Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 41316 tot 41320
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Amsterdamse beurs hoger van start

De AEX is met een winst aan de handelsdag begonnen. De stemming wordt gesteund door iets beter dan verwachte economische cijfers uit Frankrijk en Duitsland.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening 0,6 procent hoger op 333,20 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 501,76 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tussen 0,6 en 0,8 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

'Dollar blijft nog 50 jaar 's werelds reservemunt'

Aan doemberichten over het einde van de globale rol van de dollar als reservemunt ontbreekt het niet. Toen China en Japan eerder dit jaar beslisten hun onderlinge handel voortaan in lokale munt en niet langer in dollars te betalen waren analisten er als de kippen bij om de doodsklokken voor de greenback te luiden.

Niets is minder waar, schrijft UBS-valutastreeg Syed Mansoor Mohi-uddin, want volgens hem blijft de dollar nog minstens een halve eeuw ‘s werelds reservemunt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio is dinsdag licht hoger gesloten. Beleggers gingen op zoek naar aandelen van stabiele bedrijven die recent zwaar zijn afgestraft na tegenvallende kwartaalcijfers. De omzetten op de beurs waren opnieuw laag. Ook werd gewacht op economische cijfers uit Europa. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 8928,88 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

RWE schrapt nog eens 2400 banen

Het Duitse energieconcern RWE schrapt de komende 2 jaar nog eens ongeveer 2400 banen. Dat meldde het moederbedrijf van het Nederlandse Essent dinsdag.

De sanering maakt deel uit van een programma dat de winstgevendheid van het bedrijf eind 2014 met 1 miljard euro moet verbeteren. In dat kader onderzoekt RWE momenteel de mogelijkheden om werkzaamheden te verhuizen of uit te besteden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Drank en sigaretten beste belegging

Beleggen in drank en sigaretten is de beste belegging. Die sectoren zijn de snelste groeiers uit de Bloomberg European 500, een index van de 500 grootste beursfondsen van Europa.

Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag, op basis van eigen onderzoek.