Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41231 tot 41235
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio begon maandag met een kleine winst aan de nieuwe handelsweek. Net als in New York en Europa werd de stemming gesteund door de hoop op nieuwe steunmaatregelen van de centrale banken. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 9085,39 punten.

Het noodlijdende elektronicabedrijf Sharp won 2,6 procent. Volgens de krant Yomiuri zal het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry deze maand akkoord gaan met het oorspronkelijke plan om een belang te nemen van 9,9 procent in de Japanse tv-fabrikant. Ook Olympus stond in de belangstelling na de bekendmaking van de verkoop van de activiteiten op het gebied van mobiele telefonie. Het aandeel van de door een boekhoudschandaal getroffen cameramaker steeg 4,4 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

'Licht hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek beginnen. De omzetten op de beurzen zullen naar verwachting laag blijven aangezien de beurs in Londen maandag is gesloten.

,,De AEX opent ongeveer een half punt hoger. We gaan nog een tikje omhoog na het goede nieuws van de Fed op vrijdag. De volumes zullen wederom laag zijn. Het is de laatste week van de vakantie en daarnaast is deLondonse beurs dicht. Volgende week gaat het weer echt beginnen. Voor de rest zal maandag worden gelet op het ondernemersvertrouwen in Duitsland", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Markets Netherlands.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Republikeins Amerika bespreekt de terugkeer naar de goudstandaard

In de VS eist de goudstandaard opnieuw zijn plaats op in het mainstream politiek debat. Deze week zal op de Republikeinse partijconventie in Tampa het officiële programma worden aangekondigd. Één van de nieuwigheden zou volgens de Financial Times de oprichting zijn van een ‘Goudcommisie’. Deze commissie zou dan overleggen over een eventuele terugkoppeling van de dollar aan goud.

Het feit dat de goudstandaard opnieuw bespreekbaar wordt in de mainstream betekent dat de losse monetaire politiek van de voorbije jaren en de politieke campagnes van de libertarische Ron Paul een enorme invloed hebben gehad op de Republikeinse partij.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 26 augustus 2012

Republikeinen willen terug naar goudstandaard

Afgelopen week werd er in de Amerikaanse politiek opeens weer gesproken over de goudstandaard. De Republikeinen praten tijdens een conventie in Tampa, die volgende week zal plaatsvinden, over het opzetten van een goudcommissie. Deze commissie moet gaan onderzoeken of het haalbaar is om de goudstandaard wederom in te voeren. In dat geval zal er een koppeling komen tussen de Amerikaanse dollar en goud. De waarde van de dollar zal dan afhankelijk zijn van de goudvoorraad.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 26 augustus 2012

'Beslissende fase in eurocrisis aangebroken'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel waarschuwde zondag dat ''elke dag'' telt als het gaat om de inspanningen van Griekenland om zich aan zijn afspraken te houden en zijn lidmaatschap van de eurozone veilig te stellen.

''We zitten momenteel in een beslissende fase in de bestrijding van de Europese schuldencrisis'', zei ze tegen de Duitse televisiezender ARD.

''Elke dag telt om inspanningen te vergroten en toepassen wat is beloofd'', zei Merkel, toen haar werd gevraagd naar haar vertrouwen in de Griekse premier Antonis Samaras.