Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 41306 tot 41310
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Industriële productie eurolanden neemt af

De industriële productie in de eurozone is in juni met 0,6 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend.

Die daling was iets minder sterk dan verwacht. Economen voorspelden gemiddeld een achteruitgang met 0,7 procent. De productie lag in juni 2,1 procent lager dan een jaar eerder.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Economie eurozone krimpt met 0,2 procent

De economieën van de eurolanden zijn in het tweede kwartaal gemiddeld met 0,2 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag.

De krimp volgt op een stagnering van de groei in het eerste kwartaal. De achteruitgang kwam overeen met de gemiddelde verwachting van economen. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011 werd de euro-economie 0,4 procent kleiner.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

David Korowicz zet zich schrap voor alles vernietigende schok

Voor doemdenkers beleven momenteel gouden tijden, hun voorspellingen worden gretig beluisterd en bekeken. We durven geen getal meer te plakken op het aantal economen, pseudo-economen en betweters tout court die zowat het einde van de wereld hebben voorspeld.

Vanwege zijn achtergrond verdient David Korowicz echter een aparte vermelding, hij is namelijk fysicus en ecoloog. Hij publiceerde onlangs een paper van 78 pagina’s onder de titel “Trade-Off: Financial System Supply-Chain Cross-Contagion: a study in global systemic collapse”. Deze titel hoeven we waarschijnlijk niet te vertalen, hij spreekt voor zich.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Sinds 2004 niet meer zo weinig vacatures

Sinds 2004 is het aantal vacatures niet meer zo laag geweest als eind juni van dit jaar. Het aantal vacatures daalt nu ongeveer een jaar lang. In het tweede kwartaal stonden er 109.000 vacatures open. Dat waren er 9000 minder dan in de eerste 3 maanden van dit jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

AEX opent in de plus

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,7 procent hoger op 333,77 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 501,70 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen 0,6 tot 0,8 procent.

Voor opening van de beurs bleek dat de Duitse economie in het tweede kwartaal met 0,3 procent is gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De groei van Europa's grootste economie viel daarmee iets hoger uit dan verwacht.