Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41271 tot 41275
Bron: groene.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Voorspelling einde euro in 2002

Hoe goedgelovig kunnen we zijn? Met 15 en straks 22 kapiteins op het schip zal het politieke Europa geen stand houden. Munten kunnen niet tegen politieke instabiliteit. Conclusie: de euro is geen lang leven beschoren.

Leuk hè, dat nieuwe geld? Mooi toch dat je het overal in Europa mag uitgeven? Brengt ons dichter bij elkaar, nietwaar? En willen we Duisenberg en Zalm geloven, dan kan deze euro ons alleen maar voorspoed brengen. Die euro, die kan niet meer stuk. Hoe goedgelovig kunnen we zijn?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

'Europa kan geldkraan opendraaien'

''We kijken uit naar verder commentaar van de Europese Centrale Bank over de voorwaarden waaronder deze uitzonderlijke steun kan worden verleend'', aldus een zegsman van het IMF.

De woordvoerder herhaalde dat het IMF geen gesprekken voert met Spanje over steun.

''Het is aan Madrid om te bepalen of ze bij de Europese Unie aankloppen om geld voor hun economische doelstellingen.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Dit is de goudgrafiek die u moet volgen!

De markten kijken altijd naar de prijs van goud in dollar. Dat is terecht want de wereldreservemunt is tot nader order de Amerikaanse dollar.

Maar voor ons, personen die in de eurozone leven, is vooral de prijs van goud in euro van belang. En we hebben goed nieuws voor u: de prijs van goud in euro zit op recordjacht!

Nog enkele euro’s en we zijn getuige van een nieuw record voor de goudprijs…

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

EU-lidstaten willen extra top over begroting

De landen van de Europese Unie willen een aparte top van regeringsleiders over de meerjarenbegroting van de EU.

Die wens spraken de lidstaten uit tijdens een informeel treffen in Nicosia, zo bevestigde een woordvoerder van Cyprus, dat dit halfjaar voorzitter is van de EU, berichtgeving van het Duitse persbureau DPA.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Beurzen achteruit in afwachtende handel

De Europese beurzen gingen donderdag achteruit in een afwachtende handelssessie. Een daling van het vertrouwen in eurozone zorgde voor verkoopdruk. Veel beleggers bleven echter langs de zijlijn in afwachting van de toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke op vrijdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,3 procent lager op 329,04 punten. De MidKap-index daalde 0,5 procent tot 501,12 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 0,2 en 0,8 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,6 procent in de min.