Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 41276 tot 41280
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Is de bodem van goud bereikt?

De goudprijs vecht al geruime tijd met het niveau van $1.600,- per troy ounce (31,1 gram). De ene keer lijkt de goudkoers richting het Zuiden te keren, maar vaak stijgt de prijs van goud dan al weer snel tot boven de $1.600,-. Woensdagochtend, 15 augustus, staat de goudprijs weer iets onder het niveau van $1.600,-, dit is overigens ongeveer €1.300,-. Als we de cyclische analyse van Herbert Borghuis mogen geloven is de kans dat $1.600,- een bodem voor de goudprijs zal vormen, vrij groot:

[...]

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

kwart vastgoed staat onder water

Een kwart van de leningen die banken in het Nederlands vastgoed hebben uitstaan is inmiddels minder waard dan het onderpand. Banken kunnen daardoor al op korte termijn in de problemen komen.

De krant baseert zich op een steekproef die De Nederlandsche Bank (DNB) hield onder leningen voor commercieel vastgoed. Volgend jaar moet 30 procent van de in totaal 80 miljard euro aan bankleningen in het commercieel vastgoed worden geherfinancierd.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Blokvorming Europa

Het speculeren op een mogelijke opdeling van Europa in afzonderlijke blokken is vanaf het begin van de schuldencrisis aan de orde, maar wint momenteel aan belang nu vooral de Duitse serieuze pers een exit van Griekenland niet langer voor onmogelijk houdt en die zelfs wenselijk acht.

Onhoudbaar Guldenmark Afwaarderen Variaties op een thema Gedeelde waarde Koopkracht afstemmen Een stok tussen de spaken van het wiel Uitspraak nooit? Referendum nabij De grenzen van geld Praat mee met René Tissen: houd uw reacties wel beknopt en relevant! © René Tissen, rtlz.nl

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Processie van Echternach op de beurzen, Deere en Staples dissonanten

Twee stapjes voorwaarts, een stapje achterwaarts en dat telkens weer opnieuw. Op de markten viel vandaag weer eens niet veel te beleven. We moeten er wel rekening mee houden dat in sommige delen van Europa vanwege een feestdag nauwelijks werd gehandeld. De omzetten lag 50% lager dan op een gewone dag.

Uitschieters zijn er echter altijd. Rio Tinto had last van zomerluwte, maar een relatief onbekend aandeel trok op de schermen de aandacht van de handelaren. Eurasian Resources, een mijnbouwbedrijf uit Kazakstan, was de meest opvallende verliezer van de dag.

Bron: ad.nl
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Pensioenen in gevaar door Europa

De Nederlandse pensioenen dreigen volgens minister Henk Kamp van Sociale Zaken in gevaar te komen door plannen van de Europese Commissie. Die wil de pensioenfondsen dwingen hun financiële buffers aan te vullen. Kamp heeft laten becijferen dat de pensioenfondsen dan 10 miljard euro extra zouden moeten reserveren.

'Dit leidt tot te hoge premies en te lage uitkeringen', zegt Kamp in een interview met het weekblad Elsevier van deze week. De VVD-minister noemt de EU-plannen 'onacceptabel'. 'Ik ga er absoluut voorliggen.'