Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 4131 tot 4135
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 december 2016

Erdogan vraagt landgenoten dollars om te wisselen tegen lira

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn landgenoten vrijdag opgeroepen om hun vreemde valuta om te wisselen tegen Turkse lira. De president hoopt zo de koers van de Turkse munt de hoogte in te jagen. Die heeft sinds de mislukte ‘coup’ van 15 juli ruim een vijfde van zijn waarde verloren tegenover de Amerikaanse dollar.De munt lijdt onder de hausse van de dollar sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump en de spanningen met de Europese Unie, die investeerders schrik aanjagen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 7 december 2016

Italiaanse beurs 8 procent omhoog na referendum

Het Italiaanse referendum bracht niet de onzekerheid waar men zo bevreesd voor was. Opende de Italiaanse MIB beursindex maandagochtend nog in de min, dinsdagmiddag stonden de koersen alweer flink hoger. De slotkoers van dinsdag was zelfs 8% hoger dan de openingskoers van maandag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Brexit sleept aan, deadline wordt voorgesteld

Ongeveer een half jaar geleden koos iets meer dan de meerderheid van de Britse bevolking voor een exit uit de Europese Unie. Ondertussen is er nog altijd niets concreet beslist over het verloop van het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk binnen de EU. Om schot in de zaak te krijgen, werd er een voorstel gedaan om het akkoord over de Brexit in oktober 2018 volledig af te ronden.

Wanneer stapt het Verenigd Koninkrijk nu definitief uit de Europese Unie? Dat is een vraag waar voorlopig niemand echt een antwoord op heeft. Michel Barnier, Brexit-onderhandelaar van de Europese Commissie, stelt daarom voor om de deadline vast te pinnen op oktober 2018.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Ongezien: €1,75 BILJOEN kan nu in goud belegd worden!

In juli schreven we al dat de regels voor islamitisch bankieren wel eens aangepast konden worden in het voordeel van goud. Nu is het eindelijk zo ver!

Ook al staat de koran en hadith vol verwijzingen naar goud en zilver, tot nu toe was er geen duidelijkheid of moslims ook in goud mochten beleggen.

De AAOIFi, het orgaan dat controleert of islamitische banken de sharia volgen, heeft nu duidelijke regels opgesteld.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Goudprijs naar $1300 in 2017

Volgens een van de grootste banken in Duitsland zal goud komend jaar naar de $1300 per oz stijgen. Zilver zal het volgens de analisten veel....