Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41311 tot 41315
Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Het is de huizenmarkt, domoor!

De Ieren hebben een implosie van de huizenmarkt meegemaakt die zijn weerga niet kent. Tot en met mei van dit jaar viel de gemiddelde prijs van een Ierse woning met 53% terug sinds de tuimeling startte in 2007.

In de hoofdstad Dublin was de terugval van de gemiddelde huizenprijs vanaf de top afgerond zelfs 60%. Op jaarbasis daalden de prijzen van Ierse woningen in mei nog altijd met 15% maar in de hoofdstad lijkt er een einde te zijn gekomen aan de prijsval van de woningen.

Sinds de Ierse centrale bank eind 2011 aangaf dat de Ierse woningen naar haar mening tussen de 12 en 26% te goedkoop waren, daalt de gemiddelde vraagprijs eigenlijk nauwelijks meer in Dublin.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Column Rob Jansen | De Eurokaravaan trekt voort

En hoewel we weten dat het zelden iets oplevert, kijken beleggers er elke keer weer naar uit.

Vandaag ontmoette de Italiaanse premier Mario Monti zijn Duitse collega Merkel. In plaats van de gebruikelijke platitudes, kwam zowaar een verschil van inzicht ter sprake tijdens de persconferentie. Monti wil dat de ECB geld gaat uitlenen aan het noodfonds, ESM. Merkel liet daarop fijntjes weten dat de Europese verdragen dat niet toelaten.

En daarmee is het gebakkelei over de schuldencrisis ook weer terug van vakantie. De komende weken staat een aantal interessante punten op de agenda. Op 12 september spreekt het Duitse Constitutionele Hof zich uit over de juridische status van het ESM. Deze week ontmoeten centrale bankiers elkaar in het Amerikaanse dorp Jackson Hole. Beleggers kijken uit naar wat Ben Bernanke zijn gehoor daar zal vertellen. En volgende week vergadert het bestuur van de ECB over de eurocrisis.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Wekelijkse olievoorraden stijgen onverwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week onverwacht gestegen, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 24 augustus toe met 3,778 miljoen vaten tot 364,524 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een daling met 1,5 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

De opmerkelijke biecht van een ex-bankier

Josh Brown is een ex-bankier en handelaar in aandelen. Hij biechtte op aan The Daily Ticker dat zijn job er niet in bestond om zijn klanten te voorzien van de beste beleggingsadviezen, maar om zoveel mogelijk commissie op transacties binnen te rijven.

Vele adviezen van de analisten op Wall Street zijn enkel bestemd om hun broodheren, de banken, te dienen. Hun business model is niet correct, aldus Brown.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 29 augustus 2012

Wall Street kabbelt omhoog

De beurzen in New York noteerden woensdag halverwege de handelsdag voorzichtige plussen. De stemming wordt gesteund door een opwaartse herziening van de groei van de Amerikaanse economie. Voor de derde handelsdag op rij lagen de handelsvolumes echter laag, in afwachting van een belangrijke speech van Fed-president Ben Bernanke vrijdag.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,3 procent hoger op 13.136 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1413 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,2 procent tot 3084 punten.