Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 4131 tot 4135
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2016

Rijke landen, tikkie terug

Met de kwartaalcijfers van Alcoa is het cijferseizoen in de VS weer begonnen. De verwachtingen zijn allerminst gunstig, zegt macro-econoom Kees de Kort. Want voor de zesde keer op rij - zo is de verwachting - gaan de winsten voor het zesde kwartaal op rij omlaag.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2016

George Soros: Desintegratie EU bereikt point of no return

De eerste grote dominosteen staat wankel. Een catastrofaal scenario die vele hebben gevreesd begint zich te voltrokken wat het proces van het desintegreren van de Europese Unie onomkeerbaar maakt, aldus George Soros.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2016

Het verborgen plan van China: Goud accumulatie

Deelnemers (landen) in dit monetaire spel beschikken over goud ‘voor het geval dat’, en zullen nooit het idee wekken dat goud een rol speelt in het financiële systeem.

Toch beschikt China nog over ‘onvoldoende’ goudreserves om als geschikte deelnemer aan de tafel der grootten te kunnen deelnemen. Er wordt daarbij gekeken hoe de goudreserve zich verhoudt ten opzichte van de omvang van de economie. De Russen bezitten ongeveer een achtste van de hoeveelheid goud dat de Amerikanen bezitten. Daarentegen is de omvang van de Russische economie ook slechts acht maal kleiner dan die van Amerika. Een verhouding die overeenkomt. Zowel voor Rusland als voor Amerika geldt dat de goudreserve voor ongeveer drie procent deel uit maakt van het bbp. Voor Europa ligt dit hoger, op vier procent.

Volgens de officiële cijfers bestaat de Chinese goudvoorraad voor slechts 0,7 procent uit goud ten opzichte van het bbp. China heeft niet enkel nog gigantisch veel goud nodig om op het gewenste niveau te geraken, maar moet daarna ook nog eens goud accumuleren om in overeenstemming te geraken met de enorme groei die het doormaakt. En hier begint de schoen te wringen...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2016

Twee grote hedgefondsen veranderen van mening over Deutsche Bank

De grootste bank van Duitsland is sinds medio september in zwaar weer beland. In die beruchte maand werd duidelijk dat er een hoge boete boven het hoofd hangt van Deutsche Bank en als gevolg daarvan dumpten heel wat beleggers hun aandelen. Twee grote hedgefondsen zijn onlangs van mening veranderd over de Duitse probleembank.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2016

Syrië uiteraard… en wie praat over Jemen?

Tijdens een begrafenisplechtigheid in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, zijn zaterdag 140 mensen om het leven gekomen en nog eens 525 gewond.

Onder de slachtoffers talrijke politici en officials die onderhandelingen voeren voor de vrede in de regio. Volgens April Alley, de Jemen-specialiste van de International Crisis Group, zal dit bloedbad zware gevolgen hebben voor het vredesproces in het land.

De situatie in het land Arabische land vertoont steeds meer gelijkenissen met Syrië. Ook hier staat een president (Abd Rabbo Mansour Hadi) – die de controle over delen van het land kwijt is – tegenover een groep rebellen (de Houti’s), die de steun genieten van vreemde mogendheden.