Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4131 tot 4135
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Eerste Euraziatische goederentrein arriveert in Letland

Afgelopen zaterdag is de eerste goederentrein uit China in Letland aangekomen, waarmee een nieuwe mijlpaal in de economische betrekkingen tussen beide landen is neergezet. Sinds de lancering van het Belt and Road initiatief hebben meer dan 2.000 goederentreinen via veertig verschillende routes de weg van China naar Europa afgelegd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Waar is de 1 ton goud van overleden failliete zakenman?

De Duitse zakenman Günter Püschmann was 1 ton goud kwijt, met een waarde van ruim 40 miljoen euro. Hij stierf in mei op 82-jarige leeftijd. Hij was jarenlang in felle strijd verwikkeld met de Zwitserse bank UBS, een van de belangrijkste vermogensbeheerders ter wereld.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

‘Dinsdag wordt niet het einde… het wordt enkel erger’

‘Wie denkt dat de hatelijkheden die deze campagne hebben ontsierd dinsdag, na de Amerikaanse verkiezingen, ten einde komen, heeft het bij het verkeerde eind,’ schrijft opiniemaker Frank Bruni in de New York Times: ‘Er komt geen einde, enkel een komma, tussen de rancune die die we tot nog toe hebben meegemaakt en de furie die ons te wachten staat.

Wat we de voorbije 18 maanden hebben meegemaakt kan niet ongedaan worden gemaakt. […] Verkiezingsdag zal niets regelen, want wie ook als winnaar uit de bus komt, tientallen miljoenen Amerikanen zullen overtuigd zijn – echt overtuigd – dat de uitslag ongeldig is.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Verkiezingen VS: Alles komt in orde… zoals net voor de Brexit

11 van de 12 peilingen waarmee RealClearPolitics rekening houdt in zijn zogenaamde ‘poll of polls’ van de Amerikaanse verkiezingen wijzen in de richting van een Clinton-overwinning op 8 november. Enkel de controversiële poll van de Los Angeles Times ziet een voorsprong van 5% voor de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Nog volgens RealClearPolitics is Clintons overwinning in het kiescollege, zelfs ondanks de recente strubbelingen met de FBI, nooit in gevaar gekomen en zou ze op 297 kiesmannen kunnen rekenen, ruim 27 meer dan ze nodig heeft om de strijd om het Witte Huis in haar voordeel te beslechten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 november 2016

NAVO brengt 300.000 troepen in paraatheid?

Verschillende Britse media melden vandaag dat de NAVO haar troepenmacht in een hogere staat van paraatheid wil brengen. Volgens Adam Thomson, woordvoerder van het trans-Atlantische militaire verbond, worden er voorbereidingen getroffen om een leger van 300.000 man binnen twee maanden te mobiliseren.