Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 41251 tot 41255
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent lager

Wall Street opent woensdag lager, onder druk gezet door een aantal teleurstellende macro-data die voorbeurs gepresenteerd werden en suggereren dat de Amerikaanse economie nog altijd maar langzaam herstelt.

Een half uur voor opening noteren de futures van de Dow Jones Industrial-index 21,00 punten lager, de futures van de S&P 500 verliezen 2,00 punten, terwijl de futures van de Nasdaq 100 2,00 punten inleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Soros en Paulson krikken hun posities in goud verder op

Goud wordt weer gesmaakt door de smart money hedge fund managers. De correctiefase van meer dan een jaar is voldoende voor topbeleggers zoals George Soros en John Paulson om meer goud te kopen.

Soros kocht maar liefst 564.850 aandelen van de goud ETF GLD bij, waardoor de totale positie  inmiddels op 884.400 aandelen zit, of omgerekend 137 miljoen dollar.

De mededogenloze hedge fund manager John Paulson gaat nog een stap verder. Hij kocht agressief GLD bij. Paulson kocht in het afgelopen kwartaal 4,53 miljoen aandelen van de goud ETF.

Hierdoor is de weging van goud opgetrokken tot 44 procent van de activa onder beheer bij John Paulson. Naast de goud ETF’s, heeft Paulson ook een uitgebreide portefeuille aan goudmijnaandelen in bezit.

Hij krikte de positie in NovaGold met 4 miljoen aandelen van de geplaagde goudproducent. Anderzijds verkocht hij aandelen in AngloGold (400.450) en Goldfields (819.000).

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

'Licht lagere opening Wall Street'

De beurzen in New York openen woensdag waarschijnlijk licht lager. De handel zal opnieuw tam zijn vanwege de vakantieperiode en de aanhoudende terughoudendheid onder beleggers. Daarnaast verwerken de markten een aantal macrocijfers en wordt nog gewacht op de cijfers over de industriële productie in juli, die een kwartier voor opening van de beurs worden vrijgegeven.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de inflatie in de Verenigde Staten in juli onveranderd is gebleven ten opzichte van een maand eerder. Economen hadden gerekend op een stijging van de consumentenprijzen met 0,2 procent. Op jaarbasis nam de inflatie af tot 1,4 procent, van 1,7 procent in juni.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Slechte leningen bij banken naar 1000 miljard

Europese banken hadden aan het einde van 2011 voor een recordbedrag van meer dan 1000 miljard euro aan slechte leningen in de boeken staan. Dat is een groei van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder en een verdubbeling vergeleken met 2008. Dat meldde accountants- en onderzoeksbureau PwC woensdag.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Bankensector graait verder: Bank Of Amerika steelt inhoud van kluisjes clienten

Carried the story and stated that many consumers often use store valuable possessions in safe deposit boxes assuming it’s secure, but a Danville, California couple found that’s not always the case.

CBS Channel 5 on San Francisco reported that Unsa Kamal and her husband Aizad received a letter from Bank of America informing them their box had been drilled opened and emptied.  The Kamals said they thought it was junk mail; however, after carefully reviewing the letter, the Kamals said the bank “in fact emptied their safe deposit due to lack of information.”