Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 41256 tot 41260
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Spanje veel goedkoper uit met leningen

Spanje heeft donderdag staatsleningen met looptijden van 2, 3 en 4 jaar in de markt gezet tegen fors lagere rentes dan bij eerdere, vergelijkbare veilingen. De totale opbrengst was 3,5 miljard euro. Dat is precies het bedrag dat het land maximaal wilde ophalen.

De 2-jarige lening bracht 682 miljoen euro op tegen een rente van 2,8 procent. Bij een vergelijkbare plaatsing in juni moest nog 4,7 procent worden geboden. Op de 3-jarige lening, die 1,4 miljard euro opleverde, bedroeg de rente 3,7 procent, tegen 5,1 procent bij een veiling in juli. De langst lopende lening bracht eveneens 1,4 miljard euro in het laatje tegen 4,6 procent rente. Dat was in juli nog 5,1 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

'Geen bewijs voor voedselcrisis'

Voedsel was vorige maand even duur als in juli. De gemiddelde prijzen op de wereldmarkt zijn gelijk gebleven.

Dat heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties donderdag gemeld. Volgens de FAO zijn de cijfers geruststellend en is er geen bewijs dat een voedselcrisis ontstaat.

In juli waren de voedselprijzen juist fors gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat kwam doordat Amerikaanse maïs duurder werd. Oorzaak daarvan is aanhoudende droogte.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Draaighont?

Normaal gesproken signaleren centrale bankiers besluitvorming vooruit naar de markt toe. Daar is nu niet of nauwelijks sprake van. Dit komt ten eerste door de unieke situatie waarin we nu verkeren, waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen.

Daarnaast lijkt wel of nu op de achtergrond het model van de toekomstige Europese Centrale Bank wordt uitgevochten. Waaar de ECB ooit begon als een kopie van de Duitse Bundesbank, namelijk een absoluut politiek onafhankelijke instelling, lijkt het er nu op dat de ECB verwordt tot een voormalige centrale bank van een Zuid-Europees land waar politici centrale bankiers kunnen beïnvloeden.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Gaat Draghi vandaag de Euro redden?

De ECB zal 'alles doen wat nodig is' om de euro te redden, zei de Italiaanse bankpresident Draghi afgelopen juli in Londen. Spierballentaal, en vandaag moet blijken of de ECB de daad bij die woorden kan voegen.

De euro zal na de belangrijkste vergadering van Draghi uit zijn carrière niet ineens gered blijken, maar een stap in de goede richting kan de uitkomst van de vergadering wel zijn. Draghi zal vanmiddag, na een vergadering met de voorzitters van de Europese centrale banken, naar verwachting aankondigen hoe een programma voor het opkopen van staatsobligaties van eurolanden in de problemen eruit zal gaan zien. Hij zal niet aankondigen dat de ECB al gaat beginnen met het opkopen van die staatsleningen, schrijft Europa-correspondent Marc Peeperkorn vandaag in de Volkskrant, ondanks druk van Italië en Spanje om dat wel te doen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Griekse werkloosheid naar nieuw record

De Griekse werkloosheid heeft in juni een nieuw recordniveau van 24,4 procent bereikt. Dat meldde het nationale statistiekbureau Elstat donderdag. In mei stond de werkloosheid nog op 23,5 procent volgens een opwaarts herzien cijfer.