EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41236 tot 41240
Geplaatst op: vrijdag 14 september 2012

Federal Reserve deed 3 dingen die ze nooit eerder deed

Zoals verwacht pakte de Federal Reserve gisterenavond met QE3 uit. Concreet wil dit zeggen dat de Amerikaanse centrale bank haar balans met 40 miljard dollar per maand zal verhogen door het aankopen van voorverpakte woonkredieten.

De ingreep is in die zin verrassend dat de Federal Reserve 3 dingen deed die ze voordien nog nooit heeft gedaan:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 14 september 2012

'ECB betrekt IMF bij steun aan Spanje'

De Europese Centrale Bank (ECB) praat met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een steunpakket aan Spanje ter waarde van circa 300 miljard euro. De ECB wil zich verzekeren van een volledige deelname van het IMF, ook financieel, zo schrijft het Financieele Dagblad (FD) vrijdag op basis van bronnen rond de onderhandelingen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 14 september 2012

Nikkei fors hoger na Fed-besluit

De beurs in Tokio is vrijdag fors hoger gesloten. De nieuwe steunronde van de Amerikaanse Federal Reserve zorgde wereldwijd voor euforie op de aandelenmarkten. De Nikkei eindigde 1,8 procent hoger op 9159,39 punten. Dat is het hoogste niveau in 3 weken tijd. De Japanse beurs wist deze week 3,2 procent te winnen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 14 september 2012

Bernanke: vrij grote consensus over QE3

De standpunten tussen de leden van de Federal Open Market Committee (FOMC) variëren weliswaar, maar bijna alle leden het nieuw obligatie inkoopprogramma ondersteunen het.

De standpunten tussen de leden van de Federal Open Market Committee (FOMC) variëren weliswaar, maar bijna alle leden het nieuw obligatie inkoopprogramma ondersteunen het.

Dat zegt Fed-voorzitter Ben Bernanke tijdens zijn toelichting op het Fed-rentebesluit en de aankondiging van een derde ronde van kwantitatieve verruiming (QE3). "We waren in staat om tot een vrij grote consensus te komen", aldus de bestuurder tijdens een persconferentie. "Dat is een teken dat een 'breed' centrum van het comite deze acties ondersteunen."

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 14 september 2012

Financiële crisis te gemakkelijk geweten aan "besmetting"

De financiële crisis wordt te gemakkelijk toegeschreven aan het effect van ‘besmetting’  van de ene bank door de andere, maar te weinig aan overmatige kwetsbaarheid van banken voor dezelfde marktontwikkelingen. Dat is een van de conclusies van het promotieonderzoek van econoom Mark Mink naar de stabiliteit van de financiële sector. Mink promoveert op 20 september 2012 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Door direct te wijzen op het moeilijk voorspelbare domino-effect waarbij het faillissement van de ene bank een volgende veroorzaakt, wordt onvoldoende onderkend dat gelijktijdige faillissementen ook kunnen komen doordat banken zich allemaal aan dezelfde risico’s hebben blootgesteld. ‘Het maakt echter nogal wat uit of je als gezonde bank bent verrast door plotselinge besmettingseffecten, of dat je gewoonweg te veel hebt vertrouwd op aanhoudende stijging van de Amerikaanse huizenprijzen of voortdurende beschikbaarheid van kortlopende marktfinanciering,’ zegt Mink.

Lees verder op blogspot.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs