Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 41306 tot 41310
Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

ECB kan donderdag rente weer verlagen

Er wordt voorlopig weinig over gesproken, maar één van de opties is dat de Europese centrale bank op haar vergadering van donderdag zal beslissen om de rente op herfinancieringen wederom te verlagen. Die ‘refinancing rate’ staat nu op nog op 0,75 %, maar kan met een kwart tot zelfs een half procent worden verlaagd.

Door de ‘repo rate’ te verlagen kan de ECB tonen dat het haar menens is met haar inspanningen om het vertrouwen in de Euro opnieuw te herstellen. Of dat zal lukken, moet nog worden afgewacht. We zijn van mening dat de ECB nog meer spierballen moet laten zien.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

'ECB wil ongelimiteerd obligaties op kunnen kopen'

Door geen grenzen te stellen aan de hoeveelheid aan te kopen schuldpapier, wil de ECB de rentes in toom proberen te houden, waarvoor een aantal landen in de eurozone op dit moment moet lenen.

Om de zorgen weg te nemen over de grote hoeveelheid geld die hierdoor in omloop komt, wil de ECB eenzelfde hoeveelheid geld uit het systeem halen.

De ECB zal zich richten zich op staatsleningen met een looptijd tot 3 jaar. Eerder deze week werd na een vergadering met europarlementariërs al bekend dat de ECB open staat voor hervatting van het aankopen van schuldpapier van de zuidelijke eurolanden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Saudi-Arabië dreigt netto-importeur van olie te worden

Indien de huidige trends zich verder doorzetten, dreigt Saudi-Arabië tegen het einde van het volgende decennium een netto-importeur van olie geworden te zijn. Dat is de conclusie van een rapport van Citigroup. Nochtans is Saudi-Arabië de grootste exporteur van ruwe petroleum ter wereld, maar het koninkrijk kent per hoofd van de bevolking ook de grootste energieconsumptie van alle geïndustrialiseerde landen. Opgemerkt wordt dat Saudi-Arabië op dit ogenblik al zijn volledige productie van natuurlijk gas voor binnenlandse consumptie gebruikt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Britse overheid onderzoekt hoge benzineprijs

De Britse consumentenautoriteit OFT gaat de hoge brandstofprijzen tegen het licht houden. Dat is woensdag bekendgemaakt. De gestegen prijzen van benzine en diesel baren de overheid in het door een recessie geplaagde land veel zorgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 september 2012

Een blik op de Amerikaanse schuld

De Amerikaanse schuld heeft de grens van $ 16 biljoen overschreden. Amerika is met een straatlengte voorsprong de grootste schuldenaar in de geschiedenis. Amerika deed er 200 jaar over om het eerste biljoen schuld op te stapelen, het laatste biljoen werd gecumuleerd in slechts 286 dagen.

Uit de snelheid van de stijgende schuld kan je 2 duidelijke conclusies trekken: inflatie bestaat en de trend is onhoudbaar.

Tegen een gemiddelde rentevoet van 2,13 % moet Amerika jaarlijks $ 340 miljard uitgeven om de intresten op zijn schulden te betalen. En dit bedrag blijft jaarlijks stijgen. De intresten die China, als grootste crediteur, jaarlijks ontvangt zijn bijna voldoende voor de financiering van zijn volledig militair budget.