Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41316 tot 41320
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

'Spanje gaat sneller ingrijpen bij banken'

De Spaanse centrale bank krijgt binnenkort de mogelijkheid om eerder in te grijpen bij banken die in de problemen dreigen te komen. Dat meldden Spaanse media donderdag.

Nieuwe wetten moeten de toezichthouder de mogelijkheid geven in te grijpen op het moment dat bedreigde banken nog aan de financiële eisen voldoen. De centrale bank zou banken dan kunnen dwingen binnen 10 dagen met een actieplan te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

GUNDLACH: short S&P 500, long China

Het heeft niet lang geduurd vooraleer andere contraire beleggers zich op de onderwaardering van de Chinese beurs werpen.

Gisteren zetten we China al uitgebreid op de kaart als dé achterblijver op de financiële markten.

Nu pakt ook Jeff Gundlach, de beruchte hedge fund manager uit met een agressief KOOPADVIES voor Chinese aandelen, terwijl hij op hetzelfde ogenblik short gaat op aandelen in de U.S.

Stijging S&P 500 reflecteert verbetering sentiment rond Europa

De S&P 500 staat op nieuwe piekkoersen sinds de crisis, de investeerders in de U.S. hebben de smaak van aandelen weer te pakken. Daarbij is het opvallend dat ook de Europese beurzen het erg goed doen, hetgeen aangeeft dat de vrees dat er iets misloopt in Europa weer is afgenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Goud-Zilver ratio maakt "dubbele top"

Het zijn weer spannende tijden voor beleggers in goud en zilver!

Goud brak door de zware weerstand op het 200-daags gemiddelde, terwijl zilver als een raket omhoog schoot.

De grote vraag is nu wat beide edelmetalen ten opzichte van elkaar zullen doen in de komende periode. Voor een antwoord op deze vraag, gaan we altijd ten rade bij de Goud/Zilver ratio.

De grafische verhouding van beide edelmetalen maakt een dubbele top formatie, waardoor we wellicht vertrokken zijn voor een daling tot 45x!

Dit impliceert dat zilver op korte termijn richting 37 dollar kan schieten, mits de goudprijs gelijke tred houdt. Maar allicht zal de goudprijs ook blijven stijgen, waardoor 40 dollar zilver nu als eerste koersdoel naar voren wordt geschoven.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Het ontwaken van de goudkoers

De ‘zomerslaap’ van de goudkoers was diep, maar lijkt nu toch echt teneinde. De wekker staat op snoozen: een belletje gaat, de markt kijk op…draait zich om en wil verder slapen, maar…. er gaat alweer een belletje. Dit tafereel is nu een paar dagen aan de gang en het kan bijna niet anders of de ´zomerslaap´ is voorbij. Technische steunen en limietorders, die in de luwte van de afgelopen maanden zijn ingelegd, worden doorbroken en getriggerd. Het heeft een uitwerking op de koers als de geur van verse koffie. Wat de overdrachtelijke dag zal brengen is nog niet duidelijk, maar de zon schijnt fel door het kiertje tussen de gordijnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

'Restschuld voor huizenbezitters in nood kwijtschelden'

Huizenbezitters die met een restschuld zitten en daardoor in de problemen zijn geraakt, moeten door de banken worden geholpen door die schuld kwijt te schelden.

Dat zegt SP-Kamerlid Farshad Bashir donderdag op BNR. Bashir wil dat banken over de brug komen voor deze groep mensen en denkt daarbij aan een betalingsregeling of het gedeeltelijk kwijtschelden van de restschuld.

"Op het moment dat mensen in problemen zitten en echt niet anders kunnen, lijkt het me logisch dat zij dat doen”, aldus Bashir.