Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41236 tot 41240
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

In 2050 wereldwijd basisinkomen-in-naturaIn 2050 wereldwijd basisinkomen-in-natura

Onze aarde heeft genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht. (Gandhi)

Op 12 september zijn er verkiezingen. Nederlanders kunnen dan uitsluitend kiezen uit vele soorten liberale, christelijke of socialistische partijen, die allemaal gericht zijn op verdere economische groei. Maar waarom is er geen partij met een goed alternatief, als vrijwel iedereen inmiddels weet dat economische groei de armoede en criminaliteit niet uit de wereld helpt, en uiteindelijk leidt naar de ondergang van zowel de democratie, de sociale voorzieningen, als het milieu?

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

UBS: de winnaars en verliezers van de eurozone

Berekeningen maken over of de euro goed of slecht is geweest voor een land zijn er in vele soorten en maten. Objectieve berekeningen over de toekomstige kosten van de euro, een neuro/zeuro oplossing of een euro exit zijn echter per definitieniet te maken. Elk onderzoeksbureau moet aannames doen waarbij men vraagtekens kan zetten. Voornamelijk wordt gekeken naar de exportpositie, waardoor men goed kan argumenten dat Duitsland, maar ook Nederland, de grootste winnaars sinds de invoering van de euro. Paul Donovan van UBS heeft nu een alternatieve berekening gemaakt, waarin wordt gekeken naar de inkomensstijgingen van bevolkingsgroepen sinds de invoering van de euro.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Engelen: Nederlandse huizenmarkt is een zeepbel

Nadat het CBS dinsdag de woningmarktcijfers van -8% op jaar basis publiceerde was het woensdag tijd voor een stevige discussie bij het economenpanel van BNR Nieuwsradio. Onderwerp was natuurlijk de woningmarkt. De meningen van Rabobank econoom Wim Boonstra, hoogleraar financiele geografie Ewald Engelen en Kees Cools liepen sterk uit een over het verleden, het heden en de toekomst van de huizenmarkt.

[video]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Fiscal Cliff: groeien of terug in recessie?

Tenzij het Congres aan het einde van dit jaar geen actie onderneemt kan het zo maar zijn dat de geringe economische groei van het land als sneeuw voor de zon verdwijnt. Volgens Goldman Sachs kan de Amerikaanse economie met mogelijk 4 procent krimpen in de eerste helft van 2013 mocht de overheid er niet in te slagen om bepaalde regelgeving niet te verlengen. Dit fenomeen wordt ook wel de “fiscal cliff” genoemd. Een term die refereert aan de expiratie van de Bush belastingverlagingen, uitgebreide werkloosheidsuitkeringen en de automatische uitgaven en bezuinigingen op de begroting die door Congres wordt gemachtigd als wetgevers er niet in slagen om door middel van bezuinigingen het tekort terug te dringen. Bij elkaar zijn bovengenoemde lastenverlichtingen met zo’n 600 miljard een flinke oppepper geweest voor de economie.

[...]

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Spanje is Failliet

"Er is geen geld in de schatkist. Er is geen geld om te betalen voor openbare diensten," vertelde de Spaanse minister van Begroting, Cristobal Montoro, eerder in het Parlement. Net als Griekenland voordien, zal Spanje nu moeten vertrouwen op de vriendelijkheid van vreemden om haar rekeningen te betalen om te overleven. Maar de Spaanse economie gaat krimpen als gevolg van de doorgevoerde strenge bezuinigingsmaatregelen, vanaf 1 september, de berekende 'besparingen' zullen te kort schieten, zoals eerder gebeurde in Griekenland en Portugal. Nieuwe soberheidsmaatregelen zullen worden toegepast zoals de Trojka dat eist. De Spanjaarden zullen opnieuw moeten bloeden voor de banken totdat er geen bloed meer over is.