Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 41266 tot 41270
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Gaat Draghi vandaag de Euro redden?

De ECB zal 'alles doen wat nodig is' om de euro te redden, zei de Italiaanse bankpresident Draghi afgelopen juli in Londen. Spierballentaal, en vandaag moet blijken of de ECB de daad bij die woorden kan voegen.

De euro zal na de belangrijkste vergadering van Draghi uit zijn carrière niet ineens gered blijken, maar een stap in de goede richting kan de uitkomst van de vergadering wel zijn. Draghi zal vanmiddag, na een vergadering met de voorzitters van de Europese centrale banken, naar verwachting aankondigen hoe een programma voor het opkopen van staatsobligaties van eurolanden in de problemen eruit zal gaan zien. Hij zal niet aankondigen dat de ECB al gaat beginnen met het opkopen van die staatsleningen, schrijft Europa-correspondent Marc Peeperkorn vandaag in de Volkskrant, ondanks druk van Italië en Spanje om dat wel te doen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Griekse werkloosheid naar nieuw record

De Griekse werkloosheid heeft in juni een nieuw recordniveau van 24,4 procent bereikt. Dat meldde het nationale statistiekbureau Elstat donderdag. In mei stond de werkloosheid nog op 23,5 procent volgens een opwaarts herzien cijfer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Franse werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Frankrijk is in het tweede kwartaal met 0,1 procentpunt gestegen tot 9,7 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde het nationale statistiekbureau Insee donderdag op grond van een berekening volgens de methode van de internationale arbeidsorganisatie ILO.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Happy days are here again? Besparingen in de PIGS-landen beginnen vruchten af te werpen

De statistieken liegen er niet om: de zuiderse economieën zijn concurrentiëler geworden, hun export leeft op en hun handelstekorten slinken. De periferie begint eindelijk de crisis te overwinnen en beweegt zich nu in de juiste richting, sneller dan de markten hadden verwacht, schrijft Die Welt.

De handelsbalans van de periferielanden kende jarenlang hoge tekorten. Mensen leefden er ver boven hun stand, met oplopende schulden tot gevolg. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 6 september 2012

Rabobank: economie blijft kwakkelen

De Nederlandse economie blijft voorlopig kwakkelen. Niet alleen de eurocrisis maar ook de verkiezingen van volgende week en de vermoedelijk langdurige formatie zorgen voor onzekerheid.