. VAT on meat and fish increased from 8 to 10 percent though essentials like bread and milk stayed the same. Many of these stall owners have opted to take the hit for now, but customers are still upset.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 1 september 2012

'Grieken misschien beter af buiten eurozone'

Voor Griekenland en de rest van Europa is het misschien beter, als het land de eurozone verlaat. Dat heeft de bestuursvoorzitter van de Duitse chemiereus Bayer, de Nederlander Marijn Dekkers, zaterdag gezegd in een interview met de regionale krant Rheinische Post.