Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 41311 tot 41315
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

CRB-index botst op zware weerstand

De CRB-index, een index van grondstoffen, heeft het geruime tijd slechter gedaan dan de S&P500. Sinds augustus vorig jaar deed de S&P 500 het 9 maanden op rij beter dan de CRB-index. Maar sinds juni zijn de rollen omgekeerd.

Grondstoffen hebben een fors herstel in gezet. Het herstel was zo sterk dat de CRB-index momenteel op verschillende weerstanden is gebotst. Het huidige niveau rond de 300 punten ligt exact op de 200-daags gemiddelde trendlijn, net als op 2 trendlijnen en het +38,2% Fibonnaci-punt sinds de bodem van de zomer van vorig jaar.

Om verder uit te breken zal de CRB-index dus enkele sterke weerstanden van zich af moeten schudden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Nikkei eindigt met verlies

De beurs in Tokio is woensdag met een klein verlies gesloten. Koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven wogen daarbij niet op tegen verliezen in de bankensector. Vanwege de vakantieperiode waren de omzetten op de beurs echter zeer laag. De Nikkei eindigde 0,1 procent lager op 8925,04 punten.

Het Japanse internetspelletjesbedrijf Gree verloor ruim 7 procent na teleurstellende resultaten over het gebroken boekjaar 2012-2013. Ook viel de winstverwachting voor het lopende boekjaar tegen. De Japanse exporteurs profiteerden daarentegen van een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de euro en de Amerikaanse dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

'Amsterdamse beurs opent lager'

De beurs in Amsterdam zal woensdag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese aandelenbeurzen zullen met verliezen beginnen. Koerverliezen in Aziƫ en een late terugval op Wall Street zorgen voor een voorzichtige stemming op de Europese markten.

,,De AEX opent ongeveer 1 punt lager in navolging van de negatieve stemming op de Aziatische beurzen. De beweeglijkheid en de volumes op de beurzen zijn echter laag. Er gebeurt niet zoveel en het zal naar verwachting de hele week rustig blijven'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Markets Netherlands.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Buffett zet in op oliesector

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van miljardair en 'superbelegger' Warren Buffett, heeft in het tweede kwartaal een aantal opvallende wijzigingen in zijn beleggingsportefeuille aangebracht. Het concern zet sterker in op de oliesector, zo bleek woensdag uit documenten van de Amerikaanse beurstoezichthouder.

Bron: YouTube.com
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Arme man aan de onderkant wordt keihard kapot getrapt

Prem Radhakishun pakt Betty de Boer hard aan tijdens een Radio1 interview. Hervormingen laten te lang op zich wachten.

De arme man aan de onderkant wordt keihard kapot getrapt door onze regering terwijl een goed verdienende burger een ton per jaar kan aftrekken van zijn hypotheekrente.

Een heerlijke discussie op Radio 1 - een must listen!