Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41276 tot 41280
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Wall Street begint met verlies

In New York zijn de Amerikaanse beurzen donderdag met verliezen begonnen. Beleggers wachten in spanning op de speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke op vrijdag. Het blijft onzeker of Bernanke een derde steunronde zal aankondigen of voorlopig zijn kruit droog zal houden.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 13.036 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1402 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte ook 0,5 procent tot 3065 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

3 Antwoorden nodig om Griekenland-crisis op te lossen

Vooral de kleine punten liggen aartsmoeilijk

Ondanks de grote complexiteit van de problemen waar Griekenland mee worstelt komt alles in essentie neer op 3 vragen waar een antwoord op moet worden geformuleerd. Kan het land economisch weer groeien? Hoe groot zijn de schulden? Zal de groei voldoende zijn om de schulden te kunnen aflossen?

Het lijken 3 gemakkelijke vragen, in zoverre dat we ons kunnen afvragen hoe het mogelijk is dat er nog altijd geen antwoord op die vragen werd geformuleerd. De 3 antwoorden zijn eigenlijk simpel maar ook aartsmoeilijk: de vragen zijn gelardeerd met allerlei pikante details en het zijn precies die details die de zaak zo ingewikkeld maken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Westen moet bidden dat Chinese economie blijft groeien

Volgens data van het IMF neemt China in 2017 de fakkel over van de VS en wordt het de grootste economie ter wereld. Dat is allesbehalve een slechte zaak voor de VS, schrijft John Authers in de Financial Times. Sterker nog, nu de ganse wereld steeds meer afhankelijk lijkt van de Chinese groei zouden Obama en co eerder moeten vrezen dat de Chinese economie in de nabije toekomst stopt met groeien.

Sommige opiniemakers spreken over de groeiende economie van China alsof die een bedreiging vormt voor de Amerikaanse welvaart. China heeft viermaal meer inwoners dan de VS. Als beide economieën even groot zijn, is de gemiddelde Amerikaan nog steeds viermaal rijker dan de gemiddelde Chinees.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

Trichet deed beroep op fysici, ingenieurs, psychologen en biologen, eerder dan op economen

De economische en financiële modellen slaagden er niet in om de financiële crisis te voorspellen en evenmin om er een oplossing voor aan te reiken. Beleidsmakers zoeken daarom naar alternatieven in zowel andere vakgebieden als andere economische en financiële stromingen. Dat schrijft Howard Davies, de voormalige directeur van de London School of Economics  op Project Syndicate.

Jean-Claude Trichet, de voormalige voorzitter van de ECB, is één van de vele beleidsmakers die teleurgesteld is in de mainstream economische modellen: “Die modellen boden weinig hulp (…) we voelden ons in de steek gelaten door de conventionele academische tools.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 augustus 2012

China bereid te investeren in euroschulden

China is bereid meer Europese staatsobligaties te kopen als de risico's op die investeringen te overzien zijn.

Dat zei de Chinese premier Wen Jiabao donderdag na een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

''China is, onder voorwaarde van een volledige evaluatie van de risico's, bereid te blijven investeren in de overheidsschulden van de eurozone'' zei Wen.