EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41231 tot 41235 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

De tijdbom onder uw pensioen

"De babyboomers zullen 60.000 euro meer uit het systeem halen in de vorm van pensioenen en gezondheidszorg dan ze er hebben ingestopt. Terwijl het voor de jonge generaties net omgekeerd ligt." Dat staat te lezen in het boek De perfecte storm van de economen Koen Schoors en Gert Peersman van de Universiteit van Gent, dat maandag is voorgesteld.

'Indien we alle generaties in gelijke mate zouden willen laten bijdragen tot de sociale zekerheid, dan hebben we vandaag een vergrijzingsspaarpot van 1200 miljard euro nodig die we kunnen beleggen aan een rendement van 5 procent. In plaats daarvan hebben we een staatsschuld van ruim 375 miljard euro. 'Vroeger was alles beter' krijgt in het licht hiervan een cynische bijklank, schrijft een van de auteurs vandaag in een opiniebrijdrage.

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Portugal ontvangt volgende tranche lening

Portugal krijgt een volgende tranche van 4,3 miljard euro uit de noodlening van 78 miljard euro.

Daartoe hebben de ministers van Financiën van de eurolanden maandag besloten in Luxemburg.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Peter Schiff: “Economische implosie nabij”

Peter Schiff liet er in een recente toespraak op een Ron Paul manifestatie geen misverstand over verstaan: Amerika wankelt op de rand van de afgrond, een economische implosie is nabij.

Schiff nam hiermee een aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS. Obama versus Romney, het is kiezen tussen de pest of de cholera, aldus Schiff. Toch beveelt hij Romney aan als de minste van twee kwaden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

Zorgen over cijfers en China op Wall Street

Beleggers op Wall Street maakten zich maandag, evenals hun Europese collega's eerder op de dag, zorgen over de afkoeling van de Chinese economie. Daarnaast wachtten ze gespannen op de komende reeks derdekwartaalcijfers.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 13.581,96 punten. De S&P 500-index daalde 0,3 procent tot 1455,91 punten en de Nasdaq moest 0,7 procent terug tot 3114,84 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 8 oktober 2012

ECB roept op tot verdere hervormingen arbeidsmarkt eurozone

De Europese Centrale Bank (ECB) roept de eurozone maandag op om verdere 'grote' hervormingen te implementeren binnen de arbeidsmarkten in de lidstaten om zo economische groei te bevorderen en werkloosheid tegen te gaan.

In een periodiek rapport stelt de ECB dat "omvangrijke arbeidsmarkt-hervormingen in de eurozonelidstaten essentieel zijn om banen te scheppen, de werkloosheid omlaag te brengen en het concurrentievermogen te herstellen terwijl ook de risico's van een permanente afname in de economische output tegen worden gegaan."

Lees verder op beurs.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs