Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 41326 tot 41330
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

AEX opent in de plus

De beurs in Amsterdam is donderdag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De hoop op steunmaatregelen in China en de Verenigde Staten zorgde voor optimisme onder beleggers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,5 procent hoger op 333,62 punten. De MidKap-index klom 0,3 procent tot 513,01 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,5 en 0,9 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

CBO waarschuwt dat U.S. door "fiscal cliff" op recessie afstevenen

Tegenwoordig heeft iedereen in de U.S. de mond vol van de ‘fiscal cliff’ die in verte steeds dreigender vormen aanneemt. Einde dit jaar vervalt de belastingverlaging die door president Bush werd toegestaan. In combinatie met meer besparingen kan dit de economie flink wat schade toebrengen.

De doorsnee Amerikaan gaan namelijk minder te besteden hebben, noodgedwongen zal onze Joe-Six-Pack de broeksriem moeten aanhalen. Het Congressional Budget Office waarschuwt dat de impact daarvan niet mag worden onderschat, in 2013 zal het bbp met 0,5 % krimpen in plaats van met 0,5 % stijgen. Vooral de eerst helft van 2013 belooft moeilijk te worden, aldus het CBO.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Het BNR-economenpanel over de vastgoedzeepbel

Het BNR-economenpanel discussieerde over de Nederlandse vastgoedzeepbel. De heren zijn het niet met elkaar eens. Rabo-bankier Boonstra blijft de zeepbel ontkennen en de professoren Ewald Engelen en Kees Cools gaan er vol tegenin.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Japanse beurs sluit met winst

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. Eerdere verliezen werden daarbij weggewerkt nadat de zorgen over de verzwakking van de Chinese economie hadden plaatsgemaakt voor de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van de centrale banken. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 9178,12 punten.

Uit cijfers van zakenbank HSBC bleek dat de Chinese industrie in augustus is afgezwakt tot het laagste niveau in 9 maanden tijd. Volgens HSBC geven de data Peking munitie om programma's waarmee de economie moet worden aangejaagd verder op te schroeven. Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering bleek daarnaast dat de Amerikaanse Federal Reserve extra maatregelen overweegt, als er geen aanzienlijke verbetering van de economie optreedt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

'Pensioenverlaging dupeert 12,6 miljoen deelnemers'

De komende twee jaar worden de pensioenen van 12,6 miljoen deelnemers aan pensioenfondsen met gemiddeld 8,2 procent verlaagd. 

Dat geldt voor werkenden en voor gepensioneerden, schrijft de Volkskrant donderdag op basis van interne memo's van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wie bijvoorbeeld dacht jaarlijks tienduizend euro te ontvangen, komt dan uit op 9180 euro. De 'strikt vertrouwelijke' memo's zijn gemaakt voor minister Henk Kamp (VVD).