Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41231 tot 41235
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Rust in Eurozone kan tijdelijk terugkeren dankzij 'Liquidity Route'

We bevinden ons in het oog van een financiële storm waarvan niemand weet waar hij ons naar gaat leiden. Ook naar een mogelijke uitweg (we durven het woord oplossing zelfs nog niet eens in de mond te nemen) blijft het gissen. Goede raad is dus duur, maar dat geldt al langer dan vandaag.

De rust in de Euro-zone kan tijdelijk terugkeren wanneer de Europese centrale bank kiest voor de ‘Liquidity Route’, anders gezegd voor weer maar eens een long-term refinancing operation (LTRO), de derde sinds december van vorig jaar. De ‘Liquidity Route’ zou dus voor de derde keer bewandeld worden.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Waar gaat het geld voor de Spaanse banken vandaan blijven komen?

Spanje raakt steeds dieper in de knoei, het wordt ook steeds duidelijker dat het land steun van buitenaf nodig heeft. Die steun kan zelfs tweevoudig zijn. De regering in Madrid heeft een gat in de kas, maar het gat in de kas van de banken is zo mogelijk nog groter.

Spanje is de vierde Europese economie en dus zeker geen lilliputter zoals Griekenland (2 tot 2,5 % van het Europees bbp) er waarschijnlijk eentje is. Er zal dus veel geld nodig zijn om Spanje op de rails te houden en we vragen ons af waar dat geld in hemelsnaam vandaan moet komen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +0,1%

De AEX sloot woensdag licht hoger dankzij een aantrekkend Wall Street, dat wel lager opende. De inflatiecijfers van de VS vielen lager uit dan verwacht en dat voedde de verwachting dat de Federal Reserve wellicht meer ruimte ziet voor een monetaire ingreep. Wall Street bepaalde andermaal de trend voor de AEX in de laatste handelsfase.

De AEX sloot 0,1% hoger op 333,18 punten. De Midkap steeg 0,5% naar een slotnotering van 504,79 punten. De ASX liep slechts fractioneel op naar 371,16 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Huizenbouwers VS zien het zonniger in

Het vertrouwen binnen de Amerikaanse woningbouwsector is in ruim 5 jaar niet zo groot geweest als deze maand. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de brancheorganisatie NAHB.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Wall Street begint in de min

De beurzen in New York zijn woensdag overwegend licht lager begonnen. De markten verwerkten een aantal macrocijfers, die een gemengd beeld lieten zien. Vanwege de vakantieperiode en de aanhoudende terughoudendheid onder beleggers zal de handel naar verwachting opnieuw tam blijven.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent lager op 13.151 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1403 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 3020 punten.