Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 41256 tot 41260
Bron: standaard.be
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

België: Planbureau verwacht stijgende inflatie na recordprijs diesel

Voor een liter diesel betaal je vanaf vrijdag een recordbedrag. 'Dat zal zeker een impact hebben op de inflatie', zegt het federale Planbureau donderdag. Mobiliteitsorganisatie Touring vindt inmiddels dat er een btw-verlaging op accijnzen moet komen, maar de federale regering is voorlopig niet van plan om maatregelen te nemen. .

Wie vanaf vrijdag diesel tankt, zal daar 0,9 cent per liter meer voor betalen dan nu. De prijs gaat naar 1,587 euro per liter aan de pomp. Dat maakt de federale overheidsdienst Economie donderdag bekend. De recordhoogte van 15 maart wordt daarmee gebroken.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Huizenbezitter en bank moet leven naar nieuwe werkelijkheid

De huizenprijzen dalen. En niet zo'n beetje ook: de gemiddelde prijs van een huis is 8 procent lager dan een jaar geleden. Dat is slecht nieuws voor wie de waarde van het onderpand kleiner ziet worden dan zijn hypotheek. Maar het is goed nieuws voor starters en voor de woningmarkt als geheel.

De impasse waarin de woningmarkt terecht is gekomen, is desastreus voor de Nederlandse economie. Het aantal transacties is zo laag geworden, dat de bouwnijverheid en alle verwante sectoren met problemen kampen. Met een prijsdaling van 8 procent is die impasse niet doorbroken. Maar de lucht die er in de huizenmarkt zit, moet er hoe dan ook uit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Merkel: Griekenland moet blijven hervormen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal Griekenland aansporen om te blijven hervormen, zo zegt zij donderdag voorafgaand aan een ontmoeting met de Griekse minister-president Antonis Samaras die vrijdag plaatsvindt.

Voor aanvang van een werkdiner met de Franse president Francois Hollande zegt Merkel dat ze "Griekenland zal aanmoedigen om op het hervormingspad te blijven" wanneer ze vrijdag haar collega Samaras ontmoet en dat het voor haar belangrijk is dat "we ons allemaal aan onze verplichtingen houden."

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager in afwachting actie ECB

De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten tijdens een handelsdag met gemengde macro-data waarbij het sentiment wederom bepaald werd door de hoop op stimuleringsmaatregelen vanuit de centrale banken en de politiek.

De AEX-index sloot maandag 0,6% lager op 330,06 punten, de Midkap verloor 0,6% op 508,68 punten en de Smallcap eindigde 0,4% lager op 372,36 punten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, waarbij de septemberfuture zijn hoogste niveau in bijna twee weken bereikte, ondanks de voortdurende onzekerheid omtrent de mogelijke maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

De bunds volgden daarmee de opwaartse trend van de Amerikaanse treasuries, nadat woensdag uit de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC) bleek dat de Federal Reserve van mening is dat extra monetaire maatregelen onder de huidige omstandigheden waarschijnlijk vrij snel gerechtvaardigd zijn.