Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 41326 tot 41330
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Staatsschuld Italië naar record: bijna 2 biljoen

De staatsschuld van Italie is in juni opgelopen naar een nieuw recordniveau, blijkt uit een maandag verschenen publicatie van de Italiaanse centrale bank.

In juni nam de overheidsschuld van het Zuid-Europese land toe met 6,6 miljard euro naar een totaalbedrag van 1,973 biljoen euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Slecht vooruitzicht voor Europese economie

Morgen worden de groeicijfers van Europese landen bekend, de tweede kwartaalcijfers. Economen zijn somber, men verwacht voor landen als Nederland en Duitsland een krimp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Marc Faber koopt Europese aandelen

Marc Faber moet zijn recente negatieve visie op de beurs bijsturen. Hij is fundamenteel nog altijd negatief over de economie, maar de Europese aandelen zijn heel interessant gewaardeerd aan de huidige niveaus.

Marc Faber geeft toe: hij koopt voor het eerst in lange tijd weer Europese aandelen. Ook ziet hij diverse signalen in de overige aandelenmarkten dat beleggers voorzichtig moeten zijn om voluit short te gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

'Vlakke opening Wall Street'

De beurzen in New York zullen maandag waarschijnlijk vlak tot licht lager aan de nieuwe handelsweek beginnen. Net als in Europa lijken beleggers een pauze in te lassen na de recente sterke opmars. Tegenvallende Japanse groeicijfers wegen daarnaast op het sentiment.

Op macro-economisch vlak staan er maandag geen belangrijke publicaties op het programma. Later in de week zullen onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de inflatiecijfers over juli bekend worden gemaakt.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

60% dividendrendement?

Doug Casey is één van de weinige speculanten die actief participeerde in de vorige goudmania.

Ik las dit weekend een interview met hem en ik vond er heel wat leuke weetjes in terug.

Casey verdiende zijn eerste fortuin met het kopen van piepkleine goudmijntjes. De juniors.

Hij kocht deze mijnen op precies het juiste moment. Tijdens de goudbull van de jaren ’70 daalde goud op een gegeven moment van $200 naar $100 per ounce en de meeste van deze juniors waren te koop voor enkele centen.

Dit waren allemaal actieve mijnen met een vrij hoge kost per geproduceerde ounce. Bovendien hadden deze mijnen een beperkte levensduur.